24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia s-a impus lejer

Energia s-a impus lejer

Energia Rovinari – SCM „U“ Craiova 91-69 (23-15, 20-16, 24-21, 24-17)
Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 800
Energia: Tyner (5 puncte), Darby (16), Trim (24), Troupe (12), Căpuşan (19), D. Ilie (2), R. Apostol, Bratoloveanu, Barber (5), Stroescu (3), Lupusavei (3), Amărghioalei (2). Antrenor: Theo Evans.
SCM U: Şenai (8), Bassett (10), McCullough (14), Harvey (15), Dragovic (17), Andonie (3), I. Corneanu (2), Lepădat, Pacioga, Gavrilă, C. Corneanu. Antrenor: Paul Nicoale.
Arbitri: Doru Vinaşi, Fabiana Niţu, Liviu Ioniţă.

Gorjenii nu le-au dat nici o şansă vecinilor de la sud, impunându-se fără probleme în derbiul Olteniei la baschet masculin.

Intimidaţi de prezentarea în stil NBA a echipei gazdă, baschetbaliştii de la SCM-U Craiova nu au emis pretenţii la victorie la Târgu Jiu, Energia câştigând toate cele patru acte ale partidei. Băieţii lui Theo Evans s-au impus fără să forţeze, Trim şi Darby, în special, căutând finalizările spectaculoase, primul reuşind chiar să mişte panoul la un slam-dunk în forţă. În aplauzele sacadate ale tribunei, Energia s-a desprins încă din start, 11-4 (min. 5) şi a terminat cu opt puncte avantaj, 23-15 un sfert în care a faultat doar de două ori. Cu Ilie şi Barber titulari în sfertul doi, gorjenii şi-au mărit avansul la pauză, 43-31. Trupa lui Evans şi-a continuat marşul nestingherit spre al cincilea succes al returului şi după pauză, 67-52. Americanul şi-a chemat toţi titularii pe bancă în sfertul decisiv şi Craiova a profitat, apropiindu-se la nouă puncte, 70-61, cu cinci minute înainte de final. Evans nu a riscat şi a trimis din nou titularii în teren, risipind emoţiile, tehnicianul gorjenilor permiţându-şi să-i ofere două minute şi juniorului Răzvan Bratoloveanu, care a debutat în Divizia A.

Diferenţă de valoare

Antrenorul echipei SCM U Craiova, Paul Nicolae, fost jucător al gorjenilor, a recunoscut superioritatea echipei-gazdă şi a apreciat atmosfera unică de la Târgu Jiu. „Aş vrea să felicit gazdele pentru spectacolul oferit în deschiderea partidei. Este ceva unic, mai ales în Oltenia. Vă spun că băieţii mei au fost tensionaţi după ce au văzut în deschiderea partidei. Nu au mai întâlnit până acum în ţară aşa ceva. De joc sunt puţin dezamăgit. Diferenţa de valoare s-a văzut clar. Târgu Jiu are o echipă mult mai bună decât Craiova. Noi am avut şi ceva probleme de sănătate, nu reuşim să ne omogenizăm, dar eu sper ca obiectivul – evitarea retrogradării – să fie uşor de atins. Ne-a lipsit ambiţia, dăruirea. Ne-a lipsit şi Matic, care are piciorul în gips, Dragovic a jucat accidentat şi nici Şenai nu este complet refăcut. Noi suntem încă în stadiul de pregătire fizică pentru că suntem doar de trei săptămâni împreună, dar cred că atunci când va începe play-out-ul vom fi pe curba ascendentă şi vom reuşi să ne impunem“, a spus Nicolae.

Cinci din şase, în retur

Energia Rovinari a egalat, după şase etape disputate în retur, numărul de victorii obţinute în tot turul campionatului, cinci. Theo Evans crede că în actuala formulă şi în prima parte a campionatului, echipa sa s-ar fi clasat în primele cinci locuri. „A fost o victorie frumoasă, am rulat toţi jucătorii. Speram să fac treaba asta, pentru că cei de pe bancă nu au avut şansa să joace în celelalte meciuri. Am început să arătăm mai bine ca echipă. Pentru noi a fost greu în prima parte a sezonului, am obţinut nişte victorii incredibile, însă nu am avut acel grup de care aveam nevoie, dar, în retur, aducându-i pe Căpuşan, Darby şi Trim se vede diferenţa prin rezultate. Dacă aveam acest grup de la început eram în primele patru-cinci echipe în campionat“, a spus Evans. Tehnicianul i-a dedicat victoria lui Rareş Apostol, care a împlinit sâmbătă 32 de ani . De altfel, la finalul partidei şi spectatorii i-au cântat lui Apostol  „La mulţi ani“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU