14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLucescu ar putea prelua naţionala Rusiei

Lucescu ar putea prelua naţionala Rusiei

Preşedintele RFU, Serghei Fursenko, caută un nou selecţioner după ce olandezul Guus Hiddink a anunţat că va părăsi acest post la sfârşitul lunii iunie.

Selecţionerul naţionalei Rusiei, olandezul Guus Hiddink, va părăsi acest post la finalul contractului său, care e valabil până pe 30 iunie, urmând să preia reprezentativa Turciei.
„După întâlnirea cu noul preşedintele al Federaţiei Ruse de Fotbal (RFU), Serghei Fursenko, am decis să mă retrag la sfârşitul contractului meu. Am hotărât să anunţ decizia mea acum, pentru a da timp conducătorilor fotbalului rusesc să găsească un nou antrenor“, a spus tehnicianul olandez.
Fursenko, care a fost ales în postul său la începutul acestui an, a confirmat decizia lui Hiddink de a pleca în iulie şi a anunţat că îi caută deja un înlocuitor. Preşedintele RFU îi are ca favoriţi pe antrenorul român al formaţiei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, şi pe tehnicianul lui Dinamo Kiev, Valeri Gazaev.
În perioada în care conducea clubul Zenit St. Petersburg, Fursenko a negociat cu Lucescu transferul lui Timoşciuk de la Şahtior, în 2007, cei doi rămânând în relaţii bune. Românul ar putea profita şi de faptul că Gazaev a mai fost o dată selecţioner al Rusiei, fiind destituit în 2003 după ce a pornit dezastruos calificările pentru Euro 2004.

Lucescu se gândeşte
la oferta ruşilor

Mircea Lucescu, care mai are un an şi jumătate de contract cu Şahtior, s-ar putea despărţi de formaţia ucraineană la finalul acestui sezon dacă va rata titlul. Ruşii sunt dispuşi să-i ofere acelaşi salariu pe care îl are la clubul din Doneţk, trei milioane de euro. Tehnicianul român ar putea fi atras şi de faptul că reprezentativa Rusiei a fost repartizată într-o grupă accesibilă pentru calificarea la Euro 2012, adversarele sale fiind Slovacia, Irlanda, Macedonia, Armenia şi Andorra .
„Il Luce“ nu a dorit să discute prea mult despre acest subiect, precizând că, până la încheierea acestui sezon, se va concentra pe îndeplinirea obiectivelor pe care le are la Şahtior.
„Nu-i cazul să vorbim acum despre aşa ceva pentru că mai am contract cu Şahtior un an şi jumătate. În fotbal se pot întâmpla multe şi nu ştiu ce va fi la vară. Vorbim mai multe când se va încheia acest sezon“, a spus tehnicianul român.
Lui Lucescu i-a fost oferit şi postul de selecţioner al Ucrainei însă, la insistenţele patronului lui Şahtior, Rinat Ahmetov, tehnicianul român a refuzat, deşi avea posibilitatea să participe la Euro 2012.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII