17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMeci istoric pentru Unirea Urziceni

Meci istoric pentru Unirea Urziceni

Liverpool – Unirea Urziceni
Stadio
n „Anfield Road“, astăzi, ora 22.00 (Pro TV)
Formaţii probabile:
Liverpool:
Reina – Degen, Skrtel, Kyrgiakos, F. Aurelio – M. Rodriguez, Aquilani, Lucas, Riera – Kuyt – N’Gog. Antrenor: Rafael Benitez.
Unirea Urziceni: Arlauskis – Maftei, Galamaz, Bruno Fernandes, Brandan – Onofraş, Pădureţu, I. Apostol, Frunză – Bilaşco, Rusescu. Antrenor: Ronny Levy.
Va arbitra: Eric Braamhaar (Olanda).

Ialomiţenii, antrenaţi de Ronny Levy, vor da piept chiar pe „Anfield Road“ cu una dintre cele mai titrate echipe de pe continent, Liverpool, în Europa League.

Campioana en-titre a României din sezonul trecut, Unirea Urziceni, va mai bifa în această seară încă un meci istoric, de data aceasta în 16-imile Ligii Europa. Ialomiţenii vor juca pe celebra arenă „Anfield Road“ cu una dintre cele mai tari echipe din Anglia, Liverpool, şi pornesc din postura de outsideri, cu toate că în grupele Ligii Campionilor au reuşit în toamna anului trecut o victorie de senzaţie, tot pe tărâm britanic, 4-1 la Glasgow, cu Rangers.
Unirea a pierdut poate cea mai importantă „piesă“ a ei, pe antrenorul Dan Petrescu, plecat la Kuban Krasnodar, în liga a doua din Rusia. În locul său a venit un antrenor israelian, Ronny Levy, despre care se spune că a încercat să păstreze acelaşi stil de joc imprimat echipei de Petrescu. Şansele Urziceniului de a obţine un rezultat bun în Anglia se leagă de faptul că antrenorul lui Liverpool, Rafael Benitez, nu se va putea baza pe cel mai bun atacant al echipei, Fernando Torres, accidentat, şi nici pe Johnson, aflat în aceeaşi situaţie. În plus, tehnicianul spaniol i-ar putea menaja la acest meci şi pe Gerrard, Benayoun, Mascherano şi Carragher.

Englezii se tem
de Brandan

Presa din Liverpool îl consideră pe argentinianul Pablo Brandan cel mai periculos jucător al Unirii, cu toate că acesta evoluează de obicei pe postul de fundaş stânga. Ceea ce i-a făcut însă pe englezi să se teamă au fost desele incursiuni ale acestuia pe banda stângă, încheiate cu centrări utile pentru atacanţi, dar şi golul marcat pe „Ibrox Park“ în Liga Campionilor. „Fotbalist de banda stângă, de mare travaliu, al cărui gol a închis tabela cu Rangers, pe «Ibrox Park». Născut în Buenos Aires, suburbia Merlo, a reprezentat echipa naţională a Argentinei Under 20 în opt meciuri, dar nu a fost selecţionat până acum la echipa mare“, a scris cotidianul Liverpool Daily Post.
Fostul antrenor al Unirii, Dan Petrescu, a ţinut să-i încurajeze pe foştii elevi, susţinând că aceştia pot chiar câştiga la Liverpool. „Am încredere că jucătorii de la Unirea Urziceni pot obţine un rezultat favorabil, adică să nu piardă, ba chiar să câştige. Au demonstrat în Liga Campionilor de ce sunt în stare. Nici măcar n-ar fi o surpriză să bată pe Liverpool, după ce au realizat anul trecut“, a declarat Dan Petrescu. „Liverpool este totuşi mai puternică decât Rangers. Dar le transmit să joace cum au făcut-o atunci la Glasgow şi pot să obţină un rezultat bun. Eu sunt cu gândul alături de ei şi le urez multă baftă“, a mai spus „Bursucul“.

Europa League, şaisprezecimi
Astăzi se dispută meciurile din prima manşă a şaisprezecimilor Ligii Europa, după următorul program:
Villarreal – VfL Wolfsburg, FC Twente – Werder Bremen, FC Bruges – Valencia, Ajax Amsterdam – Juventus Torino, Lille – Fenerbahçe, Rubin Kazan – Hapoël Tel Aviv, Standard Liege – Red Bull Salzburg, FC Copenhaga – Marseille, Panathinaikos – AS Roma, Atletico Madrid – Galatasaray, Hamburg SV – PSV Eindhoven, Hertha Berlin – Benfica, Athletic Bilbao – Anderlecht, Fulham – Şahtior Doneţk, Liverpool – Unirea Urziceni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU