13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, gata de start, dar neprogramaţi cu Astra

Pandurii, gata de start, dar neprogramaţi cu Astra

Clubul Pandurii Târgu Jiu a mobilizat aproximativ 50 de persoane pentru a deszăpezi „Municipalul“, iar tehnicianul Liviu Ciobotariu şi-a pregătit echipa ca să debuteze în retur.

Cum Liga Profesionistă de Fotbal pare decisă să nu amâne startul returului programat în weekend, clubul Pandurii a luat măsuri pentru a asigura condiţii decente de desfăşurare a jocului cu Astra Ploieşti. Gorjenii au mobilizat ieri aproximativ 50 de persoane pentru a decoperta stratul consistent de zăpadă de pe „Municipal“ şi utilaje pentru a căra zăpada în afara stadionului.  Deşi duminică se anunţă ploi, tehnicianul Liviu Ciobotariu preferă să înceapă returul. „Am pregătit echipa pentru a debuta la data stabilită. Dacă terenul va arăta bine, mi-aş dori să jucăm. Dacă va ploua, nu este nici o problemă, numai să nu fie zăpadă sau terenul îngheţat. Va fi, probabil, nămol pentru că starea terenului nostru nu este foarte bună şi nu este foarte bun gazonul, dar vom încerca să ne adaptăm“, a spus Ciobotariu.

„Vom fi un fel de fileu“

Şi căpitanul echipei Pandurii, Alex Păcurar, este nerăbdător să reînceapă campionatul. „Personal, aş vrea să începem. Ne-am pregătit destul, două cantonamente reuşite, fără accidentări şi cu meciuri amicale. E foarte important pentru moralul nostru să începem cu dreptul“, a declarat Păcurar. Conştient că se va juca în mocirlă, Păcurar anticipează un meci urât, cu multe mingi de angajament, în care rolul mijlocaşilor va fi mai mult decorativ. „Probabil va fi un meci urât, fără mijlocul terenului. Cei de la mijloc vom fi un fel de fileu. Poate ne poartă noroc mocirla. Va fi greu, un meci de angajament fizic, mingi lungi. Dacă va ploua, va fi infernal. Terenul nostru nu are drenaj. Pe acelaşi teren joacă şi adversarul. Dezavantajul e că noi jucăm acasă şi trebuie să construim“, a mai spus Păcurar.

Martinovic i-a dat emoţii lui „Ciobi“

Fundaşul Novak Martinovic s-a prăbuşit la finalul antrenamentului de ieri-dimineaţă după un contact cu Tilincă, sârbul având nevoie de intervenţia
staff-ului medical pentru a se ridica. Tehnicianul Liviu Ciobotariu nu a ascuns faptul că s-a temut de o accidentare gravă a lui Martinovic, unul dintre oamenii de bază din defensiva gorjenilor. „Am avut emoţii la accidentarea lui Martinovic pentru că este un jucător foarte important. Orice jucător din acest lot este foarte important pentru mine, nu numai Martinovic“, a afirmat „Ciobi“. Acesta este mulţumit de faptul că Orac, Kamara şi Vranjes s-au adaptat rapid, doar ultimul având probleme de comunicare. „Jucătorii nou-veniţi s-au integrat foarte repede şi sunt mulţumit de randamentul lor şi de cum s-au comportat în amicale“, a declarat Ciobotariu. Orac şi Kamara au cele mai multe şanse să prindă un loc de titular în prima etapă, Ciobotariu bazându-se pe un nucleu de jucători sudat în turul campionatului. „Nu pot spune ce şanse au să joace cu Astra. Sunt pe fiecare compartiment cel puţin doi jucători care se ştie că vor evolua. În mare, am stabilit primul unsprezece“, a mai spus tehnicianul.

LPF sancţionează
gorjenii

Pandurii Târgu Jiu nu a fost programată de Liga Profesionistă de Fotbal în prima etapă a returului, cu Astra Ploieşti, din cauza unor restanţe către o firmă de impresariat din Bistriţa, SC Unic AV Sport. Gorjenii au avut probleme şi în turul campionatului cu respectiva firmă de impresariat, însă atunci au evitat neprogramarea ajungând la un acord pentru un nou termen de plată, nerespectat, se pare, de Pandurii. Preşedintele clubului Pandurii Târgu Jiu nu este de acord ca o înţelegere comercială dintre două societăţi să fie judecată de LPF. „Care e treaba Ligii?! Dacă mă duc şi stau la Dragomir la hotel şi nu plătesc la timp mă duce să mă judece la Ligă? Nu avem nici o datorie. Eu ştiu că LPF judecă cei toţi 18 membri afiliaţi“, a comentat preşedintele Pandurilor Marin Condescu pentru gsp.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS