Acasă Sport Pandurii ar putea juca pe „Ion Oblemenco“

Pandurii ar putea juca pe „Ion Oblemenco“

Gorjenii iau în calcul varianta Craiova pentru a disputa meciurile de acasă, din primăvară urmând să înceapă renovarea stadionului „Municipal“ din Târgu Jiu.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a dezvăluit ieri că este în discuţii cu Marin Condescu pentru ca Pandurii să evolueze pe fostul „Central“. „Am primit un telefon, o altă echipă vrea să se mute la Craiova pentru o perioadă: Pandurii Târgu Jiu. Probabil din vară vor veni cu o cerere către noi să joace pe stadionul «Oblemenco». Stadionul lor intră în refacere şi unde să joace? Pe câmp? Nu o să se supere fotbalul românesc. Eu îmi doresc ca Universitatea să rămână aici, dar nici aşa să fim terfeliţi“, a spus Solomon, ieri, într-o conferinţă de presă. Preşedintele gorjenilor, Marin Condescu, a venit cu unele precizări, asigurând suporterii craioveni că, prin această mişcare, nu şi-a propus să umple golul lăsat de plecarea Ştiinţei la Severin. „În Consiliul de Administraţie s-a discutat această problemă şi trebuie să ne refacem urgent suprafaţa de joc. Căutăm soluţii de a disputa meciurile de pe teren propriu. Este clar că terenul nostru are nevoie urgentă de refacere pentru că suprafaţa de joc este deteriorată şi mereu se plânge toată lumea că terenul este prost. De aceea vrem să jucăm pentru o perioadă în alt oraş, iar Craiova e doar una dintre variante. Nu am spus că vrem să evoluăm neapărat la Craiova şi nu trebuie să se sperie cineva că vrem să le luăm locul celor de la Craiova. Eventual, o vom face doar pentru o perioadă de şase luni până rezolvăm problema terenului. Doar acest aspect l-am discutat cu domnul Solomon. Nu e numai varianta aceasta, de a juca la Craiova, ci studiem şi alte posibilităţi. Am discutat şi cu cei de la Severin, Petroşani şi Râmnicu Vâlcea. La Severin nu ne putem duce dacă merge Craiova, la Vâlcea nu este omologat pentru Liga I şi rămân în discuţie doar Craiova şi Petroşani. Nu intenţionăm să luăm locul Craiovei, efectiv nu avem unde ne duce“, a precizat Condescu.

Duru dă verde Ştiinţei pentru Severin

Patronul Adrian Mititelu a anunţat că Ştiinţa va evolua la Severin până va construi alt stadion pentru echipă, iar fanii care credeau că finanţatorul Universităţii se va răzgândi în privinţa mutării echipei îşi văd speranţele spulberate. ROAF specifica faptul că o echipă nu poate evolua la mai mult de 50 de kilometri de oraşul în care are sediul social. În aceste condiţii, LPF nu putea programa meciul dintre Universitatea şi Gaz Metan Mediaş la Severin. Săptămâna trecută, oficialii Universităţii au mers însă la Federaţia Română de Fotbal şi au reuşit să obţină modificarea regulamentului, pentru ca alb-albaştrii să poată evolua pe stadionul de la malul Dunării.
Ieri, la Severin a ajuns şi Viorel Duru, care a făcut o ultimă inspecţie a arenei, înainte de a da „verde“ pentru disputarea meciurilor de Liga I pe „Municipal“. „La Liga a II-a este de departe cel mai bun stadion din ţară, iar în prima ligă nu există mai mult de patru-cinci stadioane de acest nivel“, a spus Duru, directorul Direcţiei de Licenţe şi Afiliere din cadrul FRF. Stadionul „Municipal“ din Severin are 20.000 de locuri plus 250 de scaune în lojă, iar următorul pas care se va face va fi rezolvarea iluminatului. La inspecţia de ieri, alături de Viorel Duru au mai participat: directorul de imagine al LPF, Sorin Satmari, reprezentanţii Jandarmeriei, ai Primăriei Turnu Severin, precum şi un oficial al Universităţii Craiova.

Exit mobile version