10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarica înfruntă campioana Europei

Marica înfruntă campioana Europei

VfB Stuttgart va juca în această seară cu FC Barcelona, în manşa întâi a optimilor Ligii Campionilor.

În prima manşă a optimilor Ligii Campionilor se va disputa astăzi, de la ora 21.45, pe „VfB Arena“, partida dintre trupa la care evoluează Ciprian Marica, VfB Stuttgart, şi campioana Europei, FC Barcelona.
Trupa lui Pep Guardiola a ajuns în optimi din postura de câştigătoare a Grupei F, însă calificarea catalanilor a fost pusă sub semnul întrebării până în ultima etapă. Barcelona a obţinut doar un punct din dubla cu Rubin Kazan, însă victoriile din ultimele două runde (2-0 cu Inter şi 2-1 cu Dinamo, la Kiev) au adus-o pe primul loc.
La fel ca adversara sa, Stuttgart a reuşit să se califice tot după ultima etapă, prin victoria obţinută în faţa Unirii Urziceni. Trupa din Bundesliga a evoluat sub aşteptări în faza grupelor, însă a acumulat şapte puncte din totalul de nouă în ultimele trei etape şi a câştigat locul doi.

Marica se luptă pentru titularizare

Fiind suspendat, Ciprian Marica nu a jucat în ultimul meci susţinut de Stuttgart în campionat, 5-1 cu Köln, iar înlocuitorul său, brazilianul Cacau, a evoluat foarte bine, înscriind patru goluri, în timp ce partenerul său din ofensivă, Pogrebnyak, a punctat o dată. În aceste condiţii, lui Marica îi va fi dificil să-şi recapete postul de titular, deşi antrenorul formaţiei şvabe ar putea apela la experienţa atacantului român pentru confruntarea cu catalanii.
Meciul de pe „VfB Arena“ va avea o încărcătură deosebită pentru jucătorul din Belarus Alexander Hleb, căruia i s-au oferit prea puţine şanse în tricoul Barcelonei. Transferat în 2008 de la Arsenal, Hleb a apucat să evolueze în doar 19 partide, fiind apoi împrumutat la formaţia din Bundesliga.

Guardiola are probleme de lot

Tehnicianul „extratereştrilor“, Pep Guardiola, se va putea baza în partida din această seară pe serviciile lui Toure şi ale lui Chygrynskiy, care au fost recuperaţi după accidentările suferite. De asemenea, staff-ul medical face tot posibilul pentru a-l „pune pe picioare“ pe Dani Alves. Fundaşul dreapta s-a accidentat înaintea partidei Barca – Getafe, la încălzire, dar face progrese în procesul de recuperare. Pe tot parcursul săptămânii trecute, brazilianul s-a antrenat sub o atentă supraveghere. Alves are şanse să joace în meciul din Germania, dar nu va risca în cazul în care nu va fi sută la sută apt. Singurul jucător care nu poate fi recuperat în timp util pentru partida cu VfB Stuttgart este Xavi Hernandez. Mijlocaşul face doar alergări uşoare deocamdată, aflându-se în proces de recuperare, el acuzând probleme musculare la finalul partidei cu Atletico Madrid.
În celălalt meci care se va disputa în această seară în prima manşă a optimilor Ligii Campionilor se vor înfrunta, pe stadionul „Georgios Karaiskakis“ din Pireu, Olympiakos şi Girondins Bordeaux.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS