10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim vrea să bată în Rusia

Oltchim vrea să bată în Rusia

Elevele lui Radu Voina şi-au propus să contabilizeze şi cele două puncte din meciul retur cu Volgograd şi să-şi continue „recitalul“ din Liga Campionilor.

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, va juca sâmbătă, de la ora 13.00 (Sport.ro), în deplasare, la Dinamo Volgograd, meciul contând pentru etapa a patra din Grupa a II-a Principală a Ligii Campionilor.
Antrenorul formaţiei oltene, Radu Voina, a afirmat că elevele sale vor avea o partidă foarte dificilă împotriva campioanei Rusiei, care, în cazul unei victorii, va păstra şanse pentru ocuparea locului secund în Grupa a II-a Principală, şi anume accederea în semifinale. „Rusoaicele nu au abandonat lupta şi au şanse reale de a ajunge în semifinale, aşa că vor juca împotriva noastră pe viaţă şi pe moarte. Dacă noi nu pierdem, atunci situaţia va fi clară, Oltchim va fi în semifinale, indiferent de rezultatele din ultimele două etape. Nu ne pot surprinde cu ceva nou în meciul de sâmbătă, dar nici o partidă nu seamănă cu alta şi noi va trebui să fim foarte atenţi. Sunt convins că fetele sunt mobilizate la maximum pentru această partidă şi sper să câştigăm cele două puncte“, a spus Voina.
Până în prezent, Oltchim a câştigat primele trei meciuri, iar o nouă victorie ar asigura prezenţa formaţiei noastre în „careul de aşi“ al competiţiei.

Gavrilescu face calculele pentru finală

Preşedintele Oltchimului, Ioan Gavrilescu, a afirmat că dacă echipa sa va ajunge în finala Ligii Campionilor (acesta fiind obiectivul „galacticelor“ în acest an) va fi nevoită să joace în Sala „Ioan Kuns Ghermănescu“ din Bucureşti, deoarece Sala „Traian“ din Râmnicu Vâlcea nu este omologată de EHF. „Am încercat toate variantele posibile. Nu avem cum să facem o capacitate de 3.000 de locuri. Nu se poate din punct de vedere tehnic. Nu putem ajunge nici măcar la 2.800 de locuri, caz în care puteam cere o derogare la Federaţia Europeană de Handbal. Dacă vom ajunge în finală putem juca numai la Bucureşti. Este singura noastră variantă. Oricum, eu sunt sigur că Sala Polivalentă din Capitală se va umple până la refuz dacă ajungem în finală. Oltchim poate strânge fără probleme 5.000 de spectatori, gândiţi-vă numai câţi oameni vor face deplasarea de la Râmnicu Vâlcea“, a spus Gavrilescu.

„Cristina Neagu este netransferabilă“

Ioan Gavrilescu a afirmat că zvonul potrivit căruia Cristina Neagu va pleca de la Oltchim nu este deloc adevărat, punctând faptul că interul stânga este netransferabil. „Cristina Neagu este netransferabilă. Ştiu că danezii de la Viborg au dorit-o, însă poate că au vorbit doar cu ea, întrucât pe adresa clubului nu a sosit nici un act oficial. Neagu are contract cu Oltchim până în 2011 şi nu se pune problema să plece până atunci“, a spus preşedintele Oltchimului, explicând şi situaţia Ramonei Maier: „Am auzit că Ramona Maier este dorită de Hypo şi ETO Gyor, însă eu cred că va rămâne. Îi vom prelungi contractul. Sunt sigur că ne vom înţelege. Aşa am dedus din discuţiile preliminare pe care
le-am avut cu ea. Este o handbalistă de care Oltchim are mare nevoie în continuare“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU