21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNe-au stins lumina

Ne-au stins lumina

Energia Rovinari şi-a diminuat şansele de a accede în play-off după înfrângerea suferită pe terenul echipei Dinamo Bucureşti, scor 81-74.

Cu gorjeanul Claudiu Fometescu în vervă (22 de puncte, 6 recuperări, 8 pase decisive), Dinamo Bucureşti şi-a fructificat avantajul terenului propriu în faţa trupei lui Theo Evans şi a complicat lupta la mijlocul clasamentului. Energia are nevoie ca şi jocul rezultatelor să-i fie favorabil până la finalul sezonului regulat, în tentativa de a prinde un loc în play-off, dacă nu reuşeşte vreo surpriză pe terenul candidatelor la titlu, Mediaş, Ploieşti sau Mobitelco Cluj. Rovinărenii au plătit tribut startului slab al celor două reprize, mai ales după pauză, când au reuşit contraperformanţa de a marca doar nouă puncte faţă de cele 20 ale gazdelor. Elevii lui Evans s-au văzut conduşi încă din primele minute, 9-2 (min. 6, iar diferenţa a crescut până la finalul primului sfert, încheiat 26-15, unul în care Fometescu a fost vioara întâi, cu zece puncte. Cu un parţial 11-0 în finalul sfertului doi, Energia a anulat avantajul bucureştenilor şi cele două formaţii au intrat la cabine la egalitate, 37-37. La reluare au ieşit alte echipe. Dinamo mai motivată şi irezistibilă din spatele semicercului, cu 4 reuşite de trei puncte, iar Energia mult prea risipitoare în atac, astfel că a reapărut diferenţa de 11 puncte în dreptul gazdelor, după treizeci de minute de joc, 57-46. Chiar dacă Trim a reuşit un nou double-double, 21 de puncte şi 10 recuperări şi un index de eficienţă de 34, Energia nu a mai avut forţa să revină, înregistrând a doua înfrângere a returului.

Gorjenii fac memoriu

Antrenorul american al gorjenilor, Theo Evans, a acuzat în termeni duri arbitrajul, dar şi organizarea defectuoasă, clubul Energia depunând şi un memoriu la federaţie. „În momentul în care Căpuşan a aruncat a doua liberă, luminile din sală s-au stins pentru câteva momente. Mi-e ruşine că am participat la un asemenea joc. Tatăl lui Căpuşan a protestat pe margine şi arbitrii au cerut să-l scoată afară din sală. Jucătorii şi antrenorii echipei adverse au pus presiune pe arbitrii să schimbe deciziile şi asta s-a întâmplat. Lupusavei a făcut un fault normal, schimbat în antisportiv în urma protestelor. Vom face memoriu la federaţie“, a declarat Evans. Pentru Energia Rovinari au evoluat: Tyner (15 puncte, 9 recuperări, 3 assist-uri, Troupe (15 p), Lupusavei, Darby (10 p., 6 recuperări), Căpuşan (11 p.), Amărghioalei, Trim (21 p., 10 rec., 1 assist) şi Barber (2 p).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII