12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim tinde spre perfecţiune

Oltchim tinde spre perfecţiune

Oltchim – Hypo Viena 32-27
Oltchim:
Ungureanu, Tolnai – Vizitiu (9 goluri), Maier (8), Nechita (3), Meiroşu (2), Lecuşanu (2), Stanca (2), Neagu (2), Beşe (1), Luca (1), Simkute (1), Puşcaşu (1), Manea. Antrenor: Radu Voina.
Hypo: Sanko, Pedersen – Do Nascimento (9), Rotis-Nagy (4), Limal (3), Oh (3), De Moraes Cararo (2), Borges Mesquita (2), Kirsner (2), Piedade (2), Ivancok. Antrenor: Gunnar Prokop.

„Galacticele“ au învins campioana Austriei şi s-au calificat de pe primul loc în semifinalele Ligii Campionilor, alături de Viborg, Larvik şi ETO Gyor.

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, s-a impus în faţa austriecelor de la Hypo Viena, scor 32-27 (17-14), în penultima partidă a Grupei a II principale din Liga Campionilor, şi şi-a asigurat calificarea în semifinale de pe prima poziţie, înaintea ultimului duel, cu Viborg. Elevele lui Radu Voina au dominat confruntarea din sala „Traian“ de la un capăt la altul şi, cu toate că au existat şi momente mai slabe în joc, şi-au atins obiectivul de a obţine victoria, rămânând singura echipă neînvinsă, după cele cinci etape, din cele opt angrenate în faza grupelor principale. În urma meciurilor jucate în penultima etapă, s-au decis şi celelalte trei semifinaliste, acestea fiind Larvik HK (Norvegia, cu 8 puncte), Gyor ETO (Ungaria, 6), ambele din Grupa I principală, respectiv Oltchim (9 puncte) şi Viborg HK (Danemarca, 6), care a învins-o pe Dinamo Volgograd cu 35-28 (15-9).
Programul ultimei etape: Grupa I: Larvik HK – Krim Ljubljana (sâmbătă) şi ETO Gyor – HC Leipzig (duminică); Grupa a II-a – Hypo Viena – Dinamo Volgograd (vineri) şi Viborg HK – Oltchim (sâmbătă).
În semifinale se va juca încrucişat, locul I din Grupa I cu locul II din Grupa a II-a, respectiv locul I din Grupa a II-a, cu locul II din Grupa I. Ocuparea primei poziţii la finalul meciurilor din Grupa a II-a îi conferă Oltchimului avantajul de a juca returul din semifinale pe teren propriu.
Semifinalele Ligii Campionilor vor avea loc pe 10-11 aprilie (turul), respectiv 17-18 aprilie (returul), câştigătoarele calificându-se în finala programată în dublă manşă eliminatorie, pe 8-9 mai (turul) şi 15-16 mai (returul). Tragerea la sorţi a ordinii partidelor din finală va avea loc pe 20 aprilie. Deţinătoarea trofeului este formaţia daneză Viborg HK, la care evoluează şi căpitanul naţionalei României, Cristina Vărzaru.

„Jocul nu a strălucit,
dar am învins“

Antrenorul Oltchimului, Radu Voina, a afirmat la finele partidei cu Hypo Viena că victoria este importantă, deşi jocul echipei nu a convins. „Am avut un joc care nu a convins, dar am învins şi asta e important. Se spune că echipele mari câştigă şi dacă joacă slab, iar asta se potriveşte şi Oltchimului. Foarte puţină lume ne dădea şanse la calificare din această grupă, dar iată că acum, după cinci meciuri, suntem neînvinşi“, a spus „principalul“ Oltchimului, vorbind şi despre faza semifinalelor. „Calculele nu îşi mai au rostul la acest nivel. Totul depinde de micile detalii pe care echipele încearcă să le pună la punct. Singurul avantaj este că vom avea returul la Vâlcea, iar aceşti spectatori minunaţi le vor purta pe fete spre victorie. Vor fi două meciuri aprig disputate şi nu cred că arbitrajul poate să strice o semifinală de Liga Campionilor“, a completat Radu Voina.
La rândul său, interul Oltchimului, Steluţa Luca, a spus că este mulţumită cu ocuparea primului loc în Grupa a II-a principală şi nu se teme de viitoarea adversară din semifinale: „A fost un meci mai nereuşit al nostru, însă e important că la finele grupei vom ocupa primul loc în clasament. E bine că întâlnim Gyor în semifinale. Nu putem să ne alegem acum adversarii, sunt patru echipe foarte valoroase, care au toate şanse să câştige Liga Campionilor. Oltchimul rămâne o echipă mare, care vrea să câştige orice meci. În 2005, am câştigat medalia de argint la CM din Rusia, acum sper ca, după cinci ani, să câştigăm şi Liga Campionilor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS