13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii, la prima reprezentaţie din 2010

Tricolorii, la prima reprezentaţie din 2010

România – Israel
Stadion
„Dan Păltinişanu“, Timişoara, astăzi, ora 20.45, TVR 1.
Formaţii probabile:
România:
Pantilimon – Maftei, D. Goian, Rădoi, Neşu – Roman, Codrea, A. Cristea, Nicoliţă – M. Niculae, Marica. Selecţioner: Răzvan Lucescu.
Israel: Aouate – Gafni, Ben Haim, Keinan, Saban – Benayoun, Cohen, Yadin, Natkho – Barda, Golan. Selecţioner: Eli Ohana.

România, fără Mutu şi Chivu în echipă, întâlneşte naţionala Israelului într-o partidă de verificare programată la Timişoara.

Reprezentativa naţională a României, condusă de Răzvan Lucescu, va apărea pentru prima dată în faţa suporterilor în acest an, la Timişoara, cu ocazia amicalului contra reprezentativei Israelului. Pe stadionul „Dan Păltinişanu“, tricolorii vor avea în faţă un adversar nu extraordinar de bine cotat, dar numai bun pentru România în acest moment, în condiţiile în care ne lipsesc câţiva titulari. Căpitanul Cristi Chivu este încă nerefăcut după accidentarea suferită la cap, mijlocaşul Apostol a devenit indisponibil în ultimul moment tot din cauza unei accidentări, iar Răzvan Raţ, jucătorul lui Şahtior, care acuză la rândul lui probleme medicale, nici măcar nu a fost convocat. Lor li se adaugă Adrian Mutu, suspendat temporar pentru folosirea unei substanţe interzise. În lot şi-a făcut apariţia un debutant, George Florescu, mijlocaş care s-a remarcat în campionatul Suediei, la Midtjylland. Lucescu a mai convocat şi câţiva jucători mai puţin obişnuiţi cu lotul mare al României, precum Ciprian Deac, Pădureţu sau Laszlo Sepsi.

Jucăm în roşu

O noutate pentru această întâlnire cu Israelul o constituie şi faptul că România va evolua într-un echipament nou, de culoare roşie. „O dată cu schimbarea echipamentului, sperăm să schimbăm şi soarta în favoarea noastră. Dar mai importante decât culoarea sunt devotamentul şi dăruirea jucătorilor“, a spus selecţionerul Lucescu.
Ionuţ Lupescu a motivat decizia schimbării cromatice de la naţională: „Urmăream Spania la Euro 2008 şi râvneam şi noi la un tricou precum al lor. Iar înainte de meciul cu Austria, din aprilie 2009, am văzut prototipul echipamentului împreună cu Chivu, Mutu şi Lobonţ. Ne-a plăcut enorm! Schimbarea n-are nici o legătură cu sponsorul“.
Aeronava Tarom care a transportat loturile României şi Israelului la Timişoara a avut o întârziere la decolarea de la Bucureşti de peste 60 de minute.

Israelienii se aşteaptă la un meci greu

Mijlocaşul echipei engleze Bolton Wanderers, Tamir Cohen, a declarat, la Timişoara, înaintea jocului amical România – Israel, că formaţia sa va avea un meci dificil în compania reprezentativei pregătite de Răzvan Lucescu. „Ne aşteptăm la un meci foarte dificil, însă sperăm să avem o evoluţie bună şi să ne pregătim aşa cum trebuie pentru un meci amical. Din naţionala României îl ştim foarte bine pe Chivu, care, din păcate, este accidentat şi nu va juca miercuri
(azi – n.r.). Nu îi ştim pe toţi adversarii noştri, dar vom avea marţi (ieri – n.r.) o şedinţă de vizionare în care vom afla mai multe amănunte despre ei. Sper să facem un meci bun împotriva României. Trebuie să ne pregătim foarte bine pentru a ne califica la Campionatul European şi să nu fim atenţi doar la primele echipe din grupă, ci să avem mare grijă şi de celelalte formaţii, pentru a nu avea surprize neplăcute“, a spus Cohen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU