10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMark Wotte: Putem câştiga meciul de la Bistriţa

Mark Wotte: Putem câştiga meciul de la Bistriţa

Antrenorul Ştiinţei susţine că echipa sa va juca mâine la victorie, însă admite că Gloria este o formaţie periculoasă, cu jucători de atac foarte buni.

Ultimele reuşite ale Universităţii, 0-0 cu Pandurii şi 3-0 cu FC Braşov, au refăcut moralul alb-albaştrilor, chiar dacă jocul rezultatelor a făcut ca Ştiinţa să staţioneze pe loc retrogradabil. Antrenorul Mark Wotte speră ca echipa sa să părăsească în curând zona ruşinoasă a clasamentului, dar pentru asta juveţii trebuie să adune cât mai multe puncte din următoarele partide. Primul obstacol pentru Universitatea este Gloria Bistriţa, iar tehnicianul olandez a anunţat ieri că şi-a studiat adversarul foarte atent, lăsând să se înţeleagă că s-ar mulţumi şi cu un punct în fieful lui Jean Pădureanu. „Am fost foarte bucuroşi după meciul cu Braşov, dar, după ce Bistriţa a învins ieri la Vaslui, ne-am trezit. Ştim echipa Bistriţei, am studiat-o. Trebuie să avem mare grijă la jucătorii lor de atac, sunt tehnici, au execuţii foarte bune, aşa cum a fost golul lui Hora la meciul cu FC Vaslui. Totuşi, nu ne e frică după două jocuri în care am obţinut patru puncte. Când joci în deplasare şi ai un adversar puternic trebuie să accepţi că poţi câştiga un singur punct, dar noi abordăm fiecare meci la victorie. E cu atât mai greu cu cât şi adversarul luptă pentru acelaşi lucru ca şi noi, să urce în clasament. Dacă vom fi concentraţi la fel cum am fost cu Braşov, dacă vom fi la fel de eficienţi în atac şi exacţi în apărare, putem câştiga meciul de la Bistriţa. Nu am probleme de lot, Iliev şi-a revenit, e OK. Paunovici a lipsit la ultimele meciuri pentru că în echipă a reintrat Dilevski. Ivan se antrenează bine şi, cine ştie, poate voi miza din nou pe el la următorul joc“, a declarat Wotte, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Juveţii, liniştiţi
şi concentraţi

Olandezul a vorbit şi despre „curiozităţile“ din Liga I: „Am observat că în fotbalul de aici preşedinţii sunt foarte importanţi. Pe preşedintele României nu îl văd la televizor aşa de des cum îl văd pe preşedintele Stelei. E ceva nou pentru mine, pentru că un preşedinte de club din Olanda sau Anglia vorbeşte numai despre echipa sa“. Mark Wotte a prezentat situaţia lui Florin Costea, căruia i-a luat apărarea, considerând că FRF pune o presiune inutilă pe fotbalistul oltean. „Florin Costea nu trebuie neapărat doar să marcheze, dacă e parte dintr-o echipă care învinge e mult mai important. Atâta timp cât echipa a marcat trei goluri, iar el a fost servant la două dintre ele, înseamnă că a jucat bine! Cei de la FRF, dacă-i cer un gol la două meciuri, e posibil să-i transmită o stare ciudată. Florin e un fotbalist special, vorbim cu el în fiecare zi, uneori trebuie să fim mai duri, alteori mai calmi. Florin a înţeles că pentru a fi un foare bun atacant uneori nu e nevoie doar să marchezi. Consider că şi-a îmbunătăţit imaginea ca jucător ce face parte dintr-o echipă“, a comentat Wotte.
Prezent la întâlnirea cu presa, portarul Silviu Lung a spus: „Suntem puţin mai liniştiţi după victoria cu FC Braşov, dar suntem la fel de concentraţi, pentru că mai avem de muncit, suntem abia la începutul returului. Trebuie să obţinem un rezultat bun la Bistriţa, deşi întâlnim un adversar bun, care a luat zece puncte în acest retur“. Lung Jr. a ocupat locul doi în clasamentul suporterilor care au votat pe site-ul oficial al clubului Universitatea. Pe primul loc s-a clasat căpitanul Andrei Prepeliţă, iar pe trei australianul Spase Dilevski.

Bistriţenii au prins curaj

După victoria de la Vaslui, Gloria nu concepe să cedeze în faţa Universităţii, iar oficialii echipei ardelene, precum şi jucătorii speră într-un nou rezultat pozitiv. „La Vaslui, Gloria a făcut cel mai bun joc în deplasare din acest campionat. Am ratat foarte mult până la un moment dat. S-a schimbat mentalitatea jucătorilor, e meritul antrenorului Şumudică. Ne-a ajutat Dumnezeu şi am obţinut cele trei puncte. Trebuie să jucăm tot aşa în continuare. Miercuri (mâine – n.r.) ne aşteaptă o nouă etapă de foc, cu Craiova. Ne apărăm în continuare cauza, sper să ieşim din zona minată. Vine Craiova şi e un joc foarte greu, de care pe care“, a anunţat Jean Pădureanu, preşedintele Gloriei. Consilierul tehnic al echipei Gloria, Remus Vlad, a vorbit şi el despre disputa cu Ştiinţa: „Urmează un meci foarte important, cel cu Craiova. Rezultatele de până acum şi calitatea jocului ne îndreptăţesc să fim optimişti, dar, în acelaşi timp, ne şi obligă să câştigăm. Am demonstrat că putem creşte de la meci la meci. Craiova a făcut un joc bun cu FC Braşov şi a obţinut un rezultat pe măsură, este un adversar periculos“.
Meciul de mâine dintre Gloria şi Universitatea va fi arbitrat la centru de Teodor Crăciunescu (Râmnicu Vâlcea), ajutat la cele două tuşe de Dorin Mudura (Oradea) şi Iulian George Radu (Bucureşti).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

24 COMENTARII