7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStart fals pentru panduri

Start fals pentru panduri

Pandurii – Astra Ploieşti 0-2
Stadion
„Municipal“, spectatori: 2.500
Au înscris: Diego ’69, Paulinho ’85.
Pandurii: Stanca – Rusu, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso (’79, Orac) – Lazic, Nalaţi, Păcurar, Vranjes (’51, Grecu) – Kamara (’65, Tilincă), Stromajer. Antrenor Liviu Ciobotariu.
Astra: Miron – Mihalache, Mendez, Oprsal, Kruchovswki – Strătilă (’75, Paulinho), Vasile, Takayuki, Stan – L. Ganea, Diego (’85, Rohat). Antrenor: Nicolo Napoli.
Cartonaşe galbene: Rusu, Stromajer, Tilincă, Păcurar / Mihalache, Kruchovswki, Mendez.
Au arbitrat: R. Dumitru – B. Velicu, Ad. Ghinguleac.

Cu două achiziţii printre titulari, Kamara şi Vranjes, echipa Pandurii a legat greu jocul la prima partidă oficială din 2010. Astra a  controlat ostilităţile în debut şi chiar a ameninţat poarta lui Stanca prin Diego, şut în cros, din interiorul careului, peste bară (’10). Şi Liviu Ganea a apărut la finalizare, însă lovitura sa de cap a ocolit poarta gorjenilor (’13). Elevii lui Ciobotariu au realizat că evoluează acasă abia în minutul 18, când au ajuns pentru prima dată în careul advers. Vranjes a şutat periculos, iar mingea respinsă s-a plimbat printre picioarele jucătorilor din faţa lui Miron, înţepenite în noroi. Lazic a fost omul pozitiv al lui Ciobotariu în prima parte, mijlocaşul sârb fiind principalul furnizor de centrări utile. Mai întâi l-a pus în poziţie clară de gol pe Stromajer, slovenul reluând din plonjon pe lângă poartă (’23), dar, mai ales, pe Kamara. Ivorianul adus să marcheze s-a înscris la ratarea etapei, pasându-i lui Miron din trei-patru metri. Astra a arătat că nu a venit în plimbare la Târgu Jiu şi s-a întors în careul lui Stanca. Strătilă a driblat tot pe partea dreaptă, nu şi pe portarul pandurilor, care a parat la sacrificiu (’30). Pandurii au avut ultimul cuvânt al primei părţi, Cardoso finalizând spectaculos şi ineficient o centrare a aceluiaşi Lazic (’38).
 
Dezastru după pauză

Pandurii s-au stins în partea a doua şi Ciobotariu a făcut rapid două schimbări pentru ca timida speranţă de victorie să mai pâlpâie. Mai proaspeţi şi bine organizaţi, ploieştenii au continuat să atace fără prea multă opoziţie din partea gazdelor. Mihalache a trimis un şut violent din lovitură liberă de la 30 de metri şi Stanca a reţinut în doi timpi. Oltenii nu au mai rezistat decât până în minutul 69. Strătilă a şutat în bara transversală după o acţiune pe dreapta, mingea a ajuns la Diego, care a deschis scorul chiar şi cu opoziţia lui Rusu şi Stanca. În final, Ciobotariu a realizat că trebuie să rişte pentru a egala măcar şi l-a scos pe Cardoso, introducând-l pe Orac. Paulinho a zburdat pe partea stângă a oltenilor, l-a driblat pe Stanca şi a înscris în poarta goală. Spectatorii nu au mai suportat umilinţa şi unii au părăsit arena imediat după cel de-al doilea gol, iar ceilalţi au scandat „Demisia!“. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII