8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞahtior a pierdut la Londra

Şahtior a pierdut la Londra

Elevii lui Mircea Lucescu de la Şahtior Doneţk nu au reuşit să se răzbune pe teren pe englezii de la Fulham după umilinţa suferită la intrarea în magazinul londonez Harrod’s înaintea meciului din 16-imile de finală ale Ligii Europa. Daţi afară din magazin pentru că au fost îmbrăcaţi necorespunzător, ucrainenii au pierdut, cu 2-1, partida disputată pe arena Craven Cottage.
Gera a marcat pentru gazde în minutul 3, iar brazilianul Adriano a restabilit egalitatea după o jumătate de oră de joc. Zamora a înscris golul victoriei lui Fulham în repriza secundă (minutul 63). La oaspeţi, fundaşul român Răzvan Raţ a fost titular şi a rămas pe teren pe toată durata partidei. Şahtior, deţinătoarea trofeului Ligii Europa, are nevoie de o victorie cu cel puţin 1-0 în returul programat peste o săptămână pentru a ajunge în optimi.
În altă partidă, Ajax a fost învinsă pe teren propriu de Juventus Torino, cu scorul de 2-1, după ce a condus cu 1-0 graţie reuşitei lui Sulejmani din minutul 17. Ambele goluri ale italienilor au fost marcate de Amauri în minutele 32 şi 58. Românul George Ogăraru a fost rezervă la olandezi, dar nu a intrat pe teren. În cazul în care va ajunge în optimile de finală, echipa antrenată de Mircea Lucescu va întâlni pe învingătoarea dintre Ajax şi Juventus.
Portarul naţionalei Româ-niei, Bogdan Lobonţ, a urmărit la televizor meciul pe care echipa sa, AS Roma, l-a disputat la Atena, cu Panathinaikos, nefiind inclus în lot de antrenorul Claudio Ranieri. Grecii s-au impus cu 3-2, deşi la pauză scorul le era defavorabil (0-1). Au marcat Salpingidis (‘67), Christodoulopoulos (‘84), Cisse (‘89), respectiv Vucinici (‘29), Pizarro (‘81 din penalti). În schimb, mijlocaşul Maximilian Nicu a fost titular la formaţia germană Hertha Berlin în partida terminată la egalitate pe teren propriu cu Benfica Lisabona, scor 1-1. Nicu a evoluat până în minutul 61, când a fost schimbat. Di Maria a punctat pentru portughezi în minutul 4 şi tot un portughez a înscris golul nemţilor, în propria poartă, în minutul 33.
Jucătorul român al echipei belgiene Standard Liege, Gheorghe Grozav, nu a făcut parte din lotul pentru partida cu austriecii de la Red Bull Salzburg, câştigată in extremis cu scorul de 3-2. Au marcat Witsel (‘66 penalti, ‘82) şi De Camargo (‘80) pentru Standard, iar pentru oaspeţi a punctat Janko (‘4, ‘45).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS