12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Foc încrucişat

Florin Costea l-ar trimite pe Augustus Constantin după gratii şi recunoaşte că din cauza „fluieraşilor“ Ştiinţa poate retrograda în acest sezon.

Nu doar patronul Ştiinţei, Adrian Mititelu, vrea să-i vadă pe unii arbitri sau pe fostul şef al acestora, Gheorghe Constantin, la puşcărie. Şi atacantul Florin Costea l-ar trimite la „răcoare“ pe arbitrul meciului cu Dinamo, Augustus Constantin, după ce acesta a refuzat să acorde alb-albaştrilor un penalti clar în minutul 12. Supărat pe greşeala impardonabilă a „fluieraşului“, Costea a fugit mai întâi după arbitru, a încercat să-i explice că a greşit, apoi şi-a încrucişat mâinile către Augustus Constantin, într-un gest cu subînţeles, primind ulterior cartonaşul galben. „Ne va fi foarte greu în continuare. Noi probabil că nu avem nici o şansă să mai evităm retrogradarea dacă se continuă aşa. Wotte s-a speriat de lucrurile care se întâmplă în România, dar mai are multe de văzut. Noi avem zero puncte, Dinamo – trei. Ce mai contează dacă îl suspendă sau nu pe Augustus? Cine ştie ce se  întâmplă în continuare? Nici nu vreau să mă gândesc“, a spus Florin Costea la finalul meciului din Ştefan cel Mare.
În ceea ce priveşte gestul lui Costea, arbitrul vâlcean nu este la prima experienţă de acest gen. În toamna anului trecut, pe când antrena Pandurii, la un joc cu Unirea Urziceni, antrenorul Sorin Cîrţu i-a făcut acelaşi semn lui Augustus, fiul fostului preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, care se afla în arest la acea vreme, fiind cercetat pentru luare de mită. Un gest similar a făcut şi Mourinho, sâmbătă, după ce arbitrul a eliminat doi jucători de la Inter în meciul cu Sampdoria (scor 0-0).

Wotte şi-a primit
„botezul“

Antrenorul Mark Wotte a condamnat şi el decizia lui Augustus Constantin din minutul 12 şi nu înţelege atitudinea arbitrului. „Înainte de începerea meciului, arbitrul a venit la mine şi mi-a urat bun venit în România. A fost, într-adevăr, un bun venit special. 99 la sută dintre cei care au văzut faza ar fi văzut penalti şi cartonaş roşu, iar la 1-1 ne-ar fi fost mult mai uşor să jucăm. În momentul în care ai o asemenea discuţie, te aştepţi la altceva, dar s-a întâmplat cu totul invers. Dacă ar fi dat penalti şi eliminare, nu am fi pierdut meciul niciodată. Este o foarte mare ruşine că nu a fost un meci decis pe teren“, a spus Wotte la conferinţa de presă. Acesta a recunoscut însă că la primul gol apărarea sa a fost visătoare şi a explicat de ce Craiova a redus turaţia în repriza secundă. „Pot să dau vina pe jucătorii mei doar la primul gol. Am făcut tot posibilul să revenim şi de la 2-1, dar e greu pe un asemenea teren. În repriza a doua, noi a trebuit să construim şi le-am dat mai mult ocazia adversarilor să vină pe contraatac. Când ai 1-0 sau 2-0 e mai uşor să domini. Nouă ne-a fost, în schimb, mai greu pentru că a trebuit să construim pentru a putea egala“, a adăugat olandezul.
Folosit doar în repriza a doua, Eugen Trică a recunoscut că singurul obiectiv al Ştiinţei în acest moment este salvarea de la retrogradare. „Era de aşteptat ca Dinamo să câştige, mai ales că rivalele la titlu s-au împiedicat. Roş-albii şi-au luat măsuri. Am jucat împotriva unei echipe foarte bune, care are şanse la campionat. Augustus trebuia să dea penalti şi eliminare în minutul 12. Terenul a fost sub orice critică, aşa cum ne aşteptam. Oricum, nu trebuie să disperăm, noi oricum ne batem cu echipe ca Gaz Metan, Internaţional Curtea de Argeş. Suntem pe un loc îngrijorător, obiectivul este salvarea de la retrogradare“, a declarat Trică.

Augustus, suspendat tot campionatul
Gafa lui Augustus Constantin din minutul 12 al meciului din „Groapă“ a fost taxată de Biroul Executiv al CCA, care a decis ca arbitrul să fie reţinut de la delegări pe o perioadă de opt etape, după care va fi delegat doar la jocuri din Liga a II-a şi a III-a până la sfârşitul campionatului. Aceeaşi sancţiune a primit-o şi arbitrul asistent Liviu Ciubotariu care, la meciul Poli Iaşi – Rapid (scor 2-1), a validat golul doi al ieşenilor marcat din ofsaid.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

36 COMENTARII