16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia, aproape de surpriză

Energia, aproape de surpriză

HCM Constanţa    36
Energia Pandurii    32

Sala Sporturilor Constanţa, spectatori: 1.500.
HCM: Stănescu, Popescu – Băiceanu (2 goluri), Buricea (6), Csepreghi (8), Dimache (4), Mureşan (1), Nicolae, Pavlovic, Timuszin (3), Sabou (4), Sadoveac (5), Simic (1), Toma (2). Antrenor: Zoran Kurteş.
Energia: Dragomir, Ciobanu – Apolzan (2), Criciotoiu (6), Florea (9), Giotoiu (2), Humberto (4), Kapular (4), Kukrika (3), Păiuş, V. Popescu, Truică, Simovic (2), Filip. Antrenor: Vasile Stângă.
Au arbitrat: Gheorghe Bejinariu – Alin Cârligeanu.

Echipa lui Vasile Stângă a condus în minutul 52 la un gol diferenţă, 29-28, la Constanţa, dar nu a avut maturitatea necesară să obţină măcar un punct pe terenul campioanei.

Dornici de revanşă după înfrângerea de la Târgu Jiu, singura suferită în acest sezon, constănţenii au călcat în picioare defensiva şubredă a Energiei încă din primele minute, obligându-l pe Vasile Stângă să ceară time-out în minutul 4, la scorul de 4-1. Csepreghi şi Sadoveac au „mitraliat“ poarta nefericitului Dragomir, şi Constanţa a intrat la pauză cu un avans liniştitor, scor 19-14. Cu Criciotoiu (19 ani) în vervă, autor a şase goluri, cu Ciobanu din nou excelent între buturi, 12 intervenţii, şi cu o apărare mai agresivă, Energia a început în partea secundă cursa de urmărire a liderului, reuşind să întoarcă rezultatul în minutul 52, 29-28. Florea, pe contraatac, a avut şansa să mărească la două goluri diferenţa, însă a ratat, iar Constanţa a egalat, obţinând în acelaşi timp şi eliminarea lui Kukrika. În superioritate, HCM a marcat de trei ori consecutiv profitând la maximum de erorile copilăreşti ale gorjenilor, şi a obţinut o victorie care le garantează un nou titlu de campioană. „A fost un meci frumos. Ştiam că HCM va fi puţin obosită după campania din Liga Campionilor. Am vrut să profităm de acest lucru şi am fost aproape. La 29-28 pentru noi am ratat un contraatac şi acolo cred că s-a pierdut meciul. HCM mai are câteva partide grele până la finalul campionatului, dar cred că în proporţie de 99 la sută este campioană“, a afirmat antrenorul Energiei, Vasile Stângă.

Bătălie pentru locul trei

Energia trebuie să se recupereze rapid după jocul de la Constanţa, gruparea gorjeană având de susţinut duminică, de la ora 12.00, la Târgu Jiu, un adevărat derbi pentru locul trei, cu Steaua Bucureşti (Digi Sport). „Vine prea repede meciul cu Steaua, am vrut să amânăm o zi, două, dar nu s-a putut pentru că nu au vrut steliştii. Îi înţeleg, încearcă să profite de oboseala noastră, dar o să-i batem. Suntem favoriţi cu Steaua.  În afară de portari foarte buni, mai au contraatacul şi faza a doua, dar o să le anihilăm aceste arme ale lor şi o să-i batem la Târgu Jiu. Eu vreau locul trei în Liga Naţională. E diferenţă între Cupa EHF şi Challenge. Noi sperăm să mergem în EHF. Totul depinde de meciul cu Steaua pentru că este contracandidată directă pentru ocuparea locului trei. S-a împărţit campionatul în trei. Se ştiu echipele care vor retrograda, se ştiu şi echipele care se luptă pentru locurile de cupe europene şi se ştie şi campioana“, a spus Stângă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS