10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim, aproape de semifinale

Oltchim, aproape de semifinale

Elevele lui Radu Voina au obţinut maximum de puncte din întâlnirea cu rusoaicele de Dinamo Volgograd, devenind principalele favorite la primul loc în Grupa a II-a Principală a Ligii Campionilor.

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a reuşit o victorie pe cât de frumoasă, pe atât de importantă, duminică seară, împotriva formaţiei Dinamo Volgograd, meciul contând pentru Grupa a II-a Principală a Ligii Campionilor. Nimic nu mai pare să le sperie pe handbalistele oltene, care şi-au impus jocul de la început şi au ştiut să gestioneze şi să valorifice momentele „cheie“, adjudecându-şi victoria cu scorul de 30-24 (16-9).
În această partidă, antrenorul Radu Voina a mizat pe: Ungureanu, Tolnai – Stanca (5 goluri), Neagu (5), Vizitiu (5), Lecuşanu (4), Maier (4), Puşcaşu (3), Meiroşu (2), Manea (1), Beşe (1), Pidpalova, Luca. De partea cealaltă, Viktor Ryabykh, le-a trimis pe teren pe: Sedoykina, Alizar – Levina (6), Grebenkina (5), Avdekova (4), Khmyrova (4), Kocetova (3) şi Makeeva (2).
În cealaltă partidă din Grupa a II-a Principală, Viborg HK a dispus pe propriul teren de austriecele de la Hypo, cu 35-26.
În urma acestui succes, „galacticele“ de la Oltchim şi-au consolidat prima poziţie în clasament, cu 4 puncte (golaveraj 61-50), fiind urmate de Viborg HK, tot cu 4 (65-55), Dinamo Volgograd şi Hypo, ambele cu 0 puncte.
În următoarea etapă, Dinamo Volgograd va primi sâmbătă vizita celor de la Hypo Viena, în timp ce Oltchim va juca tot pe teren propriu cu Viborg HK, campioana Europei, la care evoluează şi Cristina Vărzaru, partida fiind programată duminică.

„Mai e cale lungă
până la victoria finală“

Antrenorul Oltchimului, Radu Voina, a afirmat la finalul partidei cu Dinamo Volgograd că este mulţumit de evoluţia elevelor sale, însă le-a atras atenţia acestora, menţionând că mai au mult de muncă până să ajungă în finala Ligii Campionilor.
„Vreau să felicit echipa rusă pentru acest joc. Consider că este foarte bună. Am obţinut o victorie frumoasă şi meritată în opinia mea, însă de mâine ne gândim doar la partida cu Viborg. Mai e cale lungă până la finală şi trebuie să ne păstrăm acest joc, un joc foarte bun. Meciul cu Viborg va fi cel mai greu. În opinia mea, formaţia daneză este cel mai puternic adversar din grupă, de aceea vom uita rapid acest succes cu Dinamo Volgograd şi ne vom concentra asupra partidei de duminică“, a spus „principalul“ Oltchimului, Radu Voina. De partea cealaltă, antrenorul rusoaicelor a acuzat dur maniera de arbitraj a cuplului suedez Johansson / Kliko. „Oltchim este o echipă bună, care venea cu un moral excelent după victoria din partida cu Hypo Viena. Totuşi, echipa română nu avea nevoie de ajutorul arbitrilor, putea să învingă şi fără acest lucru“, a spus Viktor Ryabykh. „Nu comentez arbitrajul, însă este normal ca echipa înfrântă să dea vina pe altcineva, nu pe propriul joc“, a replicat Radu Voina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS