14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportLucescu Jr. i-a mai dat o palmă lui Mutu

Lucescu Jr. i-a mai dat o palmă lui Mutu

Tehnicianul tricolorilor consideră că atacantul Fiorentinei, care a fost implicat într-un nou scandal de dopaj, s-a comportat ca un jucător neexperimentat.

Prestigiosul cotidian italian Corriere dello Sport a publicat sâmbătă un interviu cu selecţionerul naţionalei României, Răzvan Lucescu, în care tehnicianul tricolorilor l-a acuzat pe Adrian Mutu de lipsă de profesionalism deoarece a fost implicat într-un nou scandal de dopaj.
„I s-a întâmplat un lucru urât, el era într-un moment excepţional, vorbim de un jucător foarte puternic. Dar el ar fi trebuit să aibă experienţa să nu se bage în situaţia aceasta în care e acum. Nu intru în povestea suspendării lui: aici, în România, se ştie că nu vorbesc despre Mutu, deja am făcut o excepţie“, a menţionat Răzvan Lucescu

„Avem nevoie de jucători cu caractere puternice“

Lucescu Jr. a mărturisit că naţionala României are prea puţini fotbalişti care joacă în fotbalul extern, iar dintre aceştia mulţi sunt accidentaţi, cum este cazul lui Cristi Chivu de la Internazionale Milano. Selecţionerul spune că aşteaptă ca fundaşul să revină în teren şi la naţională pentru că a lipsit mult echipei din cauza accidentării la cap, el fiind un jucător excepţional cu calităţi tehnice şi nu numai.
Despre portarul lui AS Roma, Bogdan Lobonţ, selecţionerul a spus că acestuia îi lipsesc puţine lucruri pentru a nu fi titularul în poarta naţionalei, el fiind un goalkeeper de calitate şi cu experienţă. Tehnicianul tricolorilor a adăugat că, din păcate, Lobonţ este rezervă la echipa lui de club, AS Roma şi, ca urmare, nu poate fi titular la naţională.
„Dorin Goian e un profesionist, un jucător care aduce linişte şi încredere. El este important pentru că noi nu trecem printr-un moment prea bun şi avem nevoie de un grup de jucători cu caractere puternice. Ştefan Radu? El nu a jucat la începutul sezonului, dacă ar fi fost pregătit, poate că l-aş fi chemat la naţională săptămâna trecută (pentru meciul cu Israel – n.r.). Din păcate, el trece printr-un moment dificil, Lazio riscă să ajungă în B“, a precizat Răzvan Lucescu.

„Vreau să antrenez în străinătate“

Răzvan Lucescu a mărturisit că va merge la Campionatul Mondial pentru a urmări meciurile Franţei, adversara din campania de calificare la Euro 2012. Tehnicianul tricolorilor a spus că favorita lui pentru câştigarea Cupei Mondiale este Spania, pentru că joacă un fotbal puternic, organizat, cu presing agresiv şi are o bună posesie a mingii. Cât despre Italia, campioana en-titre, Lucescu crede că este puţin în declin pentru că nu a făcut schimbul de generaţie, dar are totuşi de partea sa experienţa şi inteligenţa jucătorilor mai în vârstă.
Întrebat despre cazul talentatului Antonio Cassano de la naţionala Italiei, care se luptă pentru un loc în naţionala Italiei, Lucescu a opinat că antrenorul Marcello Lippi poate să aducă la echipă şi jucători de acest gen, mai rebeli, dar există riscul să nu aibă disponibilitatea de a lucra pentru întreaga echipă.
Tehnicianul naţionalei României a mărturisit că, după campaniile pentru Euro 2012 şi Mondialele din 2014, ar dori să antreneze în străinătate, chiar şi în Italia, nefiind de acord cu afirmaţia lui Mourinho, antrenorul lui Inter, că în Peninsulă nu sunt suportaţi antrenorii străini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII