16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRevelaţia Gloria versus decepţia Ştiinţa

Revelaţia Gloria versus decepţia Ştiinţa

Gloria Bistriţa – Universitatea
Stadion
„Gloria“, astăzi, ora 16.30 (GSP TV).
Formaţii probabile:
Gloria:
Albuţ – Homei, Frăsinescu, Ciucă, Latovlevici – A. Mureşan, C. Petre, Băjenaru, Ze Rui – Hora, Moraes. Antrenor: Marius Şumudică.
Universitatea: S. Lung Jr. – Bădoi, V. Găman, Iliev, Bălace – Prepeliţă, Dilevski, Gîngioveanu – M. Costea, Dina, Fl. Costea. Antrenor: Mark Wotte.
Vor arbitra: T. Crăciunescu – D. Mudura, I. Radu.

Astăzi se dispută un meci de foc, unul de şase puncte, între formaţia gazdelor, considerată revelaţia acestui început de retur, şi Ştiinţa, echipa olteană aflându-se încă în zona retrogradabilă.

Fostă „lanternă roşie“ în turul campionatului, Gloria lui Tata Jean a găsit soluţii aproape miraculoase şi a reuşit un salt spectaculos: de pe locul 18 a urcat pe 13, unul deasupra liniei de retrogradare, dar emoţii în privinţa matineului există în continuare.
Returul a fost atacat de Gloria cu un nou antrenor principal, Marius Şumudică, iar în cele patru etape de până acum bistriţenii au obţinut zece puncte din 12 posibile. În ultima întâlnire din campionat, în runda a 21-a, Gloria a reuşit o surpriză de proporţii, respectiv obţinerea celor trei puncte din meciul cu FC Vaslui, chiar în patria lui Adrian Porumboiu! Cu acest început aproape furibund, formaţia lui „Şumi“ este catalogată drept revelaţia începutului de retur. Cam aşa stau lucrurile cu adversarul de astăzi al Craiovei, iar la o primă lectură a rândurilor de mai sus Gloria ar părea favorită, mai ales că joacă acasă. Deşi repet o banalitate spunând că un meci nu seamănă cu altul, susţin că Universitatea nu trebuie privită astăzi ca victimă. A fost destul victimă în anii ’90, iar cei care cunosc istoria meciurilor directe ştiu la ce fac referire…

Oltenii s-au antrenat
la Colentina

Partida de la Bistriţa se anunţă extrem de aprigă, de foc. Ştiinţa, după descătuşarea din superbul meci cu FC Braşov, a ajuns în ţara lui Dracula cu un moral bun şi cu obiectivul mărturisit tranşant de Wotte: „Când joci în deplasare şi ai un adversar puternic, te poţi mulţumi şi cu un singur punct, dar Universitatea abordează şi întâlnirea de la Bistriţa la victorie“.
Delegaţia Universităţii a plecat spre Bistriţa, via Bucureşti, încă de luni, oltenii făcând o escală de o zi în Capitală, unde ieri-dimineaţă au efectuat ultimul antrenament premergător meciului de astăzi.
Şedinţa de pregătire s-a desfăşurat de la ora 11.00, pe terenul grupării Juventus Colentina, iar aseară alb-albaştrii s-au deplasat la Cluj cu avionul şi apoi cu autocarul la Bistriţa, înnoptând la hotelul „Coroana de Aur“. Pentru partida de astăzi are drept de joc Bărboianu. În tur, oltenii au făcut spectacol, 5-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII