11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStanca dă speranţe pandurilor

Stanca dă speranţe pandurilor

Internaţional    0
Pandurii    0
Stadion
„Nicolae Dobrin“ Piteşti, spectatori 2.000.
Internaţional: M. Popa – Matei, Viera, Pintilii, Neagu – E. Kone, Menassel, Răduţ (’73, Vezan), Cătălin Lazăr (’80, Băcilă) – D. Stan, Apostu (’67, Zăgrean).
Antrenor: Ionuţ Badea.
Pandurii: Stanca – Ghindeanu, Murgan, Chibulcutean, Cardoso – Orac, Nalaţi – Lazic (’67, Tilincă), Vranjes (’67, Păcurar), Grecu – Kamara (’85, Tremonti).
Antrenor: Liviu Ciobotariu.
Cartonaşe galbene: Apostu, Viera / Ghindeanu, Grecu (‘50, ‘82), Murgan.
Cartonaş roşu: Grecu.
Au arbitrat: Al. Deaconu – M. Artene, B. Velicu.

Gorjenii a remizat cu Internaţional graţie lui Stanca, goalkeeperul reuşind intervenţii miraculoase, dar şi să pareze un penalti, punctul obţinut menţinându-i pe gorjeni deasupra liniei retrogradării.

Deşi s-a angajat în faţa conducerii să obţină victoria cu Internaţional Curtea de Argeş, antrenorul Liviu Ciobotariu a reuşit să ia doar un punct, primul în deplasare pe banca gorjenilor. De altfel, tehnicianul nici nu a avut de gând să atace, baricadându-se în propria jumătate într-un sistem 4-2-3-1, cu Kamara vârf de lance izolat între fundaşii adverşi. Fără căpitanul Păcurar, ţinut pe bancă, şi cu Murgan titularizat ca fundaş central, pandurii au făcut cu greu faţă atacurilor adverse în prima parte a meciului. Daniel Stan s-a descotorosit lejer de marcaj şi a ameninţat în două rânduri poarta oltenilor în numai două minute. Mai întâi a şutat puternic la colţul lung şi Stanca a scos senzaţional (‘12), iar câteva momente mai târziu a reluat cu capul din centrul careului, dar Stanca a salvat din nou cu un reflex de mare portar. Goalkeeperul gorjean a făcut minuni şi în minutul 31, la şutul înşelător al lui Cătălin Lazăr din şapte metri. Pandurii puteau să dea, totuşi, lovitura în minutul 35, când Grecu a centrat excelent în faţa porţii, însă Vranjes nu a arătat spirit de sacrificiu.

Grecu, eliminat

Ciobotariu nu a schimbat nimic la pauză şi Internaţional a continuat să atace. Kone a şutat imprecis, pe spate (‘48), iar Daniel Stan l-a păcălit pe Murgan, obligându-l pe fundaşul gorjean să faulteze în propria suprafaţă de pedeapsă (‘64). Centralul a arătat punctul cu var şi Răduţ şi-a asumat rolul executantului, dar Stanca l-a anticipat şi a reuşit să-şi salveze şi de această dată echipa. Pandurii au prins ceva încredere şi au mai echilibrat disputa, ameninţând chiar cu deschiderea scorului. Cardoso a şutat puternic din afara careului şi Popa a respins cu greutate (‘70), iar Păcurar l-a pus la grea încercare pe fostul internaţional din două lovituri libere, însă portarul argeşean a avut replică pe măsură (’73, ‘88). Cu un om mai puţin în ultimele zece minute, Grecu fiind eliminat după ce a cerşit un penalti, oaspeţii au fost asaltaţi de către Internaţional, dar au rezistat cu brio, Cardoso respingând de două ori cu capul, la sacrificiu.

Punct de moral

Pandurii a obţinut un punct important la Piteşti, care îi ţine la distanţă de zona retrogradării şi de Internaţional Curtea de Argeş. „Am obţinut un punct important pentru moralul jucătorilor, punct de care aveam nevoie şi în clasament. Am jucat mai slab în prima repriză, dar în a doua parte puteam câştiga, chiar dacă jucătorii de la Internaţional au ratat un penalti. Dacă băteau astăzi, cei de la Internaţional deveneau foarte periculoşi pentru că se apropiau la doar două puncte, aşa îi ţinem la distanţă“, a spus Ciobotariu. Acesta nu se gândeşte să demisioneze, deşi nu şi-a îndeplinit obiectivul, şase puncte din jocurile cu Internaţional şi Ceahlăul. „Am să plec când o să decidă preşedintele, nu vreau să sar din barcă în momentele grele“, a declarat Ciobi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS