15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, spre zona retrogradării

Pandurii, spre zona retrogradării

SC Vaslui    2
Pandurii Târgu Jiu    1
Stadion:
„Municipal“, spectatori 3.000
Au marcat: Gerlem ’5-pen., Delgado ’61 / Stromajer ’70
SC Vaslui: Kuciak – Milanov, Papp, Zubar, Hugo Luz –  Delgado (’87, Milislajevic), Genchev, L. Sânmărtean (’82, Zmeu), Gerlem – Costly, Temwanjera (’70, R. Costin).
Antrenor Marius Lăcătuş
Pandurii: Stanca – Popete, Martinovic, Chibulcutean, Rusu – Păcurar, Murgan, Nalaţi (’55, Stromajer) – Lazic, Orac (’68, Tremonti) – Kamara (’74, Raskovic).
Antrenor Liviu Ciobotariu
Cartonaşe galbene: L. Sânmărtean, Delgado / Murgan, Rusu, Martinovic, Lazic
Au arbitrat: Ov. Haţegan – I. Radu, Vl. Urzică.

Deşi a promis o remaniere a primului unsprezece după eşecul lamentabil din prima etapă, „Ciobi“ a apelat doar la rotirea cadrelor pe posturi. Rusu a fost transferat de pe dreapta pe stânga, motivaţia fiind de-a dreptul halucinantă, să-l păzească pe Burdujan, care nici măcar nu a jucat, fiind accidentat, Păcurar a fost mutat mai la dreapta, Nalaţi reinventat un fel de mijlocaş stânga, iar Kamara a fost lăsat singur în ofensivă într-un sistem piramidal 4-3-2-1 cu care tehnicianul spera să apere egalul din startul jocului. Planul oaspeţilor s-a năruit la primul atac serios al vasluienilor. Popete i-a aplicat un „body-check“ lui Gerlem în propriul careu şi Haţegan a arătat corect punctul cu var. Acelaşi Gerlem a transformat cu şansă şi a deschis scorul, 1-0 (’5). „Ciobi“ nu a avut replică pe bancă şi a mizat în continuare pe ineficientul sistem, acceptând dominarea sterilă a echipei gazdă. SC Vaslui putea juca fără portar pentru că pandurii nu au ameninţat vreodată poarta adversă. Oamenii lui Porumboiu puteau totuşi majora scorul în alte două rânduri prin Temwanjera (’25) şi Gerlem (’45), blocaţi de Rusu şi Stanca.

Eficienţă amară

Lucrurile nu s-au schimbat nici la pauză, ba, din contră, s-au înrăutăţit pentru gorjeni. Delgado a profitat de replierea târzie a lui Rusu şi a majorat scorul pe un contraatac (’61), 2-0. Ciobotariu a simţit că-i fuge scaunul de sub picioare şi, în sfârşit, a forţat în atac. Pandurii s-a dovedit  eficientă, reuşind să marcheze, din întâmplare, la primul şi singurul său şut pe spaţiul porţii adverse. Kamara a şutat în Zubar, mingea a sărit la nou-intratul Stromajer, care a înscris pe lângă portar (’70). SC Vaslui a reacţionat imediat, dar Stanca a păstrat de unul singur aparenţele unei înfrângeri la limită. Gerlem (’76, ’83, ‘88) şi Raul Costin (’77, ‘78) au asediat poarta oltenilor, însă goalkeeperul pandurilor a rezistat cu brio. Pandurii rămâne fără nici un punct câştigat în deplasare în mandatul lui Liviu Ciobotariu şi se anunţă una dintre candidatele la retrogradare.  Deşi şi-a trecut în cont a cincea înfrângere pe banca echipei din Târgu Jiu din opt meciuri, antrenorul Liviu Ciobotariu s-a declarat mulţumit de atitudinea elevilor săi. „Nu avem scuze pentru înfrângere şi cred că, dacă reuşeam să nu primim gol în primele 15 minute, altfel stăteau lucrurile. În a doua parte, au fost mai multe ocazii de ambele părţi, iar pe final, dacă eram mai atenţi, pe contraatac puteam obţine un rezultat de egalitate. Pot să spun de jucătorii mei că şi-au schimbat atitudinea faţă de meciul anterior, ceea ce este un lucru pozitiv“, a mai spus Ciobotariu.

Cîrţu în locul lui „Ciobi“?

Liviu Ciobotariu pare să aibă zilele numărate pe banca tehnică a echipei Pandurii Târgu Jiu după debutul nefast de retur în care gorjenii au înregistrat două înfrângeri din tot atâtea întâlniri şi şi-au diminuat şi mai mult şansele de menţinere în Liga I. Preşedintele Marin Condescu nu a însoţit echipa la Vaslui, fiind văzut vineri, în Craiova, în apropierea casei lui Sorin Cîrţu, alimentând astfel zvonurile că „Sorinaccio“ ar fi curtat să revină pe banca tehnică a gorjenilor. „Am văzut meciul vostru. A fost penalti acordat uşor. Şi acum ce voiaţi, să bateţi la Vaslui? Problema e că toate echipele din spate fac puncte şi se vede în clasament. Nu vorbesc despre o eventuală revenire a mea acolo pentru că nu este normal“, a spus Sorin Cîrţu. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS