5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNaţionala, în cădere liberă

Naţionala, în cădere liberă

România a suferit o înfrângere ruşinoasă în faţa Israelului, selecţionerul Lucescu bifând a doua înfrângere consecutivă pe banca naţionalei.

Naţionala României, aflată în plină reconstrucţie sub comanda lui Răzvan Lucescu, a bifat a doua înfrângere consecutivă fără să marcheze, 0-2, în amicalul cu Israel pe teren propriu, după umilitorul 0-5 de la Belgrad din preliminariile CM 2010. Fără idei clare de joc, incapabilă să construiască la mijlocul terenului din cauza lipsei unor jucători de clasă, România pare să aibă în viitoarele preliminarii pentru calificarea la CE 2012 un război mai greu decât ne aşteptam cu Franţa, Bosnia, Belarus şi celelalte echipe cu care se va confrunta. După meciul de la Timişoara, părerile în ceea ce priveşte capacitatea lui Lucescu de a forma o echipă competitivă au fost, ca de obicei, împărţite.

Dinu: Trebuia să fie 4-1 pentru Israel

Fostul internaţional Cornel Dinu l-a criticat pe selecţioner, căruia i-a reproşat jocul slab al echipei, dar şi faptul că i-a folosit ca titulari pe Maftei, Neşu şi Florescu. „Aceasta este diferenţa de valoare. Trebuia să fie cam 4-1 pentru ei. E o diferenţă mare de valoare între ei şi noi. Israelul are jucători de clasă. Cât timp va continua fostul portar Răzvan Lucescu să joace cu Maftei şi cu Neşu, acestea vor fi rezultatele. L-a introdus şi pe acest Florescu, dar din asin nu poţi să faci pur-sânge. Răzvan a făcut greşeli mari şi continuă să le facă“, a spus Dinu.
La rândul lui, impresarul Giovani Becali l-a desfiinţat pe Lucescu, despre care a spus că este prea mic pentru a pregăti naţionala României. „Noi nu mai ştim ce înseamnă fotbalul, doar Lucescu ştie. E o pălărie prea mare pentru el echipa naţională. În toamnă cred că vom avea un alt selecţioner. Vor fi nenorociri mari în meciurile oficiale, în primele trei meciuri nu facem două puncte“, a zis Ioan Becali la GSP TV.
În schimb, Marian Iancu, preşedintele clubului FC Timişoara, i-a luat apărarea tehnicianului. „Nu putem avea pretenţii să mergem la Euro. Trebuie să ne asumăm ratarea acestei calificări. Nu avem calitate, avem 10-12-15 ani de nonperformanţă. Am dormit cu toţii, de la preşedintele FRF în jos. Nu am construit nimic şi acum nu avem ce culege. Se folosesc de angajamentul lui Răzvan. El nu e tipul de om care să spună că nu se poate. Merge pe posibilităţi viitoare, care nu există“, a declarat Iancu.

Selecţionerul, frustrat
şi dezamăgit

Lucescu s-a declarat frustrat şi dezamăgit de înfrângerea suferită de echipa naţională, opinând că a contat lipsa unor jucători experimentaţi şi faptul că echipa a avut la dispoziţie doar o zi pentru a pregăti această partidă.
„Este frustrant să vorbesc, pentru că este o situaţie incomodă. Am pierdut cu 2-0 şi asta este ceea ce contează. Faptul că am avut o singură zi de pregătire pentru acest meci a contat destul. Pe lângă situaţia precară a fotbalului nostru, ne-au mai lipsit şi cinci jucători importanţi. Jocul s-a pierdut pe două greşeli mari. Ei au jucători tehnici, rapizi şi dinamici, care au reuşit să fructifice ocaziile avute. Pe când noi, când am recuperat mingea, nu am avut aceeaşi uşurinţă în a ne debarasa de adversar şi a marca. Cu toate acestea, am văzut o atitudine pozitivă la unii jucători şi nu am ce să le reproşez din acest punct de vedere. Oricum, nu avem nici o scuză“, a spus Răzvan Lucescu la conferinţa de presă de după meci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII