11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFormula 1 debutează cu MP al Bahreinului

Formula 1 debutează cu MP al Bahreinului

Piloţii celor 12 echipe au început să tureze motoarele, duminică urmând să debuteze noul sezon de Formula 1, cu Marele Premiu al statului Bahrain, cursa fiind programată de la ora 13.55 (TVR 1). Odată cu startul noii ediţii, în „Marele Circ“ se vor consemna şi o serie de modificări de regulament, cele mai importante fiind eliminarea realimentării şi schimbarea baremului de puncte. Realimentările cu combustibil, practicate între 1993 şi 2009, sunt de acum interzise, monoposturile vor efectua cursele în întregime fără adăugire de carburant, implicaţiile fiind majore. Se va schimba practic capacitatea rezervoarelor maşinilor, de la 120 de litri trecându-se la 240. Repartizarea greutăţii fiind diferită, FIA a impus noi cauciucuri, mai înguste pe faţă, ceea ce modifică ţinuta de drum, bolizii din 2010 devenind mai greu de pilotat. În privinţa punctajului, vor fi atribuite 25 de puncte câştigătorului, 18 pilotului de pe locul 2, 15 pentru locul 3, 12 (4), 10 (5), 8 (6), 6 (7), 4 (8), 2 (9) şi 1 (10), în vreme ce baremul 2009 a fost de 10-8-6-5-4-3-2-1. Ideea a fost de a valoriza primele locuri, în special victoria, pentru a determina piloţii şi echipele să se bată pe pistă.
O ultimă modificare importantă în regulamentul care se va aplica în acest an a fost îndepărtarea sistemului Kers, care transforma energia frânării în cai-putere suplimentari pentru accelerare, dar care s-a dovedit o gaură financiară pentru echipe. În fapt, sistemul Kers nu a fost interzis, dar echipele, reunite în FOTA, asociaţia lor, au căzut de acord să nu-l mai utilizeze în acest sezon.

Echipele şi piloţii din 2010
Iată lista dată publicităţii de FIA conţinând numele echipelor şi piloţilor: McLaren Mercedes (Jenson Button – Lewis Hamilton), 2. Mercedes GP (Michael Schumacher – Nico Rosberg), Red Bull Racing (Sebastian Vettel – Mark Webber), Ferrari (Felipe Massa – Fernando Alonso), Williams (Rubens Barrichello – Nico Hulkenberg), Renault (Robert Kubica – Vitaly Petrov), Force India (Adrian Sutil – Viantonio Liuzzi), Toro Rosso (Sebastian Buemi – Jaime Alguersuari), Lotus (Jarno Trulli – Heikki Kovalainen), HRT F1 Team (Karun Chandhok – Bruno Senna), Sauber (Pedro de la Rosa – Kamui Kobayashi), Virgin Racing (Timo Glock – Lucas di Grassi).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS