11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSerie A, fără români pe teren

Serie A, fără români pe teren

Jucătorii români care au contracte cu echipe din Italia nu au jucat în weekendul trecut, fie din cauza accidentărilor sau suspendărilor, fie din cauză că nu sunt în formă.

Pentru prima dată în acest sezon, o etapă din campionatul Italiei (a 24-a) s-a disputat fără ca vreunul dintre românii legitimaţi în Italia să intre pe gazon. Ştefan Radu, titular de obicei meci de meci la Lazio, a suferit o contuzie puternică la piciorul stâng, fapt care l-a împiedicat să joace la Palermo, unde lazialii au fost învinşi clar, cu 3-1. Hernandez (‘1), Miccoli (‘28 p) şi Nocerino (‘76) au marcat golurile sicilienilor, în timp ce pentru oaspeţi a punctat Kolarov (’79). „Absenţa lui Radu s-a simţit în defensivă, iar românul ar putea rata şi meciul cu Fiorentina de sâmbătă“, a scris cotidianul La Repubblica. La gazde, fundaşul Dorin Goian a fost, ca de obicei, rezervă şi nu a intrat pe gazon.
Mijlocaşul Sienei, Paul Codrea, a fost apt de joc, dar nu a fost folosit de antrenorul Alberto Malesani în meciul de pe teren propriu cu Napoli, încheiat cu scorul de 0-0. Codrea a rămas pe banca de rezerve.  La AS Roma, portarul Bogdan Lobonţ a stat şi el tot pe banca de rezerve, la meciul de pe teren propriu disputat cu sicilienii de la Catania şi câştigat cu 1-0, printr-un gol marcat de Vucinic. Titularul postului de portar al Romei a fost Doni.
La Inter Milano, Cristian Chivu a reînceput antrenamentele după accidentarea suferită la cap şi a urmărit din tribună meciul cu Sampdoria, încheiat cu scorul de 0-0. Adrian Mutu, suspendat temporar după ce a fost depistat pozitiv, nu a fost prezent nici măcar la stadion, la partida Fiorentina – Livorno, terminată cu victoria gazdelor, scor 2-1.

Antrenorul lui Udinese
a fost demis

Gianni De Biasi, antrenorul formaţiei Udinese, a fost demis din cauza rezultatelor slabe şi înlocuit cu Pasquale Marino, care se întoarce pe banca tehnică a grupării friulane după două luni. De Biasi a fost numit în locul lui Marino pe 22 decembrie, dar nu a reuşit să redreseze situaţia, echipa fiind în continuare ameninţată de retrogradare, cu tot aportul golgheterului din Serie A, Antonio Di Natale (17 goluri).
Înfrângerea de sâmbătă cu Genoa (0-3), a doua consecutivă, i-a fost fatală tehnicianului, al cărui bilanţ în fruntea lui Udinese este de o victorie, trei egaluri şi patru eşecuri. De Biasi este al paisprezecelea antrenor concediat în Italia de la începutul sezonului.

Serie A, etapa a 24-a
Rezultatele înregistrate în campionatul Italiei: Genoa – Udinese 3-0, Inter – Sampdoria 0-0, Roma – Catania 1-0, Atalanta – Chievo Verona 0-1, Bologna – Juventus 1-2, Palermo – Lazio 3-1, Fiorentina – Livorno 2-1, Siena – Napoli 0-0 , Cagliari – Parma 2-0, Bari – Milan 0-2. Clasament: Inter 55 de puncte, 2. Roma 50p, 3. Milan 48p, 4. Juventus 41 p, 5. Napoli 40p, 6. Palermo 40p, 7. Sampdoria 40 p, 8. Cagliari 38p, 9. Genoa 38p, 10. Fiorentina 34p, 11. Bari 32p, 12. Chievo 32p, 13. Parma 30p, 14. Bologna 28p, 15. Lazio 25p, 16. Udinese 24p, 17. Catania 24p, 18. Livorno 23p, 19. Atalanta 24p, 20 Siena 21p.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS