10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEmil Săndoi: Se va impune echipa mai îndrăzneaţă!

Emil Săndoi: Se va impune echipa mai îndrăzneaţă!

Tehnicianul care a pregătit în Liga I atât pe Pandurii Târgu Jiu, cât şi pe Universitatea Craiova, Emil Săndoi, vede un joc echilibrat în derbiul Olteniei, în care dorinţa de victorie şi curajul vor cântări mult în stabilirea câştigătoarei meciului de luni seară.

Nelipsit de pe „Municipal“, când s-au înfruntat Pandurii Târgu Jiu şi Universitatea Craiova, Emil Săndoi regretă că trebuie să asiste de această dată la un derbi al disperării. „Am urmărit îndeaproape evoluţia celor două echipe şi, sincer, chiar nu mă aşteptam să se ajungă aici. Adică să se lupte pentru evitarea retrogradării. Pentru că, după părerea mea, atât Universitatea Craiova, cât şi Pandurii sunt două echipe care merită un loc mult mai sus în Liga I. Însă, ambele au avut un traseu nereuşit în retur şi aşa s-a ajuns aici. Cred totuşi că şi Pandurii, şi Craiova vor reuşi să treacă peste momentul dificil şi îşi vor reveni încet-încet. Referitor la meciul de luni, va fi şi un derbi pentru că sunt două echipe care reprezintă Oltenia în primul eşalon, dincolo de miza confruntării propriu-zise. Fără îndoială că va fi un meci foarte important pentru ambele echipe, atât pentru moral, cât şi pentru cele trei puncte puse în joc“, a spus Săndoi.

Păcurar versus Costea

Actualul tehnician al naţionalei de tineret a României, Emil Săndoi, crede că liderii celor două echipe, Florin Costea şi Alexandru Păcurar, pot fi decisivi într-un joc echilibrat, cum se anunţă cel de pe „Municipal“. „Fără îndoială că va fi vorba despre o partidă echilibrată. Este un meci deschis oricărui rezultat. Ambele echipe dispun de loturi valorice şi, evident, numerice. Chiar dacă poziţia echipelor Pandurii şi Universitatea Craiova în clasament este slabă acum, să nu uităm că pot pune probleme serioase oricărei echipe din România. Şi fiecare are câteva individualităţi, care ar putea face diferenţa. Dacă la Craiova este Costea, la Pandurii există, în schimb, Păcurar, ori aceşti doi jucători se pot dovedi decisivi în anumite momente-cheie ale jocului“, a mai declarat Săndoi. Acesta anticipează că echipa care va face risipă de efort mai mare şi va avea mai mult curaj va avea câştig de cauză. „Cred că diferenţa o va face modul cum cei 22 de jucători din teren se vor dărui. În mod sigur se va impune echipa care va greşi mai puţin şi care va avea mai multă îndrăzneală“, consideră Săndoi.

„Ciobi“ joacă ofensiv

Obligat să câştige, Liviu Ciobotariu are pregătite două sisteme de joc pentru partida cu Universitatea Craiova, 4-3-3 şi 4-4-2, însă componenţa „unsprezecelui“ de start va fi influenţată şi de starea terenului. Suprafaţa de joc a „Municipalului“ musteşte de apă după lapoviţa căzută în ultimele ore la Târgu Jiu şi, chiar dacă la ora meciului nu se anunţă ploi, terenul va fi moale. „Voi juca ofensiv pentru că avem nevoie de cele trei puncte. Sunt patru variante în atac şi voi alege în funcţie de starea terenului. Îmbucurător este că Stromajer a marcat din nou. Sper să fiu inspirat când voi alege echipa de start. Terenurile sunt jalnice, nu poţi să lucrezi tactic. De când am venit aici am jucat numai pe terenuri noroioase, însă asta nu este o scuză pentru rezultate“, a declarat Ciobotariu. Tehnicianul a păstrat secretă componenţa defensivei pentru ca să nu speculeze acest lucru cei de la Craiova. „Nu are rost să spun cu cine voi juca. Tătaru este o soluţie“, a comentat „Ciobi“.

Pe marginea prăpastiei

Derbiul Olteniei găseşte ambele combatante în mare suferinţă de puncte, iar cine pierde îşi diminuează şansele de menţinere în Liga I. Pandurii joacă acasă, însă cu Craiova nu este neapărat un avantaj, ştiindu-se că publicul este mai apropiat de gruparea din Bănie. „Este un derbi al suferinţei sau al disperării. Eu mi-aş fi dorit să se fi jucat pentru locuri mai bune în clasament, dar asta e situaţia. Cred că nici Craiova, nici Pandurii nu merită să joace pentru a se salva de la retrogradare, dar asta este situaţia acum. În momentul în care reuşim să câştigăm, vom avea şase puncte în faţa lor şi moralul va fi mai bun la noi. Matematic, nici una dintre echipe nu va retrograda, dar o înfrângere va atârna foarte greu pentru oricare va pierde. Mai sunt de jucat multe meciuri, dar trebuie să fim realişti şi corecţi şi să recunoaştem că echipa care va pierde va fi la marginea prăpastiei. Venim după două jocuri neconcludente şi după două eşecuri. Avem ocazia să ne reabilităm în faţa propriilor suporteri, deşi am înţeles că Universitatea Craiova are foarte mulţi simpatizanţi la Târgu Jiu. Dar noi jucăm acasă şi e un meci special pentru toţi“, a spus Ciobotariu.

Bilete doar în weekend
 
Clubul Pandurii Târgu Jiu scoate la vânzare, începând de sâmbătă, de la ora 9.00, 1.000 de bilete la peluze, la preţul de 20 de lei bucata. Având în vedere că meciul este considerat de risc, nu se pun bilete în vânzare în ziua partidei, nu există gratuităţi şi nu dau mai mult de patru tichete unei persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII