Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

„Naşul“ s-a luat de Răzvan
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a criticat modul în care face selecţia tehnicianul naţionalei noastre, Răzvan Lucescu, opinând că acesta îi convocă pe „copiii săi de suflet“, chiar dacă aceştia nu sunt în formă. „Naşul“ l-a dat ca exemplu pe atacantul lui Auxerre, Daniel Niculae, care este selecţionat cu regularitate, deşi are prestaţii mediocre atât la echipa de club, cât şi la naţională. „Răzvan ţine foarte mult la Daniel Niculae, dar el nu mi-a arătat că ţine la Răzvan. La ce calităţi fizice are, ar trebui să fie un marcator. La Rapid, când juca în Cupa UEFA, marca destul de uşor. Ceva nu se învârte în asamblul ăsta“, a spus Mircea Sandu la GSP TV. Şeful FRF a fost nemulţumit şi de faptul că selecţionerul Răzvan Lucescu continuă să facă experimente la naţională, nereuşind să închege o echipă. „La un meci amical, cum a fost cel pe care l-am pierdut în faţa naţionalei Israelului, nu îi încerci chiar pe toţi. Selecţionerul trebuie să îşi formeze o echipă“, a spus Sandu. Răzvan Lucescu a contraatacat şi i-a transmis preşedintelul FRF că selecţia este atributul tehnicianului naţionalei, care este responsabil de rezultate. „Eu am un singur obiectiv, să mă calific la Euro 2012. Dacă nu mă calific, pa! Am plecat! Dar nu am venit ca să joace unul sau altul“, a răspuns Răzvan Lucescu.
Click News

Amical România – Honduras
Naţionala României va disputa un meci amical în compania selecţionatei Hondurasului, calificată la Cupa Mondială 2010, pe 5 iunie, în Austria. Cu trei zile înaintea jocului cu tricolorii, Honduras va mai disputa o partidă de pregătire, în compania reprezentativei Belarus, tot în Austria, unde elevii lui Reinaldo Rueda se vor pregăti pentru participarea la turneul final din Africa de Sud. Reprezentativa României va efectua un stagiu de pregătire în perioada 24 mai – 5 iunie, în cursul căruia va disputa trei meciuri amicale, cu Ucraina (29 mai), Honduras (5 iunie) şi cu o adversară încă nedesemnată, pe care urmează să o întâlnească pe 2 iunie.
Click News

Sepsi, încântat de Lucescu Jr.
Laszlo Sepsi, fundaşul echipei FC Timişoara, susţine că selecţionerul Răzvan Lucescu este un antrenor foarte bun pentru jucătorii tineri, deoarece comunică foarte mult cu aceştia. „Răzvan Lucescu este un antrenor foarte bun, care ne dă încredere, vorbeşte tot timpul cu noi, ne încurajează şi ne dă sfaturi bune. Chiar şi în afara terenului ne spune ce e bine să facem şi ce nu. Este un antrenor foarte bun pentru jucătorii tineri“, a spus Sepsi. Fotbalistul echipei bănăţene, care a făcut parte din lotul România „U 23“ pentru meciul cu selecţionata similară a Italiei, scor 0-0, în Grupa A a International Trophy Challenge, a opinat că această partidă a reprezentat o pregătire foarte bună pentru cei selecţionaţi. „Am muncit, am alergat şi am făcut tot posibilul să câştigăm această partidă, chiar dacă nu este o competiţie prea importantă. Din păcate, nu am reuşit să marcăm şi am obţinut doar un egal. Suntem un lot de jucători tineri şi valoroşi. Cred că din acest motiv am fost chemaţi la acest lot“, a menţionat Sepsi.
Click News

Liverpool a pierdut în Franţa
FC Liverpool, echipa care a eliminat-o pe Unirea Urziceni din Europa League, a pierdut cu 1-0 pe terenul francezilor de la Lille, în prima manşă a optimilor competiţiei. Golul gazdelor a fost marcat de Hazard, în minutul 84. Cu toate că au obţinut acest avantaj, jucătorii lui Lille nu intenţionează să facă un joc defensiv la returul de la Liverpool. „Vom merge acolo să jucăm aşa cum o facem de obicei. Nu intenţionăm să facem un joc de apărare. Vrem să arătăm ce putem, vrem să înscriem pe Anfield Road“, a declarat mijlocaşul Ludovic Obraniak. Altă echipă franceză, Olympique Marseille, a terminat la egalitate, scor 1-1, partida disputată în deplasare, cu Benfica Lisabona. Au marcat Perreira pentru gazde, în minutul 76, şi Ben Arfa, în ultimul minut de joc pentru francezi. Una dintre cele mai clare victorii obţinute în prima manşă a optimilor i-a aparţinut lui Juventus Torino, care s-a impus cu 3-1 pe teren propriu, în faţa lui Fulham. Au marcat Legrottaglie (‘9), Zebina (‘25), Trezeguet (‘45) şi Etuhu (‘36) pentru britanici. Cu acelaşi scor, 3-1, s-a impus fosta formaţie a lui Ladislau Bölöni, Standard Liege, pe terenul grecilor de la Panathinaikos Atena. Witsel (‘8), N. Jovanovic (‘16) şi Camargo (‘74) au punctat pentru Standard, în timp ce golul „verzilor“ a fost marcat de Vyntra (‘48). Alte rezultate din prima manşă a optimilor Ligii Europa. Valencia – Werder 1-1 (Mata ‘57/ Frings ‘24), Rubin Kazan – Wolfsburg ‘1-1 (Noboa, ‘29/ Misimovic, ‘67), Atletico Madrid – Sporting 0-0, Hamburg – Anderlecht 3-1 (Mathijen, ‘23, Ruud van Nistelroy, ‘40, Jarolim, ‘76/ Legear ‘45).
Ionuţ NICA

Drogba a luat „Balonul de aur“ african
Atacantul ivorian Didier Drogba, legitimat la Chelsea Londra, a fost desemnat cel mai bun jucător african al anului 2009 de Confederaţia Africană de Fotbal (CAF), în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Accra. Didier Drogba a mai primit această distincţie şi în 2006. El îi succede în palmaresul Balonului de Aur togolezului Emmmanuel Adebayor. Dominic Adiyiah, campion mondial under-20 cu naţionala Ghanei, a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător, iar Sellas Tetteh, care a condus naţionala ghaneză, cel mai bun antrenor. Conducătorul de joc al congolezilor, Trésor Mputu, a fost desemnat cel mai bun jucător african ce evoluează exclusiv pe continentul african.
Ionuţ NICA

Exit mobile version