10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHagi îi suflă în ceafă lui Lucescu Jr.

Hagi îi suflă în ceafă lui Lucescu Jr.

Actualul selecţioner este contestat vehement după ce naţionala României a pierdut fără drept de apel meciul amical cu Israelul.

Înfrângerea suferită miercuri de naţionala României în amicalul de la Timişoara cu Israel, scor 0-2, a repus pe tapet oportunitatea înlocuirii selecţionerului Răzvan Lucescu cu Gică Hagi. Cel mai aprig susţinător al acestei variante este fostul impresar Giovani Becali, care a opinat că Lucescu Jr. nu va conduce mai mult de trei meciuri din preliminariile CE 2012, după care va fi înlocuit cu Hagi. „La 1 noiembrie, Gică Hagi o să fie selecţioner. Nu ştiu dacă o să vrea să preia echipa, probabil că da. Pe Răzvan Lucescu nu o să-l dea federaţia afară, ci publicul. Nu o să mai suporte nimeni după ce va face două puncte în trei meciuri. Dacă rămâne Lucescu selecţioner, terminăm pe locul trei sau pe patru“, a spus Giovani Becali.
Hagi nu a dorit să comenteze afirmaţiile lui Becali: „Să justifice el ce a spus, eu nu sunt implicat. Nu vreau să creez polemici. Este problema lor dacă numele meu este băgat la mijloc“.

„Trebuie schimbate foarte multe
la naţională“

Gică Hagi susţine că la nivelul echipei naţionale a României ar trebui schimbate foarte multe lucruri, pentru că altfel vor apărea probleme. „Am văzut meciul cu Israel. Se pot vorbi puţine în această situaţie. Este necesar să se facă o analiză foarte bună, să se vadă ce trebuie făcut, pentru că trebuie schimbate foarte multe lucruri. În caz contrar, o să avem multe probleme. Nu fac analiza jucătorilor de la naţională, pentru că nu sunt antrenorul lor. Mutu este un caz special şi nu trebuie să vorbim despre asta acum. Trebuie vorbit despre o echipă naţională competitivă, nu de un jucător, trebuie să vorbim despre o echipă care să obţină rezultate“, a spus Hagi. „Regele“ a afirmat că selecţionerului Răzvan Lucescu nu îi este uşor să găsească un „număr 10“ pentru echipa naţională. „Nu este problema unui număr, trebuie să avem o echipă care să obţină rezultate, să abordeze cu încredere preliminariile Campionatului European. Nu este uşor să găseşti un număr 10. Echipa câştigă meciurile, iar un jucător poate face diferenţa. Problema trebuie tratată în colectiv, nu individual“, a adăugat Hagi.

„Lucescu rămâne selecţioner“

Pentru a le închide gura contestatarilor, Federaţia Română de Fotbal l-a reconfirmat pe Răzvan Lucescu în funcţia de selecţioner al reprezentativei tricolore. „Vocile care îl contestă pe Lucescu nu sunt importante pentru fotbalul românesc. Răzvan va fi, fără îndoială, selecţionerul nostru, iar obiectivul lui este calificarea la Campionatul European. Chiar dacă va pierde următoarele trei meciuri, Răzvan va rămâne antrenor“, a spus directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu. Oficialul FRF a adăugat că nivelul valoric al fotbalului românesc a scăzut în ultima perioadă şi a anunţat că va organiza cât mai multe meciuri amicale pentru ca Răzvan Lucescu să cunoască jucătorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII