5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUnirea s-a încăpăţânat să reziste la Liverpool

Unirea s-a încăpăţânat să reziste la Liverpool

Liverpool – Unirea Urziceni 1-0
Stadion „Anfield Road“, spectatori: 40.000.
A marcat: Ngog ‘81.
Liverpool: Reina – Carragher, Skrtel, Agger, Fabio Aurelio – Mascherano, Aquilani (Pacheco ‘75) – Kuyt, Gerrard, Riera (Babel ‘63) – Ngog (Lucas ‘90). Antrenor: Rafael Benitez.
Unirea Urziceni: Arlauskis – Maftei, Galamaz, Bruno Fernandes, Brandan – Paraschiv (Ricardo ‘86) – Onofraş (Marinescu ‘75), Pădureţu (Rusescu ‘90+1), Apostol, Frunză – Bilaşco. Antrenor: Ronny Levy.
Cartonaşe galbene: Mascherano / Bruno Fernandes, Brandan.
A arbitrat: Eric Braamhaar (Olanda).

Campioana României a avut o organizare a jocului impecabilă şi a pierdut la limită disputa de pe „Anfield Road“, lăsând astfel deschisă lupta pentru calificare.
 
Campioana României, Unirea Urziceni, era socotită victimă sigură în partida de joi seară, de pe „Anfield Road“, cu celebra formaţie Liverpool. Mulţi au mizat pe victoria „cormoranilor“ la handicap, însă „lupii din Bărăgan“ le-au dat calculele peste cap fiind învinşi doar cu 1-0 în acest meci care a contat pentru prima manşă a 16-imilor de finală ale Ligii Europa. Unicul gol al partidei a fost marcat de Ngog, în minutul 81, cu capul, după o centrare de pe stânga a lui Babel şi o recentrare a lui Pacheco. Returul va avea loc joi, 25 februarie, de la ora 20.00, pe stadionul „Steaua“ din Bucureşti.

Organizarea românilor, apreciată de britanici

Steven Gerrard, căpitanul lui Liverpool, are o cotă pe piaţa transferurilor de aproximativ 35 de milioane de euro, adică de vreo trei ori mai mult decât toată echipa din Urziceni, însă trupa lui Ronny Levy nu s-a lăsat intimidată de acest aspect şi şi-a folosit toate atuurile în disputa de joi seară. Unirea s-a bazat pe organizarea jocului şi pe un efort fizic dus până la sacrificiu, făcându-i pe jurnaliştii englezi să-i socotească „încăpăţânaţi“.
„Echipa lui Benitez a dominat meciul de la început până la sfârşit, dar n-a găsit calea în faţa hotărâtei echipe române. Unirea s-a apărat cu încăpăţânare şi supranumeric. Lui Liverpool i-a lipsit viclenia de a-i pune la pământ pe români“, a scris prestigiosul cotidian The Times.
„Ngog a pus capăt frustrării lui Liverpool cu un gol nepreţuit în faţa încăpăţânatei campioane a României. Elevii lui Benitez au măcinat în gol până spre final. Liverpool a avut posesia, dar s-a luptat să găsească spaţii printr-o defensivă bine organizată. Ngog a reparat un pic din mândria de pe Anfield. Un gol venit la început ar fi fost bun, ştiută fiind capacitatea defensivă a românilor“, a notat, la rândul său, Daily Mail.

Benitez şi Levy, mulţumiţi

Managerul „cormoranilor“, Rafael Benitez, a spus la conferinţa de presă că nu a fost surprins de rezistenţa campioanei României deoarece îi cunoştea stilul de joc.
„Sunt mulţumit că am câştigat, chiar dacă mai cred că am fi putut să marcăm o dată sau de două ori. Atunci când joci împotriva unor echipe care se apără, trebuie să ai multă răbdare. Nouă ne-a luat destul de mult să desfacem apărarea adversă, dar cred că rezervele care au intrat pe parcurs au ajutat foarte mult la marcarea golului. Nu am fost surprins de jocul Unirii, pentru că am studiat destul de bine echipa şi îl cunosc şi pe antrenor. Unirea Urziceni cred că este o echipă care ar putea face faţă în Premier League, dar stilul este diferit faţă de ce se joacă aici“, a spus Benitez.
La rândul său, tehnicianul Unirii, Ronny Levy, a opinat că Liverpool a fost avantajată de faptul că este în plin campionat, în timp ce campioana României nu a mai jucat un meci oficial de două luni şi jumătate.
„Trebuie să ne gândim că venim după două luni şi jumătate de pauză, iar Liverpool este chiar în mijlocul campionatului. Cu siguranţă, acasă vom ataca mai mult şi vom avea şi suportul fanilor. Un lucru pozitiv la Urziceni în meciul de pe Anfield a fost organizarea tactică şi faptul că nu i-am lăsat pe cei de la Liverpool să joace prea mult în adâncime. Sunt mulţumit de ce a arătat echipa după cele cinci săptămâni de pregătire de când sunt eu aici“, a spus antrenorul israelian.

Liga Europa, 16-imi, prima manşă
Rezultate înregistrate în prima manşă a 16-imilor de finală ale Ligii Europa: Fulham (Anglia) – Şahtior Doneţk (Ucraina) 2-1, Athletic Bilbao (Spania) – Anderlecht (Belgia) 1-1, FC Copenhaga (Danemarca) – Olympique Marseille (Franţa) 1-3, Panathinaikos (Grecia) – AS Roma (Italia) 3-2, Atletico Madrid (Spania) – Galatasaray (Turcia) 1-1, Liverpool (Anglia) – Unirea Urziceni (România) 1-0, Hamburger SV (Germania) – PSV Eindhoven (Olanda) 1-0, Hertha Berlin (Germania) – Benfica Lisabona (Portugalia) 1-1, Standard Liege (Belgia) – Red Bull Salzburg (Austria) 3-2, Rubin Kazan (Rusia) – Hapoël Tel-Aviv (Israel) 3-0, Ajax Amsterdam (Olanda) – Juventus (Italia) 1-2, FC Bruges (Belgia) – FC Valencia (Spania) 1-0, Villareal (Spania) – VfL Wolfsburg (Germania) 2-2, FC Twente (Olanda) – Werder Bremen (Germania) 1-0, OSC Lille (Franţa) – Fenerbahçe (Turcia) 2-1, Everton (Anglia) – Sporting Lisabona (Portugalia) 2-1. Meciurile retur vor avea loc la 23 şi 25 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS