8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictoria trece, grijile rămân

Victoria trece, grijile rămân

„U“ Craiova – FC Braşov 3-0
Stadion
„Municipal“ Severin, spectatori: 8.000.
Au marcat: V. Găman ’16, R. Barbu ’25, M. Costea ’36.
„U“ Craiova: S. Lung – Bădoi, V. Găman, Iliev (’46, Firţulescu), Bălace – Prepeliţă, R. Barbu, Dilevski – M. Costea, Dina (’75, Trică), Fl. Costea (’77, J. Nicolae). Antrenor: Mark Wotte.
FC Braşov: Coman – Voicu, Abrudan, Nuno Diogo, Ezequias – Roman (’57, M. Cristescu), Ilyeş, Grigore,
C. Munteanu – Zaharia (’57, S. Sburlea), Hadnagy (’76, Savic). Antrenor: Viorel Moldovan.
Cartonaşe galbene: Iliev, Bălace, Firţulescu / Hadnagy, Abrudan, Ilyeş, M. Cristescu.
Au arbitrat: M. Avram – M. Orbuleţ, R. Ghinguleac.

Chiar dacă a fost sâmbătă, 13 martie, Ştiinţa a reuşit să obţină prima victorie din acest retur, însă rămâne pe loc retrogradabil.

„Putem să batem pe oricine, dar depinde de ziua pe care o prindem, de modul în care jucăm“, spunea australianul Spase Dilevski înaintea meciului cu FC Braşov. Pe stadion, spectatorii, mai puţini decât la meciul cu Gaz Metan, erau şi ei marcaţi de parcursul de până atunci al alb-albaştrilor: „A venit timpul să bată şi Craiova, altfel se duce în B“. Purtător al tricoului cu numărul 13, Dilevski a ocolit ghinionul sâmbătă, în zi de 13, la Severin, fiind unul dintre cei mai buni jucători ai Ştiinţei, pentru care au punctat încă din prima repriză tinerii Valerică Găman, Radu Barbu şi Mihai Costea. Australianul Spase şi-a condus echipa spre o victorie mult aşteptată, Universitatea prinzând încredere pentru meciurile următoare. Şi în tribune optimismul revenise la cote normale, după golul marcat de Mihai Costea unul dintre spectatori anunţându-şi un prieten care nu a reuşit să ajungă la stadion: „Gheorghe, aici e 3-0, mă! Ştii ce e aici? Sări stadionu’ în aer! ’Ai de capu’ meu, e teroare!“.

Braşovenii, „cascadorii râsului“

Pe lângă Dinu Gheorghe, preşedintele ardelenilor, au fost şi spectatori care recunoşteau că FC Braşov nu a reuşit un joc prea bun, fiind o pradă uşoară pentru Universitatea.
Acelaşi lucru l-a susţinut şi antrenorul „stegarilor“. „A fost o înfrângere ruşinoasă. Nu cred că am găsit cea mai bună formulă în meciul de astăzi. A fost o primă repriză foarte slabă făcută de jucătorii mei. Am încercat să schimb după pauză, dar, din păcate, a fost prea târziu. Avem nevoie neapărat de victorie în meciul din etapa următoare, cu Internaţional Curtea de Argeş, pentru a nu ne îndepărta de obiectiv. Am oferit Universităţii Craiova trei goluri pe tavă, trei goluri de «cascadorii râsului»“, a precizat Viorel Moldovan după meci.
Aceştia au fost contrazişi de Adrian Mititelu, patronul Ştiinţei, care a pus victoria pe seama jocului bun reuşit de juveţi.
„După atâta secetă, arşiţă completă care a fost pe noi, sunt fericit. Nu comentez ce spune domnul Dinu. Eu zic că noi am jucat foarte bine, dar timpul va demonstra. Eu zic că Universitatea are potenţial să joace foarte multe meciuri la acest nivel, ba chiar mai mult. L-am avut astăzi pe Dilevski, care este un mare câştig în echipă“, a declarat Mititelu.

„Nu am scăpat de griji“

Chiar dacă au obţinut trei puncte importante, alb-albaştrii sunt conştienţi că Universitatea nu se poate considera scăpată de retrogradare. Primul care a subliniat acest lucru a fost chiar antrenorul Mark Wotte.
„Sunt foarte bucuros de rezultat, dar şi de modul în care am jucat. A venit la momentul potrivit. Sunt foarte mulţumit de determinarea pe care au avut-o jucătorii şi de dorinţa lor de victorie. Prima repriză este cea mai bună pe care echipa a făcut-o de când am preluat-o, iar în repriza a doua am mai avut două-trei mari ocazii de a marca, dar cel mai important este că nu am luat gol. Nu suntem încă salvaţi, depinde de următoarele meciuri“, a spus olandezul.
La rândul său, finanţatorul Adrian Mititelu a precizat: „Deocamdată, noi avem doar o victorie şi nu putem vorbi că am scăpat de griji. Eu cred că toate echipele au griji. Nu contează ce sper eu, contează ce putem face. Să mai treacă trei-patru meciuri şi vom vedea“.
Marcator al primului gol al Universităţii, Valerică Găman a declarat: „De acum încolo, fiecare meci e o finală pentru noi“.
În plus, căpitanul Andrei Prepeliţă a îndemnat la calm şi la luciditate. „Nu are rost să ne entuziasmăm prea mult. Nu am reuşit încă ceva notabil. Antrenorul nostru a făcut tactica foarte bine. Dacă dăm gol primii, suntem foarte greu de bătut“, a spus Prepeliţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

39 COMENTARII