10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMisiune dificilă pentru Real

Misiune dificilă pentru Real

Madrilenii vor să câştige Liga Campionilor în acest an, iar primul obstacol greu de trecut va fi Olympique Lyon, pe care trebuie să o învingă la două goluri diferenţă.

Real Madrid are o misiune dificilă în această seară pe Santiago Bernabeu, fiind nevoită să învingă gruparea franceză Olympique Lyon pentru a se califica în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Francezii s-au impus în tur, la limită, cu 1-0, un rezultat suficient însă să creeze coşmaruri celei mai galonate echipe din Europa, pentru care o eliminare în această fază a competiţiei ar fi echivalentă cu un dezastru. Mai ales că, în vara anului trecut, Real a investit 250 de milioane de euro în transferuri.
Nici statistica nu este de partea ibericilor. Cele două formaţii s-au mai întâlnit în sezonul 2005/2006, în faza grupelor, când Lyon a învins cu 3-0 pe „Stade Gerland“ şi a remizat apoi în Spania, scor 1-1. Un an mai târziu, Lyon a învins din nou pe Real, cu 2-0, şi în retur a obţinut o nouă remiză (2-2).
Real Madrid nu a mai ajuns în sferturile Ligii Campionilor din 2004, iar în acest sezon are şansa să joace ultimul act pe „Santiago Bernabeu“ în cazul în care va ajunge până în faza respectivă.

Sergio Ramos: Batem cu 3-0

În vestiarul lui Real Madrid domneşte optimismul înaintea confruntării cu Lyon. Extaziaţi după victoria de senzaţie din meciul cu Sevilla (3-2 după ce la pauză a fost 0-2), spaniolii sunt convinşi că se vor califica în sferturi, chiar printr-o victorie categorică. „Vom trăi alături de suporterii noştri încă o noapte magică pe Bernabeu. Vom învinge cu 3-0“, a declarat fundaşul Sergio Ramos pentru cotidianul Marca.
În schimb, brazilianul Kaka se gândeşte deja la finală: „Nu se întâmplă prea des ca o echipă să aibă şansa să joace finala pe propriul stadion, aşa cum avem noi în acest sezon. Totuşi, nu
mi-aş dori să întâlnesc pe Milan în finală, pentru că încă îmi iubesc fosta echipă“.
Real nu se va putea baza pe mijlocaşul Xabi Alonso, suspendat. Ar putea lipsi şi francezul Karim Benzema, încă nerefăcut complet după o accidentare.
Lyon va fi privată de serviciile fundaşului lateral Michel Bastos, care are probleme musculare după ultimul meci jucat de Olympique la Boulougne (0-0) sâmbătă, în Ligue 1.

Milan încearcă imposibilul pe „Old Trafford“

David Beckham şi echipa sa, AC Milan, se deplasează în această seară pe „Old Trafford“ pentru a încerca o calificare la prima vedere imposibilă, în faţa formaţiei la care s-a consacrat mijlocaşul englez, Manchester United. Formaţia antrenată de Sir Alex Ferguson s-a impus în tur, la Milano, cu 3-2, după un meci de senzaţie, şi are prima şansă la calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.
Cu toate că trebuie să câştige la două goluri diferenţă în Anglia pentru a se califica, italienii rămân încrezători în şansele lor, în frunte cu patronul Silvio Berlusconi. „Nu ştiu în procente ce şanse de calificare avem, dar cred că putem ajunge în sferturi. Trebuie însă să facem un meci mare şi aş vrea să văd pe teren un Milan care să se bată până la ultima picătură de energie. Cine ar putea fi jucătorul care să decidă soarta calificării? Cred că Ronaldinho ar putea fi decisiv în această partidă, este un jucător de clasă, capabil să decidă un meci de unul singur“, a declarat Berlusconi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS