10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAna Brânză revine în circuit

Ana Brânză revine în circuit

Vicecampioana olimpică participă la un concurs oficial, în Grecia, după o pauză de câteva luni, cauzată de probleme la încheietura mâinii stângi. La aceeaşi competiţie vor lua startul şi craiovencele Loredana Iordăchioiu, Roxana Lazăr şi Anca Măroiu.

Timp de două săptămâni, lotul naţional de spadă feminin al României s-a pregătit la Craiova, în sala de scrimă din incinta Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“, sub comanda antrenorului craiovean Dan Podeanu.
Perioada de pregătire se încheie cu un concurs din cadrul Cupei Mondiale, la Florina (Grecia), la care vor participa Loredana Iordăchioiu, Roxana Lazăr (ambele de la CS Universitatea Craiova), Ana Maria Brânză, Anca Măroiu, Simona Alexandru, Simona Deac şi Ana Zdanovschi (toate, de la Steaua Bucureşti). La fel ca la celelalte competiţii internaţionale din acest început de an, spadasinele merg la concurs pe banii cluburilor la care sunt legitimate. „Trebuie apreciat efortul celor două cluburi, CS Universitatea Craiova şi Steaua Bucureşti, pentru că dau nişte bani pe care nu îi vor mai primi niciodată înapoi de la Federaţie“, a spus înainte de plecare selecţionerul craiovean de la lot, Dan Podeanu. Acesta a mulţumit şi managerului Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“, Dănuţ Anghel, care le-a pus sala de antrenament la dispoziţie.

„La Craiova, sala este mai animată decât la Steaua“

Ana Maria Brânză se află la prima participare la un concurs oficial după o pauză de aproape o jumătate de an, cauzată de o tendinită la încheietura mâinii stângi. Vicecampioana olimpică de la Beijing are de apărat un loc trei, ocupat anul trecut la Florina. Bucureşteanca de 25 de ani a revenit cu drag la Craiova, oraşul în care şi-a făcut mulţi prieteni: „Mi-am reluat antrenamentele de trei săptămâni. Sala de la Craiova, spre deosebire de cea de la Steaua, este foarte animată, aici am sparring-parteneri mult mai ambiţioşi. Am văzut că foştii colegi de antrenament au grupe de copii. Eu încă stau pe planşă, mă gândesc la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012“. Săptămâna trecută, vicecampioana olimpică a tras o fugă până la Bucureşti, unde, alături de alte sportive, a defilat pe podium în ţinute vestimentare aparţinând firmei fotbalistului Adrian Mutu. Spadasinele din lotul de senioare al României vor participa anul acesta la Campionatul European (Leipzig, iulie) şi Campionatul Mondial (Paris, noiembrie).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU