10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEtapă neagră pentru echipele SCM-U

Etapă neagră pentru echipele SCM-U

Cele patru divizionare A de la SCM-U Craiova au  înregistrat şi în etapa disputată sâmbătă eşecuri pe linie.

La volei, ambele formaţii din Bănie au fost învinse, fără să câştige vreun set în această rundă, cu numărul 20, din Divizia A1. Fetele au jucat acasă, cu VC Unic LPS Piatra Neamţ, oaspetele impunându-se cu 25-23,
25-21, 26-24, iar echipa masculină olteană a fost depăşită, în deplasare, de către „U“ Cluj, cu scorul de 3-0 (13, 26, 17).
După încheierea jocurilor, cei doi antrenori olteni, Dan Pascu şi Petrică Stancu, au declarat că miza şi-a pus amprenta asupra evoluţiei. „Am făcut un joc bun doar în setul doi, iar în seturile 1 şi 3 am evoluat slab. O victorie ne apropia de locul opt, dar miza şi-a pus amprenta asupra evoluţiei echipei noastre. În primul set, băieţii s-au blocat psihic. Şi-au revenit în partea a doua, când la 25-24 pentru noi am avut două mingi de set, dar imediat şi-au intrat în rol în rol arbitrii“, a spus Dan Pascu, antrenorul echipei masculine. Acesta a mizat la Cluj pe următorii jucători: Andrei Stoian, Adrian Briscan, Raul Oprişor, Marian Bala, Daniel Todoran, Adrian Terpea, Alexandru Călin – libero. Au mai jucat: Nicolae Munteanu, Alexandru Căpitanu, Filip Todor, Ionuţ Teleleu şi Nicu Voineag.
Mult mai mult cântăreşte insuccesul echipei feminine de volei SCM-U, deoarece echipa din Piatra Neamţ, pe care în tur o învinsese cu 3-0, va fi adversară directă pentru locul cinci în clasamentul final. „Ştiam că vom aveam un joc destul de greu. Am întâlnit o echipă motivată, care speră că va prinde un loc de cupe europene. Am jucat de la egal la egal în toate cele trei seturi, dar am cedat inexplicabil pe finalul lor. Am repetat în ultima perioadă finalurile de seturi, dar tocmai acestea ne-au jucat feste acum. Este începutul unei perioade de 14 jocuri grele, 12 în turneul locurilor 5-8, şi două în retur, dintre care cel cu Târgu Mureş este important în economia turneului 5-8, acolo unde vom juca atât noi, cât şi ei“, a apreciat antrenorul Petrică Stancu. Acesta a trimis în joc următoarea formulă de echipă: Irina Alexandru, Bianca Moldovan, Crina Hosu, Denisa Drîmboi, Antonija Kaleb, Bojana Radulovic, Ana Mozgon – libero. Au mai jucat: Tatiana Boskovic şi Georgiana Popovici.  Runda viitoare, echipa feminină de volei SCM-U Craiova va juca în deplasare, cu CSM Sibiu, iar băieţii acasă, cu Dacia Buzău.

Echipele de baschet, învinse la scor

Baschetbaliştii craioveni au cedat la diferenţe considerabile de scor. Băieţii au fost depăşiţi, acasă, de către BC Mureş Târgu Mureş, scor 79-59 (19-15, 18-9, 17-15, 25-20). Antrenorul Paul Nicolae a mizat pe jucătorii: Harvey (12p), Dragovic (6), Gavrilă (6), Bassett (2), Lepădat, Albu (1), Şenai (4), Milicic (6), Andonie şi McCculough (22). La formaţia mureşeană a evoluat şi Branislav Tomic, fostul component din sezonul trecut al formaţiei oltene reuşind să înscrie sâmbătă 12 puncte pentru echipa sa. Craiova rămâne pe locul 15, iar etapa viitoare va juca pe terenul ultimei clasate, CSU Municipal Cuadripol Braşov.
Echipa feminină SCM-CSS Craiova a pierdut pe terenul campioanei Municipal MCM Târgovişte, la o diferenţă de 30 de puncte, scor 88-58 ( 20-13, 22-16, 18-18, 28-11). Antrenorul Liviu Manea a trimis în teren jucătoarele: A. Ştefan (7p), Drake (10), Bozikov (5), Lungu, Gliga, Matthews (16), Sipoş (8), Tarţa (2), Simionca (2), Mingo (8). Partida a contat pentru etapa a şasea din grupa A1 valorică din prima ligă. „Un meci reuşit de noi în compania formaţiei campioane. În primele trei sferturi am folosit echipa de bază şi am jucat în multe momente de la egal la egal cu adversarele noastre. În ultima parte a jocului am introdus şi junioarele, am folosit tot lotul, pentru a le da încredere  şi pentru a pregăti întrega echipa pentru jocul viitor, cu CSM «U» Oradea, de sâmbătă, de pe terenul propriu“, a spus Liviu Manea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS