24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVerdict: jucătorii, singurii vinovaţi!

Verdict: jucătorii, singurii vinovaţi!

Deşi ieri s-a zvonit că Ciobotariu (foto) ar putea fi înlocuit cu Ionuţ Popa, preşedintele Marin Condescu îi dă credit în continuare lui „Ciobi“, doar jucătorii fiind consideraţi responsabili pentru semieşecul cu Craiova.

Pandurii Târgu Jiu s-a dovedit incapabilă să marcheze în meciul cu Universitatea Craiova chiar şi în superioritate numerică timp de o oră, atacanţii fiind cei arătaţi cu degetul pentru remiza albă de pe Municipal.
„Dacă nu dai goluri, nu poţi să faci puncte. Mă mir că avem la 15 goluri 21 de puncte! Nu convine nimănui să aibă o asemenea şansă şi să o rateze. Eu cred că niciodată nu o să mai prindem noi pe Universitatea Craiova în situaţia în care e acum şi să nu o batem. Nu ştiu ce se întâmplă cu echipa. Nu poţi să-i cerţi pe fundaşi sau pe Stanca, pentru că ei şi-au făcut datoria. Antrenorul nu are ce să facă A dat ca fundaş cât a jucat mai multe goluri decât atacanţii noştri. Cred că din cele 15 goluri pe care le avem, vreo şase-şapte sunt date de mijlocaşi şi apărători. Dacă facem o analiză la câţi atacanţi sunt şi la cât au jucat, pentru că azi (luni – n.r.) am jucat şi cu trei atacanţi pe teren, nu suntem mulţumiţi de randament“, a spus Condescu. Cu -12 la „adevăr“, pandurii încep să simtă fiorii retrogradării. „Trebuie să ne fie frică de retrogradare pentru că suntem la minus 12“, a spus Condescu. După semieşecul de luni cu Universitatea Craiova, s-a zvonit că antrenorul Ionuţ Popa ar putea fi numit antrenor principal în locul lui Ciobotariu, informaţie însă care nu a fost confirmată de oficialii gorjeni ieri după-amiază.

Ionuţ Popa: Nu m-a ofertat nimeni de la Pandurii

Întrebat dacă ar urma să preia conducerea tehnică a echipei din Târgu Jiu, Ionuţ Popa a declarat: „Nu am ce să spun despre Pandurii, deoarece pe mine nu m-a căutat nimeni de acolo, nici oficial, nici neoficial. Am auzit doar că aş fi dorit acolo, că mai mulţi oameni din club fac lobby pentru mine, dar oficial nu a existat o discuţie. Nu pot să spun că refuz Pandurii Târgu Jiu, din moment ce nu am fost ofertat. Aş fi ridicol, poate e vreo farsă“. El a mai adăugat: „Sunt antrenorul echipei UTA, deşi lucrurile nu merg în direcţia în care credeam eu“. Preşedintele FCM UTA Arad, Giovanni Catanzariti, a spus că Unirea Alba Iulia şi Pandurii ar fi cluburile interesate de serviciile lui Popa, dar a precizat că Mister nu va pleca de la Arad.

Cel mai slab atac

Gorjenii au cel mai slab atac din Liga I, cu 15 goluri marcate în 20 de etape, iar Liviu Ciobotariu a epuizat toate soluţiile ofensive.
„Sunt dezamăgit de acest rezultat pentru că nu am reuşit să marcăm timp de 70 de minute cât echipa adversă a rămas în zece oameni. Sunt supărat pe unii jucători care tratează cu lejeritate faza de atac. Le-am dat şanse tuturor jucătorilor din lot să evolueze, am folosit toţi atacanţii posibili. O să iau şi de la echipa a doua, poate reuşesc să înscrie ei. Am jucat cu şase jucători ofensivi şi nu am reuşit să dăm gol. Un atacant foarte bun e acela care marchează, dar la noi nu marchează nimeni“, a spus Ciobotariu.
Tehnicianul se disculpă şi afirmă că jucătorii nu i-au respectat indicaţiile tactice, „Ciobi“ îndoindu-se şi de valoarea atacanţilor săi. „Acolo intervine valoarea individuală a jucătorului. Eu pot să-i fac să alerge bine. Am lucrat tactic cu ei, le-am spus să vină în faţa porţii, dar nu au făcut asta. Am jucat la un moment dat cu patru atacanţi, dar nu au marcat“, a spus Ciobotariu.

Se lasă cu amenzi
şi retrogradări

După trei etape din retur, Pandurii a acumulat un singur punct. „Voi lua măsuri şi cei care nu înţeleg ce vreau eu să joace vor merge la echipa a doua să se antreneze, pentru că e inadmisibil cum au evoluat azi (luni – n.r.)“, a anunţat Ciobotariu. Şi Marin Condescu este în asentimentul tehnicianului, sugerându-i să mizeze pe tinerii de la echipa secundă, care ar avea mai multă ambiţie. „Pe anumite posturi trebuie aduşi jucători care au fost neglijaţi în ultimul timp. Trebuie să promovăm jucătorii tineri de la echipa a doua, fiindcă sunt ambiţioşi“, a spus Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII