21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa joacă la Severin

Ştiinţa joacă la Severin

Oferta primăriei, care şi-a dat acordul ca alb-albaştrii să rămână gratis în Bănie, nu l-a mulţumit pe Mititelu, acesta hotărând să mute echipa din Craiova.

Miercuri seară, clubul Universitatea Craiova urma să dea un comunicat în care să-şi spună punctul de vedere în privinţa mutării echipei la Severin, după ce Primăria Craiova îi propusese patronului Adrian Mititelu să lase echipa pe „Ion Oblemenco“ pentru un euro pe lună. Fanii olteni care aşteptau cu sufletul la gură decizia clubului au primit în schimb o chemare la luptă împotriva „băieţilor deştepţi“. Printre altele, în comunicat se spunea că „decizia de a juca la Severin nu este un moft, este singura cale de a proteja, momentan, interesele FC Universitatea Craiova“. Fără alte detalii. Ieri-dimineaţă, edilii Craiovei şi-au reafirmat sprijinul pentru Ştiinţa. Primăria Craiova a înştiinţat în scris atât Federaţia Română de Fotbal (FRF), cât şi Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) că este de acord ca Universitatea Craiova să poată folosi, cu titlu gratuit, stadionul „Ion Oblemenco“.
Decizia Primăriei Craiova venea după ce clubul anunţase că nu poate organiza meciul la Severin pentru că regulamentul nu-i permitea, dar nici la Craiova, deoarece nu are contract de concesionare pentru stadionul „Ion Oblemenco“. În şedinţa de consiliu de ieri-dimineaţă s-a stabilit ca stadionul să fie oferit gratis Universităţii, fostul jucător şi antrenor al Ştiinţei, Pavel Badea, în prezent consilier local, fiind delegat să meargă la Adrian Mititelu pentru a parafa actele.

Derogarea salvatoare

Plecarea lui Pavel Badea spre sediul clubului a fost amânată, deoarece oficialii clubului au anunţat că Adrian Mititelu nu a ajuns încă la birou. Între timp, la Bucureşti se discuta subiectul Craiova, patronul Ştiinţei sperând că va primi „verde“ pentru Severin, acolo unde doreşte morţiş să joace echipa de acum înainte. „Probabil Universitatea va primi dreptul să joace la Severin, însă nu pot să spun sigur acest lucru. Este posibil ca Ştiinţa să obţină o derogare sau chiar să se modifice regulamentul“, a anunţat secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, ieri-dimineaţă, dând speranţe oficialilor din Bănie. Suspansul s-a prelungit trei ore, perioadă în care Comitetul Executiv de Urgenţă al FRF a deliberat şi a decis ca partida Universitatea – Gaz Metan să se joace la Severin. Între timp, la sediul clubului a ajuns şi Pavel Badea, dar acesta n-a putut să-i schimbe planurile lui Mititelu. Ştiinţa a obţinut o derogare de la regulament, care preciza că o echipă nu are voie să joace pe un stadion aflat la mai mult de 50 de kilometri distanţă de sediul ei social. LPF a programat meciul sâmbătă, de la ora 14.00, acesta urmând a fi transmis de GSP TV.

Discuţie de trei minute

Despre cum s-a derulat discuţia cu Mititelu, a povestiti ieri chiar Pavel Badea, mesagerul primăriei. „Am mers la sediul clubului şi m-am întâlnit cu Adrian Mititelu. I-am arătat acordul prin care, pe o perioadă de şase luni, Universitatea putea folosi baza de la «Ion Oblemenco» pentru meciurile oficiale şi pentru antrenamente, gratuit, perioadă în care clubul trebuia să-şi regleze din punct de vedere financiar situaţia cu primăria. În cadrul discuţiei care a durat maximum trei minute, Adrian Mititelu mi-a mulţumit pentru intenţie, dar a spus că este tardivă şi că pleacă la Severin. I-am lăsat contractul şi am luat în schimb o copie cu număr de înregistrare de la club. Asta a fost tot“, a povestit „Bădiţă“. „Îmi pare rău că s-a ajuns în această situaţie. Dacă ar fi fost după mine, nu se ajungea aici. Şi Solomon, şi Mititelu ar fi trebuit să lase orgoliul la o parte. Mutarea echipei la Severin aduce un prejudiciu de imagine oraşului şi nouă tuturor, pentru că echipa este a Craiovei“, a mai spus Pavel Badea.

Cîrţu: Decizie aberantă

Finanţatorul Craiovei, Adrian Mititelu, a prezentat ieri motivele pentru care nu a dat curs ofertei venite din partea Primăriei Craiova. „Cu un ochi plâng, cu unul râd. În timp se va dovedi şi mai concret cine e vinovat pentru această mutare. Actul lui Solomon nu are nici o valoare, e doar un act prin care îşi dă acordul, dar nu e legal, nu e suficient, trebuie un act de concesiune sau închiriere. Oricum, era prea târziu, după câte mi-a făcut nu avea pretenţia să fiu iar păpuşa lui Solomon. Nu cred că vom mai reveni pe «Oblemenco» atâta timp cât primăria e condusă de Solomon. Vreau să propun o conciliere consiliului local astfel încât echipa să mai poată folosi 18 luni baza pentru antrenament. După care plecăm fără nici o pretenţie şi le lăsăm investiţia făcută“, a spus Mititelu.
Decizia de a muta echipa la Severin a fost catalogată ca aberantă de Sorin Cîrţu, jucător de legendă al Universităţii. „Cum la Severin? Nu-mi vine să cred! Păi nu i-a dat primarul stadionul gratis lui Mititelu? Dacă a făcut asta, poate trage oricine concluzia cine a vrut şi cine nu a vrut ca echipa să rămână în Craiova. Nu mai am cuvinte ca să mai comentez o asemenea decizie aberantă, pentru mine începând de acum este un subiect închis“, a spus „Sorinaccio“. Acesta declarase zilele trecute că pentru el nu va mai exista Universitatea Craiova din momentul în care aceasta va fi mutată la Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

97 COMENTARII