14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportIlie Iordache, la mâna lui Condescu

Ilie Iordache, la mâna lui Condescu

Clubul Pandurii a câştigat disputa juridică cu Ilie Iordache şi, implicit, cu clubul Dinamo, prin sentinţa civilă numărul 44/11.02.2009 care menţine hotărârea nr. 343/17.02.2009 pronunţată de Camera Naţională pentru soluţionarea Litigiilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, ceea ce înseamnă că Ilie Iordache redevine jucătorul echipei Pandurii. Rezoluţia emisă de judecători este definitivă, iar Iordache ar putea fi rechemat la Târgu Jiu sub comanda lui Liviu Ciobotariu. Preşedintele Marin Condescu nu vrea însă să-i pună beţe în roate şi îl lasă să evolueze unde vrea el, cu condiţia ca Iordache să-şi plătească datoriile faţă de club. Experţii juridici au constatat că Ilie Iordache încasase mai mulţi bani decât ar fi avut dreptul, iar acum trebuie să-i returneze. „Iordache are să ne dea el 261 de milioane de lei (vechi – n.r.). Nu ştiu cum o să evolueze cazul. Poate o să semnăm un act prin care să încetăm raporturile de comun acord. Nu vom  nimic dacă lucrurile vor fi aşa cum dorim. Nu-l suspendăm, îl lăsăm să joace unde vrea el“, a declarat Condescu. Prin această hotărâre judecătorească, clubul Pandurii Târgu Jiu a scăpat şi de plata sumei de 1.000.000 de euro plus TVA către Dinamo Bucureşti, care motivase că gorjenii îl pierduseră pe Ilie Iordache din postura de jucător liber de contract. Ilie Iordache era deţinut de Dinamo şi Pandurii în procente egale şi, conform contractului dintre părţi, Pandurii se obliga la plata sumei de 1.000.000 de euro dacă fotbalistul pleca liber de contract.

Condescu cere anularea amenzii de 1,5 miliarde

După ce şi-a căpătat drep-tatea în instanţele civile, Marin Condescu cere Federaţiei Române de Fotbal şi Ligii Profesioniste de Fotbal să îndrepte lucrurile şi să anuleze amenda de 1,5 miliarde de lei, precum şi suspendarea dictată împotriva sa, ambele generate de cazul „Iordache“. „Atât Liga, cât şi Federaţia pot în ultima clipă să-şi dea seama că noi am avut dreptate şi să revină asupra comportamentului ciudat pe care l-au avut în acest caz. Trebuie reconsiderată poziţia pe care au avut-o cei din Federaţie şi Ligă şi să anuleze amenda de 1,5 miliarde de lei pentru că am avut dreptate când le-am spus că nu ştiu de ce au făcut asemenea acţiuni“, a spus Condescu. Pandurii Târgu Jiu încearcă să recupereze şi suma de 20.000 de euro ce reprezintă taxa de judecată la TAS, deoarece procesul nu a mai avut loc, Liga Profesionistă de Fotbal refuzând să plătească taxa de judecată în valoare de 10.000 de euro. „Avem de recuperat cei 20.000 de euro, am vorbit cu cei de la TAS şi sunt de acord să ne restituie banii. Liga nu şi-a plătit partea de contribuţie şi astfel nu s-a mai judecat“, a mai declarat Condescu.

Sorin Cîrţu, „rege“
la Târgu Jiu

Primirea făcută de publicul târgujian lui Sorin Cîrţu la acţiunea caritabilă desfăşurată în weekend la Târgu Jiu a echivalat doar cu cea a lui Hagi şi Gică Popescu, semn că fostul tehnician al pandurilor este iubit de către gorjeni. „Sorinaccio“, fostul tehnician al pandurilor, a fost salutat cu căldură şi de către unii componenţi ai grupării gorjene. „Văd că suporterii nu sunt supăraţi pe mine, înseamnă că am făcut o treabă bună pe aici. Şi cu majoritatea jucătorilor m-am înţeles bine, ca tehnician nu poţi să-i mulţumeşti chiar pe toţi“, a comentat Cîrţu. Chiar dacă ar avea voie să antreneze Pandurii în acest sezon, acesta speră să nu se întâmple acest lucru, urându-le pandurilor să nu aibă nevoie de serviciile sale în retur. „Nu am voie în Liga I, iar în divizia B nu vreau să antrenez. Oi avea voie la Pandurii, dar nu e bine să revin. Asta ar însemna să meargă rău echipa, ferească Dumnezeu! Eu îi doresc să meargă cât se poate de bine şi să nu aibă nici o problemă“, a spus tehnicianul craiovean. Sorin Cîrţu a fost cel mai prolific tehnician al echipei Pandurii în Liga I, reuşind să strângă 53 de puncte în 37 de etape. Sorinaccio crede că doar patru echipe se vor bate la titlu în acest sezon. „Favoritele la titlu sunt CFR Cluj, Steaua, Urziceni şi Vaslui, o echipă bine organizată care va conta în lupta pentru primele două locuri“, a opinat „Sorinaccio“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS