9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, la răscruce

Ştiinţa, la răscruce

Începutul acestui an găseşte Universitatea Craiova în faţa unui retur dificil, locul 14 în clasament, în timp ce finanţatorul continuă „meciurile“ cu autorităţile.

Universitatea se află în Bulgaria, acolo unde se pregăteşte pentru prima etapă a returului, prima „finală“ a acestui retur drăcos, în care oltenii luptă pentru evitarea retrogradării. După cum ne asigură oficialii alb-albaştrilor, echipa se pregăteşte în linişte şi în condiţii bune la Pomorie, un orăşel situat la aproximativ 18 kilometri de Burgas. Şi asta, în timp ce la Craiova este încă iarnă, iar unicul finanţator al Ştiinţei, cu bagajele făcute pentru a pleca la Turnu Severin, continuă „meciurile“ şi războaiele cu Fiscul (unde Mititelu are datorii, iar Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj este cu ochii pe vreo 28.000 mp teren intravilan în Craiova, licitaţia de vinerea aceasta amânându-se legal şase luni ), cu DJS Dolj (şi aici există ceva mărunţiş de achitat de Mititelu pentru folosirea cantonamentului din Lunca Jiului), cu Dinel Staicu (pentru palmares şi alte chestii vechi dintre cei doi), cu primarul Antonie Solomon ş.a.m.d.
Craiova se află, într-un fel, la o răscruce. Lotul a fost primenit cu câţiva tineri şi cu vreo doi „veterani“ (Bălace şi Iliev), dar cea mai tare „achiziţie“ pare a fi antrenorul olandez Mark Wotte. Acesta încearcă să reinventeze spectacolul la Ştiinţa, adică să le imprime jucătorilor ceva din stilul „portocalei mecanice“. Totul este ca actualul lot să se plieze pe dorinţele lui Wotte. Olandezul se arată însă destul de încântat de băieţii aflaţi în acest moment la dispoziţie, i-a lăudat că au muncit mult în perioada de pregătire de la începutul acestui an şi a ţinut să remarce că au o mentalitate superioară şi un potenţial bun.
Prima etapă începe dificil pentru Ştiinţa, derbi cu Dinamo, duminică, în Ştefan cel Mare. Wotte pregăteşte cu calm acest tradiţional „război“: „Şi ei, şi noi vom avea un meci greu, sper să fie şi unul frumos. Nu mă sperie nici o echipă şi cred că nici pe băieţii mei. Nu mă gândesc cine este favorită la titlu, celelalte formaţii nu mă pasionează. Nu mă preocupă decât echipa mea, sunt concentrat sută la sută pe Universitatea şi pe meciul pe care îl avem cu Dinamo“.

Astăzi se omologhează stadionul din Turnu Severin

După derbiul cu Dinamo, Craiova are meci acasă, cu Gaz Metan Mediaş. La ora când aştern aceste rânduri, partida de „acasă“ a alb-albaştrilor ar urma să se desfăşoare pe terenul stadionului „Municipal“ din Turnu Severin, deşi arena încă nu este omologată. Nu vor fi probleme însă cu omologarea, cel puţin aşa a declarat reprezentantul FRF, Viorel Duru, care se va afla astăzi la Turnu Severin pentru omologare.
Aproape toţi oamenii de fotbal susţin că locul Universităţii este în Craiova, pe legendarul stadion „Ion Oblemenco“, dar finanţatorul Adrian Mititelu joacă doar pe partea lui. Nu vrea să plătească datoriile către primărie şi astfel concesiunea stadionului „Ion Oblemenco“ nu s-a prelungit. Şi de aici, o întreagă tevatură, bine regizată de Mititelu.
Returul şi unii creditori, cum spuneam, bat la uşă. 2010 pare un an capital pentru FC Universitatea şi pentru finanţatorul oltenilor. Toate „meciurile“ lui Mititelu sunt grele, toate partidele Ştiinţei din acest retur sunt adevărate „finale“.
Indiferent de simpatii, Ştiinţa ar trebui ajutată deoarece se află la o răscruce. Nimeni nu vrea să păţim umilinţa din 2005. Punct.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

34 COMENTARII