22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii vor să redevină echipa de altădată

Pandurii vor să redevină echipa de altădată

Gorjenii nu pot să-şi explice cum au ajuns în pragul retrogradării după ce la un moment dat au cochetat cu poziţiile fruntaşe ale Ligii I. „E o enigmă situaţia în care am ajuns. Relaţia antrenor-echipă este una nu bună, ci foarte bună, între conducere şi noi este totul OK, între colegi nu sunt probleme, ne înţelegem foarte bine, dar undeva există un scurtcircuit“, a spus Adrian Rusu. Lipsa de încredere ar fi diagnosticul pandurilor, în opinia fundaşului gorjean, iar o victorie cu Universitatea Craiova ar readuce lucrurile pe făgaşul normal. „Nu vreau să caut alibiuri pentru începutul slab de retur pentru că alibiuri au oamenii slabi. Clar că problema cea mare e psihicul. Venim după două înfrângeri în retur, urmează un meci capital cu Craiova. Suporterii, pe bună dreptate, sunt şi ei nemulţumiţi de rezultate şi de atitudinea din teren, dar, odată cu prima victorie, eu zic că lucrurile vor intra în normal, iar jucătorii vor prinde încredere“, a spus Rusu. Acesta speră ca, începând de luni, echipa Pandurii să redevină ce a fost sezonul trecut, o formaţie de temut pe „Municipal“. „Dacă în deplasare nu obţineam multe puncte, acasă eram o echipă de speriat şi oricine venea la noi cu frică. Acum, se pare că nu mai suntem aşa de luaţi în seamă şi asta e dureros. Am convingerea că în scurt timp vom deveni din nou echipa care am fost odată şi lucrurile se vor remedia din mers“, a mai declarat Rusu. Pandurii Târgu Jiu a pierdut 18 puncte la Târgu Jiu în sezonul 2008-2009, în timp ce în actualul sezon gorjenii au cedat deja 17 puncte în 19 etape.

Lazic, în conflict
cu Pandurii

Mijlocaşul sârb Predrag Lazic a depus un memoriu la Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul LPF, prin care solicită încetarea raporturilor contractuale cu Pandurii Târgu Jiu, cazul primind un nou termen pentru data de 9.03.2009. Oficialii clubului Pandurii susţin însă că încadrarea este greşită, fiind vorba de pretenţii financiare care vor fi rezolvate până săptămâna viitoare, şi nu de încetarea raporturilor contractuale. „Nu e vorba de încetarea raporturilor contractuale, ci de pretenţii financiare. Impresarul lui Lazic a depus la comisie această solicitare fără a fi consultat jucătorul. Până la următorul termen se va rezolva şi această problemă. Ne-am înţeles şi memoriul va fi retras“, a declarat secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi. Predrag Lazic este unul dintre favoriţii lui Liviu Ciobotariu, cu care a lucrat şi la CS Otopeni, fiind mai mereu titular la Pandurii în mandatul său. Ciobotariu le-a bătut obrazul jucătorilor săi după meciul cu Astra pentru atitudinea din teren, aducându-le aminte că sunt cu banii la zi, dar se pare că lucrurile nu stau chiar aşa.

Ienei prefaţează derbiul Olteniei

Antrenorul emerit Emeric Ienei crede că derbiul Olteniei este deschis oricărui rezultat. „E un meci greu pentru ambele echipe. E un meci de care pe care. Se joacă la Târgu Jiu, aşa că orice este posibil. Cu toate necazurile pe care le-au avut, cei de la Craiova sunt o echipă bună. Au avut ghinioane şi anul trecut, atunci când au fost aproape de o cupă europeană, şi mă gândeam că tinerii de la Universitatea vor dori să se răzbune şi să facă un campionat bun. Dar nu s-a întâmplat asta şi au ajuns în zona de jos a clasamentului. E păcat de ei, însă au acolo unii jucători buni şi pot urca“, a prefaţat Ienei jocul de luni dintre Pandurii şi Universitatea. Reputatul tehnician susţine că Pandurii şi Craiova au valoare de Liga I şi nu se pune problema retrogradării. „Campionatul e lung şi se mai pot întâmpla multe. Sigur nu vor retrograda amândouă. Sunt multe echipe care nu au valoarea Pandurilor şi a Craiovei, iar eu sunt de părere că la final valoarea face diferenţa“, a mai spus Ienei, fost antrenor al Ştiinţei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS