3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPanduri cu viză de Motru

Panduri cu viză de Motru

Pandurii Târgu Jiu va juca cu trei dintre candidatele la titlu, Steaua, Dinamo şi Poli Timişoara, dar şi cu Ceahlăul, FC Braşov şi Poli Iaşi pe o arenă de Liga a III-a, la Motru, dacă aceasta va fi omologată de către FRF şi LPF. Gruparea gorjeană doreşte să demareze lucrările de modernizare a stadionului „Municipal“ imediat după derbiul Olteniei, cu Universitatea Craiova, programat în etapa a XX-a, şi a solicitat o derogare de la FRF şi LPF pentru a putea găzdui la Motru cele şase jocuri rămase de disputat din retur. Clubul condus de Condescu trebuie să facă însă câteva investiţii la stadionul din Motru pentru a fi omologat, montarea a cel puţin 5.000 de scaune, sistem de supraveghere şi renovarea vestiarelor fiind stringente. „Tot doream de trei-patru ani să ne apucăm de repararea stadionului. Acum, vrem sau nu, trebuie să o facem. Am găsit o soluţie bună pentru toată lumea, ne apucăm şi modernizăm baza de la Motru, că tot trebuie modernizată. Am făcut cerere către ligă şi federaţie şi sperăm ca în două săptămâni să omologăm pentru Liga I suprafaţa de acolo şi să jucăm acolo meciurile de acasă, ca să nu se interpreteze şi să fim târâţi în alte scandaluri. Ne va costa ceva mai mult, dar va rămâne şi pentru viitor, şi pentru ceea ce gândim noi despre dezvoltarea în teritoriu a bazelor sportive. Trebuie să facem 7.500 de locuri pe scaune, atâtea câţi abonaţi avem, să facem sistemul de supraveghere şi tot ceea ce trebuie la bază, vestiare, apă caldă. După partida cu Craiova, următorul meci de acasă vrem să-l jucăm la Motru. Şi sperăm ca până atunci să fim capabili să facem tot ce trebuie pentru omologare“, a declarat Marin Condescu.

Motrenii, suporteri
de ocazie

Echipa Minerul Motru, care activează în Liga a III-a, va evolua din retur pe terenul sintetic din localitate pentru a proteja suprafaţa de joc, procesul de omologare al acestuia fiind făcut în paralel cu cel al stadionului pentru Liga I. Primarul municipiului Motru, Dorin Hanu, a confirmat că instituţia pe care o conduce se va implica financiar alături de clubul Pandurii şi de asociaţia sportivă Minerul pentru a aduce stadionul la standardele cerute pentru omologare. „Este o mândrie pentru noi că vom găzdui echipa Pandurii. Sperăm ca împreună cu primăria să modernizăm baza şi să luăm aprobările necesare pentru Liga I. Se fac nişte investiţii ce vor rămâne. Noi tot timpul am ţinut cu Pandurii, acum vom ţine şi mai mult pentru că vor juca la noi pe teren şase jocuri de Liga I“, a spus edilul-şef al municipiului Motru.
Antrenorul echipei Pandurii, Liviu Ciobotariu, nu era la curent ieri cu mutarea echipei la Motru. „Sincer, nu ştiu nimic de Motru. Eu ştiam de Craiova, de Petroşani. Nu mă gândesc la acest aspect, gândul îmi zboară la Vaslui. Nu ştiu dacă putem reuşi atât de repede să ne mutăm acolo, probabil trebuie îndeplinite nişte etape, dar nu ştiu nimic şi nu vreau să vorbesc prostii“, a spus Ciobotariu. Deoarece nu există nici un hotel la Motru, atât Pandurii, cât şi echipele adverse trebuie să facă naveta între cele două localităţi circa 50 de kilometri.
Echipa din Târgu Jiu are peste 6.000 de abonaţi, majoritatea proveniţi din sistemul minier şi energetic, iar mutarea echipei la Motru ar fi un obstacol în plus pentru aceştia în a avea acces la jocurile pandurilor de acasă, pentru care au plătit în avans. Oficialii clubului Pandurii dau asigurări că se vor găsi soluţii ca nimeni să nu sufere din cauza acestei situaţii.

Ciobotariu şi-a dus
jucătorii în subteran

După înfrângerea cu Astra Ploieşti, antrenorul Liviu Ciobotariu le-a făcut „cadou“ elevilor săi o vizită de lucru la o mină de subteran din Motru pentru a vedea în ce condiţii lucrează minerii cotizanţi la bugetul pandurilor. Ieri, după ce au vizitat stadionul din Motru, jucătorii echipaţi în salopetă şi cu lămpaşe în cap au coborât în subteran, unde au fost luaţi la rost de mineri pentru jocul slab din ultima etapă.  „Am vrut să vadă şi ei cum e în salopetă, că la ultimul joc s-au prezentat la costum“, a explicat un oficial al clubului inedita experienţă la care au fost supuşi fotbaliştii. Societatea Naţională a Lignitului Oltenia este principalul finanţator al clubului Pandurii, cu circa 1 milion de euro pe an, iar majoritatea abonaţilor clubului sunt mineri şi energeticieni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU