10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Lucescu Jr. caută vinovaţi
Selecţionerul României, Răzvan Lucescu, a demonstrat încă o dată că este un antrenor mic după ce a spus că toţi cei care critică naţionala ar trebui să-şi îndrepte tirurile către jucători, nu spre el. Marii tehnicieni au încercat mereu să ia pe umerii lor presiunea care apăsa pe echipă, pentru a le da astfel fotbaliştilor liniştea necesară îndeplinirii obiectivelor. Nu e şi cazul lui Lucescu Jr., care a spus miercuri seară că este deranjat de faptul că el a fost cel atacat de fiecare dată după un rezultat slab al echipei naţionale, în loc să fie „sancţionaţi cei care au greşit“. El a făcut aluzie la Adrian Mutu, suspendat temporar pentru dopaj, şi la Cristian Săpunaru, suspendat pentru că s-a bătut la finalul unui meci din campionatul Portugaliei. „S-au aruncat nume de jucători de către unii oameni care au anumite interese şi nebunii în cap. Fotbaliştilor li se transmit mesaje negative, nu există respect în nici o privinţă. Unde suntem şi de ce am ajuns aşa jos? Câte echipe naţionale au doi jucători cu o anumită valoare suspendaţi pentru dopaj şi pentru bătăi? Nu se mai poate aşa, eu am fost mereu atacat, în loc să fie sancţionaţi cei care au greşit“, a spus Răzvan Lucescu, la GSP TV. Lucescu a menţionat că îşi va continua proiectul pe care l-a început la echipa naţională şi va încerca să atingă obiectivul impus, respectiv calificarea la Campionatul European din 2012. „Eu trebuie să-mi văd de treabă, merg pe acelaşi drum pe care am pornit şi vreau să îmi ating obiectivele la care toată lumea îşi doreşte să ajungem“, a spus tehnicianul.
Click News


Românii, victorioşi în Asia

Jucătorul român Mirel Rădoi a fost integralist în meciul pe care echipa la care evoluează, Al Hilal (Arabia Saudită), l-a câştigat miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (2-0), în faţa formaţiei Mes Kerman (Iran), în etapa a doua a Grupei D a Ligii Campionilor Asiei. Golurile gazdelor au fost marcate de Vilhelmsson (‘3), Hawsawi (‘15) şi Al-Qahtani (‘81), în timp ce pentru oaspeţi a punctat Samereh (‘90). În alt meci din runda a doua a Grupei D, echipa antrenată de tehnicianul român Cosmin Olăroiu, Al Sadd Doha (Qatar), a câştigat în deplasare, cu scorul de 5-0 (3-0), în faţa formaţiei Al Ahli (Emiratele Arabe Unite). În urma acestor rezultate, clasamentul grupei este următorul: 1. Al Hilal – 6 puncte; 2. Al Sadd – 3 puncte; 3. Mes Kerman – 3 puncte; 4. Al Ahli – 0 puncte. Primele două clasate în cele opt grupe ale Ligii Campionilor Asiei se vor califica în optimile de finală, programate în luna mai.
Click News


Daniel Niculae, integralist la Auxerre

AJ Auxerre, la care atacantul român Daniel Niculae a fost integralist, a câştigat, cu scorul de 2-1 (0-1), partida disputată în deplasare, cu Girondins Bordeaux, într-o restanţă din etapa a 25-a a campionatului francez. Golurile victoriei oaspeţilor au fost marcate de Jelen (‘65 şi ‘83), în timp ce pentru gazde a înscris Tremoulinas (‘7). Cu această victorie, formaţia din Auxerre a urcat pe poziţia a treia în clasamentul din Ligue 1, la doar un punct de Montpellier şi Bordeaux, ambele cu câte 52 de puncte.
Ionuţ NICA


Real Madrid a fost eliminată de Lyon

Echipa franceză Olympique Lyon a produs o mare surpriză în optimile Ligii Campionilor, eliminând formaţia spaniolă Real Madrid. Francezii, antrenaţi de Claude Puel, au terminat la egalitate, scor 1-1 (Cr. Ronaldo ‘6 / Pjanic ‘75), meciul retur disputat pe Santiago Bernabeu, după ce în tur se impuseseră cu scorul de 1-0. Manchester United s-a calificat, la rândul ei, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, eliminând formaţia italiană AC Milan, după ce a câştigat pe teren propriu, scor 4-0 (1-0), în manşa secundă a optimilor. Golurile englezilor au fost marcate de Rooney (‘13, ‘46), Ji Sung Park (‘59) şi Fletcher (‘88). Manchester se impusese şi în tur cu 3-2 pe San Siro. Milanezii nu au scăpat de criticile ziariştilor italieni după meciul de la Manchester. „Misiunea imposibilă s-a transformat într-o lecţie de umilinţă“, a scris Gazzetta dello Sport. „Să pierzi pe Old Trafford este acceptabil, dar nu într-o asemenea manieră. Câţiva jucători de la Milan nu sunt de nivel european“, mai precizează cotidianul respectiv. Săptămâna viitoare se dispută alte patru meciuri din manşa a doua a optimilor, după următorul program: Chelsea – Inter (în tur 1-2), Barcelona – Stuttgart (1-1), FC Sevilla – ŢSKA Moscova (1-1) şi Bordeaux – Olympiakos (1-0).
Ionuţ NICA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS