29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPunctul calificării

Punctul calificării

Dinamo Volgograd    32
Oltchim    32
Dinamo:
Sedoykina, Alizar – Kochetova (11 goluri), Levina (6), Khmyrova (5), Makeeva (5), Lambevska (3), Avdekova (1), Grebenkina (1). Antrenor: Viktor Riabîh.
Oltchim: Ungureanu, Tolnai – Vizitiu (7), Manea (5), Neagu (5), Maier (5), Puşcaşu (5), Stanca (2), Beşe (1), Luca (1), Meiroşu (1). Antrenor: Radu Voina.
Cartonaşe galbene: Levina, Makeeva / Luca, Neagu, Vizitiu, Voina.
Eliminări de 2 minute: Lambevska (2), Goncharova (3), Sedoykina, Makarova / Stanca, Vizitiu, Neagu, Beşe.
Cartonaş roşu: Goncharova.
Evoluţia scorului: 3-3 (‘5), 6-5 (‘10), 9-5 (‘15), 10-9 (‘20), 12-12 (‘25), 15-15 (pauză), 18-19 (‘35), 21-22 (‘40), 23-24 (‘45), 27-27.

Oltchim a obţinut o remiză extrem de importantă în Rusia, la capătul unui joc foarte echilibrat, calificându-se în semifinalele Ligii Campionilor cu două meciuri înainte de încheierea fazei a doua a grupelor.

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a rupt tradiţia partidelor jucate în Rusia, pierdute de regulă la o diferenţă foarte mică, reuşind să termine la egalitate, scor 32-32 (15-15), cu Dinamo Volgograd.
Meciul a fost foarte echilibrat, iar elevele lui Radu Voina nu au reuşit să aibă avantaj mai mare de un gol în prima repriză, deşi a avut şi dublă superioritate în unele momente. După pauză, gruparea olteană a reuşit să se desprindă la două goluri în minutul 38 (20-18), dar la jumătatea reprizei a avut o cădere de concentrare şi gazdele au marcat de trei ori la rând, preluând conducerea (25-24, min. 48). Dinamo a condus şi cu două goluri apoi, 31-29 (54), însă „galacticele“ s-au mobilizat exemplar şi au reuşit să egaleze în ultimul minut, prin Vizitiu. Apărarea a rezistat în final, iar Kocetova a aruncat în bară în ultima secundă, spre bucuria formaţiei noastre.
În celălalt meci al grupei, austriecele de la Hypo Viena au învins formaţia daneză Viborg, cu scorul de 35-31 (15-13). În urma acestor rezultate din etapa a patra a Grupei a II-a Principale din Liga Campionilor, „galacticele“ şi-au consolitat prima poziţie în clasament, având şapte puncte, urmate de Viborg HK (4p), Dinamo Volgograd (3p) şi Hypo Viena (2p), şi nu mai pot rata participarea în faza semifinalelor. În următoarea etapă din grupă, Oltchim va juca duminică pe teren propriu, cu Hypo Viena, în timp ce sâmbătă Viborg va întâlni acasă formaţia Dinamo Volgograd.

Gavrilescu, un conducător fericit

Preşedintele CS Oltchim Râmnicu Vâlcea, Ioan Gavrilescu, a afirmat după meciul de la Volgograd că remiza cu Dinamo a fost echitabilă. „A fost un joc tipic de Liga Campionilor, cu miză, în care Dinamo a jucat la disperare, având ultima şansă de a mai spera la semifinale. Noi am intrat pe alocuri în jocul lor, ne-au obligat să greşim, dar am şi revenit rapid, egalând la timp. Mi-a plăcut la nebunie rusoaica Levina, dar trebuie să recunosc că şi noi am jucat bine şi obţinând egalul, care este un rezultat echitabil, suntem mulţumiţi şi fericiţi pentru calificarea în semifinale“, a spus conducătorul campioanei României. Ioan Gavrilescu consideră că presiunea în ultimele două meciuri din grupă nu va mai exista asupra jucătoarelor, astfel că vor putea pregăti cât mai bine meciurile din semifinale: „Normal că dorim victoria cu Hypo Viena, de pe teren propriu, e o revanşă mai veche, dar
totodată nu mai există presiunea, fiind deja calificaţi, astfel că va conta mai mult calitatea jocului. La fel, în ultimul meci, în deplasarea de la Viborg, avem calificarea în buzunar şi putem juca fără teamă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU