17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAmbiţia lui Mititelu, mai presus de interesul Ştiinţei

Ambiţia lui Mititelu, mai presus de interesul Ştiinţei

După ce FRF şi LPF i-au transmis lui Mititelu că nu poate organiza jocul cu Mediaş la Severin, primarul Antonie Solomon i-a oferit stadionul pentru un euro pe lună. Patronul Ştiinţei a refuzat oferta, anunţând aseară într-un comunicat că decizia de a juca la Severin nu este un moft, fiind singura cale de a proteja echipa.

Liga Profesionistă de Fotbal anunţase, la începutul săptămânii, pe site-ul oficial că meciul Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaş se va disputa la Severin, de la ora 14.00. Acelaşi lucru era precizat şi pe site-ul FRF, devenind clar că exilul Craiovei va fi înfăptuit. Ieri-dimineaţă a căzut însă bomba: FRF şi LPF nu mai permit Ştiinţei să organizeze meciul cu găzarii la Severin, iar Universitatea nu poate juca pe „Ion Oblemenco“ pentru că nu are contract valabil pentru această arenă. „Forurile fotbalistice din România, FRF şi LPF, ne-au comunicat, oficial, în această dimineaţă (ieri-dimineaţă – n.r.), că partida nu poate avea loc la Severin deoarece, după cum susţin acestea, disputarea jocului în localitatea Drobeta Turnu Severin contravine prevederilor regulamentare în vigoare, deşi iniţial am avut acordul scris pentru disputarea meciului în localitatea mai sus-menţionată. Nu putem să organizăm meciul pe stadionul «Ion Oblemenco», din Craiova, deoarece, neavând un contract în termen valabil pentru deţinerea imobilului, conform regulamentului, indiferent de scorul înregistrat pe teren, pierdem meciul cu 0-3 la o simplă contestaţie a oricărui terţ interesat“, a anunţat clubul craiovean printr-un comunicat.

Ştiinţa, ofertată să
rămână acasă

Salvarea a venit însă de la Primăria Craiova, instituţie ce a remis un comunicat prin care Universităţii i s-a oferit posibilitatea să evolueze în continuare pe fostul „Central“. „Echipa de fotbal Universitatea Craiova nu a primit din partea Federaţiei Române de Fotbal acordul de a juca meciurile pe stadionul din localitatea Drobeta Turnu Severin. În aceste condiţii, Instituţia Primarului Municipiului Craiova îşi reafirmă declaraţiile din ultima perioadă, conform cărora echipa de fotbal Universitatea îşi poate disputa în continuare meciurile pe stadionul «Ion Oblemenco». În condiţiile în care între Clubul Universitatea şi Primăria Municipiului Craiova vor fi reluate discuţiile privind încheierea unui nou contract de concesiune, Instituţia Primarului Municipiului Craiova este dispusă să ofere concesionarea stadionului «Ion Oblemenco» contra sumei de 1 euro/lună. Ca atare, Instituţia Primarului Municipiului Craiova aşteaptă o solicitare oficială din partea Clubului Universitatea, în vederea concesionării stadionului «Ion Oblemenco»“, a anunţat primăria.
Mai mult, edilul-şef Antonie Solomon a subliniat că exilul alb-albaştrilor este o falsă problemă şi că Universitatea poate rămâne în Bănie, urmând să se găsească o rezolvare pentru datoriile pe care Mititelu le are către primărie. „Până acum am spus că Universitatea poate veni să evolueze pe «Ion Oblemenco» pe o chirie de un euro doar dacă îşi plăteşte datoriile. O dau dracu’ şi de datorie, chiar dacă aşa e legea, vom găsi o soluţie. Am anunţat că suntem dispuşi să intrăm mâine (astăzi – n.r.) în Consiliu pentru a încheia un nou contract de concesionare a arenei. Nu mai contează ce a fost, nu ştiu ce a declarat Mititelu, eu nu vreau să mă mai cert cu nimeni“, a spus Solomon pentru craiovamaxima.ro. Acesta a precizat că nu a făcut nici o cerere scrisă prin care clubul să evacueze stadionul până la 31 ianuarie.

Mititelu: La Severin sau nicăieri

Şi oficialii LPF au anunţat ieri că varianta cea mai bună pentru Adrian Mititelu este să se împace cu primarul Antonie Solomon şi să lase Universitatea la Craiova. Secretarul general, Valentin Alexandru, a spus că pentru a juca fără probleme pe „Oblemenco“, Mititelu trebuie doar să trimită urgent o notă către LPF. În plus, Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, a precizat că nu şi-a dat niciodată acordul ca Ştiinţa să joace pe stadionul „Municipal“ din Severin. „Pentru ca Universitatea să evolueze la Severin trebuia schimbat regulamentul şi momentan nu este posibil. Craiova are unde să joace, pe stadionul «Ion Oblemenco». Mititelu să se ducă la primărie şi să se împace cu Solomon. Noi nu am anunţat niciodată că Universitatea are acceptul să evolueze la Severin“, a declarat Dumitru Dragomir.
Invitaţia primarului şi sfaturile oficialilor FRF nu l-au înduplecat însă pe patronul Universităţii. Într-o declaraţie pentru craiovamaxima.ro, Mititelu a reacţionat dur, ameninţând ieri după-amiază că nu va permite disputarea meciului: „Solomon bate câmpii! Iese cu asemenea declaraţii de faţadă tocmai acum. Crede că poate să se joace cu mine, după ce mi-a distrus viaţa. După ce că mi-a distrus şi familia, şi clubul, continuă să-şi bată joc de mine. Vrea să mă facă jucăria lui. De fapt, în spatele deciziei cu derogare de la Severin, tot el se află. Solomon mi-a luat totul, dar nu-mi poate lua demnitatea! Dacă FRF nu ne lasă la Severin, nu jucăm niciunde!“.
Aflat în direct la GSP TV, fostul antrenor al Universităţii, Sorin Cîrţu, era convins ieri că în cele din urmă Mititelu va accepta oferta lui Solomon, iar Universitatea va rămâne acasă, aşa cum este normal. „Sorinaccio“ n-a ratat ocazia şi i-a trimis o „săgeată“ patronului Ştiinţei: „Sunt craiovean, am jucat doar la Universitatea, mi-am început cariera de antrenor la Craiova şi la trei dintre stelele de pe tricourile Ştiinţei am contribuit direct. De aceea consider că pot avea un punct de vedere avizat. Mititelu se mai umflă şi el aşa, câteodată, dar probabil are prea mult bicarbonat în el“.

Suporterii ar accepta retrogradarea

Grupările de suporteri ai Universităţii Craiova din Peluza Sud au protestat prin intermediul unui comunicat faţă de criza în care se găseşte echipa, după ce FRF şi LPF au respins cererea patronului Adrian Mititelu de a organiza meciurile de pe teren propriu la Severin. Fanii susţin că ar fi dispuşi să accepte chiar şi o nouă retrogradare, cu condiţia ca patronul Adrian Mititelu să părăsească gruparea din Bănie. „Din punctul nostru de vedere, soluţia Adrian Mititelu nu mai există, indiferent de ce va face, dacă se împacă sau nu cu primarul, dacă joacă la Craiova sau la Severin. Este omul care a făcut, voit sau nu, prea mult rău echipei prin scandalurile şi conflictele pe care le-a provocat şi nu există nici o speranţă că se va putea reabilita, fiindcă nu are cu ce, nu poate. Suntem dispuşi să acceptăm chiar şi o altă retrogradare, dacă aceasta ar fi soluţia să scăpăm de Mititelu“, se arată într-un comunicat trimis către Pro Sport de Peluza Sud. Şi fanii de la Peluza Nord au protestat ieri. „Este un lucru normal să se ajungă la o împăcare care să nu fie neapărat în interesul lui Mititelu sau al lui Solomon, ci în beneficiul echipei. Este logic ca echipa să rămână la Craiova pentru că aici îi este identitatea şi istoria. Ne-am săturat de scandaluri care alungă suporterii de la stadion. Vrem ca lucrurile să intre în normalitate şi să putem vorbi din nou despre performanţă la Universitatea Craiova“, susţin cei de la Sezione Ultra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

106 COMENTARII