21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa lui Wotte, ziua Z

Ştiinţa lui Wotte, ziua Z

Universitatea – FC Braşov
Stadion
„Municipal“ Turnu Severin, sâmbătă, ora 15.00 (Digi Sport).
Formaţii probabile:
Universitatea:
S.Lung jr. – Bădoi, Găman, Iliev, Bălace – Prepeliţă, Trică, Dilevski, Gîngioveanu – Fl. Costea. M. Costea. Antrenor: Mark Wotte.
FC Braşov: D. Coman – I. Voicu, Abrudan, Nuno Diogo, Ezequias – M. Roman, Ilyeş, N. Grigore, M.Cristescu – Savic, D. Zaharia. Antrenor: Viorel Moldovan.
Vor arbitra: Marius Avram – Mircea Orbuleţ, Radu Ghinguleac.

Craiova nu mai are voie să facă paşi greşiţi. „Finala“ de sâmbătă de pe „Municipalul“ din Severin cu o candidată la cupele europene este un meci pe care Universitatea trebuie să-l câştige cu orice preţ, iar suporterii olteni promit să fie al „12-lea“ jucător al gazdelor.

Ediţia actuală de campionat este cea mai aprigă de la revoluţie încoace, în privinţa stabilirii podiumului, dar o luptă încrâncenată este şi în zona fierbinte a retrogradării. Aici, în subsolul clasamentului, se află, din păcate, şi Universitatea Craiova, echipă care a obţinut doar un punct din nouă posibile. Următoarele etape pot fi decisive pentru viitorul echipei alb-albastre, iar orice pas greşit, mai ales acasă, ar putea avea consecinţe dramatice pentru gruparea Craiovei, aflată în mare criză de puncte. Faţă de acelaşi moment al campionatului 2004/2005, la finalul căruia oltenii au retrogradat, Ştiinţa are acum o zestre cu patru puncte mai mare. Dacă ar fi să ne luăm după declaraţiile optimiste ale finanţatorului Universităţii, suporterii alb-albaştrilor – atâţia câţi au mai rămas – ar trebui să fie oarecum liniştiţi în privinţa viitorului echipei: Ştiinţa nu va mai fi învinsă în aceste etape rămase de disputat din ediţia 2009/2010. Este clar că Universitatea nu este o echipă de locul 15, dar (şi) problemele şi frământările de la club au adus Craiova în situaţie de criză. Cauza principală? Desele schimbări de antrenori şi restructurarea lotului din motive financiare, decizii luate numai de Mititelu, la care trebuie adăugată cearta finanţatorului cu toată lumea, de la preşedintele FRF până la comentatorii TV!

Moldovan: Venim să batem Craiova!

Prima „finală“ în care oltenii sunt condamnaţi să câştige este meciul de sâmbătă cu puternica echipă a Braşovului, o formaţie care are obiectiv cupele europene şi care, după parcursul de până acum, pare a fi îndreptăţită să vizeze locurile de Europa League. Viorel Moldovan, deşi ştie că sâmbătă îl aşteaptă o partidă cu o echipă disperată, a afirmat că FC Braşov vine la Turnu Severin să contabilizeze maximum de puncte: „Mergem cu gândul de a câştiga. Nu vrem să ne îndepărtăm de plutonul în care sunt echipele de cupele europene“. Înaintea meciului de la Turnu Severin, jucătorii echipei FC Braşov s-au confruntat cu destule probleme medicale: Mihai Roman acuza dureri la genunchi, Landauri are o contuzie la metatarsiene, Măldărăşanu şi Oros sunt în refacere, iar Rui Duarte este în urmă cu pregătirea.

Joacă Wotte cu sabia  deasupra capului?

Antrenorul olandez Wotte, care n-a rupt deloc gura târgului cu Ştiinţa, îşi cam joacă scaunul de antrenor, cum se zice, deşi Mititelu îl laudă şi aruncă pisica numai în ograda jucătorilor. Napoli a adus Craiova aproape de Europa League şi a fost alungat, Neagoe câştiga un meci, dar după aceea era „certat“ de Mititelu pentru alcătuirea formaţiei, cât şi pentru schimbările efectuate. Cu Wotte, echipa n-a arătat nimic în plus faţă de turul lui „Geană“, ba chiar a dovedit mai multe slăbiciuni. Despre formaţia trimisă de olandez în partida de la Târgu Jiu, ce să mai comentăm! Fără Trică, cu Buşu titular, cu Bărboianu aşezat aiurea, cu Paunovic uitat…
Pentru partida cu FC Braşov este suspendat Bărboianu pentru nesăbuinţa din derbiul Olteniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

40 COMENTARII