10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGîngioveanu revine în forţă

Gîngioveanu revine în forţă

Desemnat cel mai bun jucător alb-albastru la meciul cu Gaz Metan Mediaş, Cosmin Gîngioveanu a marcat pentru tineretul lui Săndoi, selecţionerul lăudându-l pentru prestaţia sa.

Revenit în iarnă de la FC Vaslui, unde fusese împrumutat de Universitatea, Cosmin Gîngioveanu a fost rezervă în partida cu Dinamo, din prima etapă a returului. A intrat pe teren în minutul 60 al meciului din „Groapă“, iar prestaţia sa l-a convins pe antrenorul Mark Wotte să-l folosească titular în partida cu Gaz Metan Mediaş. „Gîngio“ a evoluat curajos şi a reuşit în debutul meciului să obţină penaltiul din care Ştiinţa ar fi putut egala prin Florin Costea. În ciuda înfrângerilor suferite de juveţi în primele dispute din retur, prestaţia lui Gîngioveanu per ansamblu a impresionat, iar selecţionerul echipei de tineret, Emil Săndoi, a decis să-i acorde în continuare credit, mijlocaşul craiovean fiind titular în amicalul de miercuri, cu Israel (scor 1-1), de la Tel Aviv. Gîngioveanu i-a mulţumit lui Săndoi în cel mai fericit mod, marcând, în minutul 7, golul care a adus remiza „tricolorilor mici“. De la Universitatea au mai evoluat titulari Silviu Lung Jr. şi Bărboianu, în timp ce Radu Barbu şi Mihai Costea au intrat în repriza secundă.
Testul cu Israel a fost primul înaintea meciurilor cu Rusia şi Moldova, contând pentru preliminariile Campionatului European din 2011. Naţionala de tineret va mai juca un meci de verificare cu Serbia, partidă care ar putea avea loc la Severin, şi, de asemenea, se intenţionează perfectarea încă unui amical, după încheierea campionatului.

Săndoi: Gîngioveanu, peste media echipei

Selecţionerul naţionalei de tineret a României s-a declarat mulţumit după testul cu Israel şi a lăudat prestaţia lui Gîngioveanu, precum şi a altor jucători de perspectivă. „Am făcut un joc bun împotriva unei echipe bune, din care au făcut parte Gai Assulin, de la Barcelona, şi Ben Sahar, de la Espanyol Barcelona. Sunt mulţumit şi de rezultat, chiar dacă după numărul de ocazii avute cred am fi meritat victoria. Am deschis relativ repede scorul, prin Gîngioveanu, în minutul 7, dar la fel de repede am şi fost egalaţi, în minutul 14. Ne-am atins obiectivul, am folosit toţi jucătorii deplasaţi în Israel. Am stat bine în teren, lucru îmbucurător. Am închis culoarele, nu ne-am pierdut cu firea când am fost presaţi, iar în prima repriză chiar am controlat jocul. Sunt mulţumit de evoluţia băieţilor, dar mai ales de faptul că Gardoş, la primul său meci ca titular, s-a înţeles foarte bine în centrul apărării cu Papp. Peste media echipei s-au mai ridicat Gîngioveanu, care a şi înscris un gol spectaculos, Andrei Ionescu, Rîpă şi Sburlea. Este un rezultat bun, în condiţiile în care nu i-am avut la dispoziţie pe Găman, Melinte şi Bicfalvi“, a spus Săndoi, conform tricolori.ro. Revenind la Gîngioveanu, trebuie spus că, în sondajul suporterilor de pe site-ul oficial al Universităţii, acesta a fost desemnat cel mai bun dintre jucătorii alb-albaştri la meciul cu Gaz Metan Mediaş, obţinând 27 la sută din voturi. Pe locurile următoare s-au clasat Trică şi Silviu Lung Jr.

Tineret, amical: Israel – România 1-1
România a evoluat în formula: S. Lung Jr. (’46, Lungu) – Rîpă (’81, R. Barbu), Gardoş, Papp, Bărboianu (’81, C. Cristea) – Torje (’65, Hora), Rusescu (’53, S. Ilie), A. Ionescu (’77, Măţel), Gîngioveanu (’65, Ochiroşii) – S. Sburlea (’53, M. Costea), L. Ganea (’46, Ioniţă). Antrenor: Emil Săndoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII