15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOlteanca Ancuţa Bobocel vrea în finală la Mondiale

Olteanca Ancuţa Bobocel vrea în finală la Mondiale

Atleta severineană a plecat ieri spre Doha (Qatar), acolo unde mâine va debuta Campionatul Mondial de sală. Bobocel nu s-a decis încă dacă va lua startul în proba de 1.500 sau 3.000 m, dar îşi doreşte calificarea în finală.

România va fi reprezentată la Campionatul Mondial de atletism în sală din Qatar, programat între 12 şi 14 martie, doar de trei atlete, Ancuţa Bobocel (1.500 şi 3.000 m), Anca Heltne (aruncarea greutăţii) şi Adelina Gavrilă (triplusalt), deşi Federaţia Română de Atletism (FRA) se aştepta ca lotul să fie format din cel puţin zece sportivi. Staff-ul tricolor, din care mai fac parte antrenorii Marin Istrate şi Runald Heltne, dar şi fosta campioană Gabi Szabo, ca şefă de delegaţie, a plecat ieri-dimineaţă spre Qatar. Pentru cele trei sportive, FRA a stabilit ca obiectiv calificarea în finale.
Severineanca Ancuţa Bobocel a realizat baremul de calificare la Mondialele de sală pentru două probe, 1.500 şi 3.000, dar nu s-a decis în care probă va lua startul. „Calificările pentru ambele probe sunt în aceeaşi zi. Aşa că, după ce voi vedea înscrierile şi în funcţie de adversare, voi decide împreună cu antrenorul meu, Marin Istrate, în ce probă voi alerga“, a declarat, înainte de plecare, sportiva de 22 de ani. În 2010, semifondista olteană a obţinut cel mai bun timp al sezonului de sală în proba de 1.500 m, 4 minute, 12 secunde şi o sutime, în cadrul grand-prixului de la la Valencia (Spania). Pe distanţa de 5.000 de metri cel mai bun timp scos în acest an de alergătoarea legitimată la CSM Drobeta Turnu Severin – Dinamo Bucureşti a fost 9 minute, 2 secunde şi 70 de sutimi.

Noroc cu managerul

Ancuţa Bobocel a vorbit şi despre motivele care au făcut ca numărul sportivelor care reprezintă România la aceste Mondiale să fie atât de mic: „Anul acesta, mulţi atleţi nu au avut posibilitatea să alerge în străinătate la grand-prix-uri în săli regulamentare, pentru a face baremul, iar sala din Bucureşti nu este regulamentară. Are 180 m, în loc de 200. Spre deosebire de anii trecuţi, anul acesta nu am mai primit condiţii de pregătire în străinătate, nici măcar sportivii din lotul olimpic. Eu am avut noroc cu managerul meu, care mi-a făcut rost de invitaţii la grand-prix-uri. Sper ca la Campionatul European din vară, de la Barcelona, delegaţia României să fie mai mare“.
Semifondista îşi aminteşte că a făcut antrenamente şi la -30 de grade Celsius, la Bacău, în timp ce adversarele sale de la Doha se pregăteau în ţări calde: „Condiţiile de pregătire au fost crâncene, cel puţin pentru mine. O lună m-am antrenat la Bacău, unde erau -30 de grade Celsius, perioadă în care adversarele mele de la Doha se antrenau în Africa de Sud“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS