12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim, mândria noastră!

Oltchim, mândria noastră!

Oltchim – Viborg HK 27-26 (16-12)
Sala „Traian“, spectatori: 3.000.
CS Oltchim: Ungureanu, Tolnai – Neagu (8 goluri), Maier (5), Stanca (4), Vizitiu (3), Meiroşu (3), Beşe (1), Lecuşanu (1), Nechita (1), Puşcaşu (1), Simkute, S. Luca. Antrenor: Radu Voina.
Viborg HK: L. Haraldsen, Bralo – Popovic (8), Mikkelsen (4), L. Borgersen (4), Vărzaru (3), Althaus (2), Acimovic (2), Smidt (1), Skov (1), Kovacsicz (1). Antrenor: Jakob Vestergaard.
Cartonaşe galbene: Luca, Neagu, Beşe / Althaus, L. Borgersen, Acimovic.
Cartonaş roşu: Vărzaru.

Formaţia olteană a reuşit o victorie extrem de importantă duminică seară, depăşind-o pe deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor, Viborg HK.

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a învins duminică, pe teren propriu, echipa daneză Viborg HK, scor 27-26 (16-12), în al treilea meci din Grupa a II-a principală a Ligii Campionilor, luând astfel o opţiune mare de a juca în semifinale.
În primele două partide din Grupa a II-a principală, campioana României a învins în deplasare Hypo Viena, scor 31-26 (18-13), şi pe Dinamo Volgograd, pe teren propriu, cu 30-24 (16-9). Sâmbătă, în celălalt meci al grupei, Dinamo Volgograd a învins Hypo Viena cu 27-21. După trei etape jucate în Grupa a II-a principală, clasamentul este următorul: Oltchim 6 puncte, Viborg HK 4 p., Dinamo Volgograd 2 p. şi Hypo Viena, 0 p.
În următoarea etapă din grupă, pe 6 martie, Oltchim va juca în deplasare, cu Dinamo Volgograd, iar Hypo Viena, pe teren propriu, cu Viborg HK. Primele două clasate în fiecare din cele două grupe principale se vor califica în semifinalele Ligii Campionilor. Obiectivul echipei Oltchim pentru acest sezon european este jucarea finalei competiţiei în care anul trecut s-a oprit în penultimul act.

„Arbitrajul le-a ţinut în viaţă pe daneze“

La finele partidei cu Viborg, „principalul“ Oltchimului, Radu Voina, a afirmat că echipa sa a câştigat meritat şi că diferenţa putea fi mult mai mare dacă arbitrii nu le ajutau pe daneze. „Poate nu mă credeţi, dar, după meci, un suporter m-a certat că am învins numai la un gol, că trebuiau măcar patru. Incredibil! Alte persoane de pe aici, care se cred şefi, mi-au spus, totuşi, felicitări. Victoria noastră a fost pe deplin meritată, iar căderea din repriza secundă este explicabilă: am întâlnit o echipă foarte puternică. Important este că am gestionat excelent finalul şi am câştigat două puncte mari. Este prima dată în cariera mea de antrenor când vorbesc despre arbitraj, dar acum unul dintre arbitri le-a ţinut în viaţă pe daneze prin deciziile lui. Nu mai contează acum, important este că avem mai multă linişte după trei victorii consecutive şi suntem foarte aproape de semifinale“, a spus Voina.
De partea cealaltă, Jakob Vestergaard, antrenorul lui Viborg, nu a contestat victoria Oltchimului, declarându-se încântat de atmosfera din Sala „Traian“: „Este o plăcere să vin la Vâlcea. Suporterii Oltchimului fac o atmosferă senzaţională. Mi-aş dori să avem şi în Danemarca o asemenea galerie, însă acest obicei nu este cultivat la Viborg. A fost un joc extrem de greu. Felicit echipa Oltchimului pentru replica dată. Evoluţia noastră a fost destul de bună, însă nu am excelat. Vâlcencele formează una dintre cele mai valoroase echipe din Liga Campionilor şi cred că ne vom întâlni în finală“.
Preşedintele Oltchimului, Ioan Gavrilescu, a fost foarte mulţumit pentru victoria echipei sale în faţa câştigătoarei Ligii Campionilor, Viborg HK: „A fost un meci senzaţional, ca o adevărată finală de Liga Campionilor. Eu am pronosticat un succes al Oltchimului la două goluri diferenţă, dar normal că mă mulţumesc şi cu o victorie minimă. Am avut emoţii, dar spun sincer că am meritat-o. De obicei nu comentez arbitrajele, dar acum mi s-a părut părtinitor, le-a ajutat pe daneze. Dumnezeu a făcut dreptate şi ne-am impus“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU