21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMourinho îşi înfruntă trecutul

Mourinho îşi înfruntă trecutul

Tehnicianul lui Inter Milano va fi nevoit să-şi învingă echipa la care s-a consacrat, Chelsea, pentru a ajunge în sferturile de finală ale Ligii Campionilor cu formaţia italiană.

Echipa la care este legitimat şi internaţionalul român Cristian Chivu, Inter Milano, va înfrunta în această seară, într-un duel de cinci stele, pe Chelsea Londra, în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor. Tehnicianul italienilor, portughezul Jose Mourinho, va fi adversarul fostei sale echipe, pe care a pregătit-o în perioada 2004-2007, câştigând cu gruparea engleză titlul de campioană după o pauză de 50 de ani. Totodată, antrenorul lui Chelsea, Carlo Ancelotti, revine în oraşul în care s-a consacrat atât ca jucător, cât şi ca tehnician, dar la rivala lui Inter, Milan.
Inter nu a reuşit trei sezoane la rând să treacă de faza optimilor Ligii Campionilor şi de două ori a fost eliminată de echipe din Anglia, ultima dată în sezonul 2008/2009, când Manchester a pus capăt parcursului european al „nerazzurrilor“.
Inter a ajuns în optimi în acest sezon după ce a câştigat doar două meciuri în grupa din care a făcut parte, clasându-se pe poziţia secundă după Barcelona. În schimb, Chelsea a acumulat 14 puncte în Grupa D, terminând pe prima poziţie.

Portughezul nu se va bucura în cazul unei victorii

Mourinho a declarat că, în cazul unui succes în faţa fostei sale formaţii, Chelsea, nu se va bucura, în semn de respect faţă de gruparea care l-a ajutat să devină cunoscut în fotbalul internaţional. „Eu fac parte din istoria clubului Chelsea. Când am ajuns la Londra, toată lumea s-a întrebat cine sunt, dar şi-au schimbat părerea după ce le-am spus că am venit ca să câştig trofee şi chiar aşa s-a întâmplat. Nu mi s-ar părea corect să jubilez în cazul unei victorii pentru că sunt legat oarecum sentimental de Chelsea“, a declarat Mourinho.
De la gazde, pe lângă Cristian Chivu, vor lipsi alţi doi fundaşi, Materazzi şi Santon, toţi fiind accidentaţi. Staff-ul medical al italienilor a făcut eforturi mari pentru a-l recupera pe Santon, iar în cazul în care acesta va fi apt de joc, căpitanul Javier Zanetti va putea evolua la mijlocul terenului, lăsându-i tânărului jucător postul de fundaş stânga.
Nici Chelsea nu stă mai bine în compartimentul defensiv. La „albaştri“ vor lipsi Ashley Cole, Zhirkov şi Bosingwa şi nu va putea fi folosit nici portughezul Ferreira, neînscris pe lista de Champions League.
Astăzi mai este programat alt meci din optimile Ligii Campionilor, ŢSKA Moscova – FC Sevilla.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS