10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLiviu Ciobotariu: Am vrut să renunţ!

Liviu Ciobotariu: Am vrut să renunţ!

Chiar dacă are încă un avans de patru puncte faţă de locurile retrogradabile, Pandurii Târgu Jiu şi-a înrăutăţit situaţia la adevăr după înfrângerea cu Astra Ploieşti la Târgu Jiu, scor 2-0, ajungând la un îngrijorător „-10“, echivalent cu cel al penultimei clasate Unirea Alba Iulia. Mai dureros pentru gorjeni este jocul apatic, lipsit de consistenţă şi idei, care nu oferă nici un fel de perspective. Antrenorului Liviu Ciobotariu i-a lipsit inspiraţia atât la alcătuirea primului unsprezece, cât şi la schimbări, iar Pandurii a lăsat impresia că şi-a terminat resursele fizice înainte de pauză în condiţiile unui teren greu. „Ciobi“ a început cu bosniacul Vranjes titular în banda stângă, distrugând astfel un cuplu format în timp, Cardoso-Lazic, sârbul fiind trecut în partea dreaptă, unde nu a fost sprijinit deloc de Rusu pe faza ofensivă. Nalaţi a arătat încă o dată că nu ştie meseria de închizător, iar Păcurar a coborât foarte mult, lăsându-i pe ploieşteni să pună stăpânire pe centrul terenului. Tehnicianului i se poate reproşa faptul că a rămas impasibil şi când echipa sa era condusă, făcând schimbări post pe post, abia cu zece minute înainte de final renunţând la un fundaş lateral.

„Plec când spune
preşedintele“

Dezamăgit de atitudinea jucătorilor săi şi sub presiunea tribunei care i-a cerut demisia, Liviu Ciobotariu s-a gândit să renunţe la banca tehnică a gorjenilor după înfrângerea cu Astra. „Sincer, am vrut să renunţ acum după meci. Am auzit că mi s-a cerut demisia din tribune, dar am să plec când îmi va spune preşedintele clubului. Aş fi laş dacă în acest moment aş ridica mâna să spun să vină altcineva să facă mai bine. N-ar fi corect nici faţă de jucători şi nici faţă de mine să renunţ la primul moment mai greu. În momentul în care preşedintele îmi va spune să plec, voi pleca“, a declarat Ciobotariu. Preşedintele Condescu susţine că nu este momentul despărţirii de Ciobotariu, situaţia putând fi îndreptată prin câteva rezultate pozitive. „Nu se pune problema vreunei plecări. Şi lui Sorin Cîrţu i-au cerut demisia. Oamenii sunt supăraţi pe bună dreptate. Cred că niciodată nu am pierdut atâtea meciuri acasă ca în acest an. Cred că mai mult i-a deranjat atitudinea jucătorilor, dar tot noi trebuie să ne regrupăm şi să mergem mai departe“, a afirmat Condescu.

Atitudine de perdanţi

Nu atât înfrângerea cât atitudinea jucătorilor l-a deranjat pe antrenorul Liviu Ciobotariu, care a recunoscut că echipa sa a prestat un fotbal neaşteptat de slab cu Astra Ploieşti. „Nu îmi stă în caracter să caut scuze şi nu ar fi relevante. Sunt dezamăgit de atitudinea jucătorilor mei la acest meci. Adversarul ne-a dominat în totalitate, cel puţin în a doua repriză. În prima repriză, am reuşit să ne creăm câteva ocazii de gol, dar am fost apatici. Puteam să pierd, poate acceptam. Sunt jucători care în mod normal trebuia să aibă altă atitudine, nu faţă de mine, faţă de oraş şi faţă de preşedintele clubului. Acest club nu are nici o datorie faţă de jucători şi dacă ei nu înţeleg acest aspect înseamnă că e grav“, a declarat Ciobotariu.
Tehnicianul nu-şi reproşează alcătuirea echipei de start, în condiţiile în care majoritatea jucătorilor trimişi în teren au dezamăgit. „Nu ştiu dacă pot să-mi reproşez alcătuirea primului unsprezece. Numai dacă mă înşelam în privinţa unui jucător sau doi puteam spune că-mi reproşez asta, dar au fost foarte mulţi care au avut probleme şi nu mă refer la forma sportivă, ci la atitudine. Nu poţi să joci acasă şi să nu păstrezi balonul, să nu stai aproape de om şi să nu-ţi creezi nici o ocazie de gol“, a mai afirmat „Ciobi”.

Indolenţii, pe bancă

Dezamăgit de „titularii de drept“, Ciobotariu este hotărât să dea credit altor jucători la Vaslui. „Vor juca şi ceilalţi, iar cei care se cred titulari de drept vor sta lângă mine pe bancă sau în tribună. Cea mare mare pedeapsă pentru un jucător este să nu-l bagi în teren. Pandurii a pierdut dorinţa de victorie. Altfel au stat lucrurile la meciul cu Alba Iulia, la ultima victorie de acasă, şi altfel acum. Sunt jucători care se cred titulari de drept şi astăzi (duminică – n.r.) unii au fost penibili“, a ameninţat tehnicianul. Cardoso este unul dintre jucătorii vizaţi de Ciobotariu, dar lista dezamăgirilor este destul de mare, tehnicianul referindu-se în special la cei care au stat cu gândul la transfer.
„Au fost foarte mulţi jucători transferaţi de presă pe la Dinamo, pe la Steaua, dar văd că au rămas la Pandurii. Dacă ei joacă aşa, nu o să îi ia nimeni. Dacă nu vor juca aşa cum trebuie, va fi grav“, a încheiat Ciobotariu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII