24.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNu trageţi numai în jucători!

Nu trageţi numai în jucători!

După meciul pierdut de Ştiinţa în faţa Gaz Metanului Mediaş, scor 1-2, partidă disputată la Turnu Severin, aproape toată lumea a criticat jucătorii Craiovei. Primul care a sărit la gâtul alb-albaştrilor a fost chiar antrenorul, Mark Wotte, olandezul afirmând că este total nemulţumit de felul în care s-au primit cele două goluri („am fost prea vulnerabili“, „unora dintre apărătorii noştri le e frică să-şi folosească în unele momente capul“). Este foarte uşor să dai vina pe alţii, este tipic pentru multă lume, de fapt, este cel mai uşor. Şi Corneliu Andrei Stroe, preşedintele de onoare al Universităţii, care a urmărit de pe banca de rezerve meciul, a criticat lipsa de angajament a jucătorilor Craiovei. Supăraţi pe cele două eşecuri consecutive, nici suporterii nu i-au menajat pe alb-albaştri, criticându-i pentru evoluţia slabă.
Nu s-a spus nici un cuvânt despre alcătuirea echipei, despre pregătirea şi tactica indicată de antrenorul principal Wotte, despre uşoara cădere fizică din repriza a doua, atât la meciul din „Ştefan cel Mare“, cât şi la cel de „acasă“, de la Turnu Severin. „Wotte şi-a făcut treaba, nu e el de vină“, a sărit în ajutorul olandezului finanţatorul Craiovei. Eugen Neagoe câştiga meciul, dar finanţatorul îl critica pentru tactica folosită, pentru jucătorul introdus în teren (Vali Badea, care dăduse golul victoriei Craiovei)! Şi apropo de „Geană“: Universitatea a arătat şi a jucat mai bine sub comanda lui Neagoe decât ne-a demonstrat Wotte în aceste două eşecuri din retur, îndeosebi surprinzătoarea înfrângere cu Mediaşul.
Olandezul a folosit din primul minut al meciului cu Gaz Metan şase jucători născuţi în ’88 şi ’89 (Bărboianu şi M. Costea – ’88, Lung, Găman, Firţulescu, Gîngioveanu – ’89), adică a trimis la luptă jucători talentaţi, dar fără experienţă competiţională. Folosiţi toţi din primul minut este riscant, iar asta s-a văzut sâmbătă. Cu toate acestea, talentatul Cosmin Gîngioveanu a fost desemnat de către fanii Ştiinţei cel mai bun jucător de pe teren din meciul cu Gaz Metan Mediaş. Wotte însă a cam fost obligat să utilizeze această formulă de joc deoarece lotul este destul de restrâns. Dorel Stoica, Wobay, Şoavă şi alţii au fost alungaţi din Bănie din motive financiare.
Un fost fotbalist al Ştiinţei din anii ’60 îmi spunea ieri că are mari emoţii… El spunea că Ştiinţa ar putea să se salveze de la retrogradare doar dacă Mititelu aduce de urgenţă vreo doi-trei fotbalişti de valoare, iar meciurile de acasă se dispută pe „Ion Oblemenco“. Despre Wotte era rezervat, n-a vrut să comenteze, ci doar şi-a exprimat nedumerirea faţă de faptul că Napoli a fost îndepărtat nejustificat şi că n-a fost adus Victor Piţurcă.
Subscriu total acestor opinii. Adaug că nici acum nu-i târziu să fie adus la echipă unul dintre cei doi olteni care cunosc campionatul, pot avea o comunicare bună şi eficientă cu jucătorii şi nu pot fi influenţaţi de nimeni – Ilie Balaci sau Victor Piţurcă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU