15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportArbitrii germani au promovat cu spatele

Arbitrii germani au promovat cu spatele

Arbitrul Michael Kempter l-a acuzat de hărţuire sexuală pe unul dintre responsabilii Federaţiei Germane de Fotbal (DFB), Manfred Amerell, ceea ce l-a determinat pe acesta din urmă să demisioneze. Amerell are 62 de ani, iar în ultima perioadă a fost purtător de cuvânt al Colegiului arbitrilor şi făcea parte din prezidiul acestuia. El i-a cerut, pe 4 februarie, preşedintelui federaţiei să îl elibereze din funcţie, „din motive de sănătate“.
Potrivit presei germane, oficialul face obiectul unei anchete interne pentru că l-ar fi hărţuit sexual pe Michael Kempter (27 de ani), cel mai tânăr arbitru din Bundesliga. Kempter este arbitru FIFA din luna decembrie, iar lui i s-au alăturat alţi patru arbitri care susţin că au fost hărţuiţi sexual de oficialul DFB. Potrivit cotidianului Bild, aceştia sunt gata să depună mărturie împotriva lui Amerell.
La mijlocul acestei săptămâni, Michael Kempter a fost audiat timp de patru ore de un reprezentant juridic al federaţiei. Federaţia germană a refuzat să comenteze acuzaţiile lui Kempter. „DFB trebuie să clarifice acest caz, cu fermitate şi responsabilitate. Nu vrem să judecăm fără să avem elemente, dar nici să subapreciem situaţia“, a declarat un purtător de cuvânt al forului.

Şi Rainer Koch
a demisionat

Acest scandal sexual l-a determinat şi pe un alt responsabil federal, Rainer Koch, să demisioneze din funcţia de vicepreşedinte al Comisiei de Arbitri. Koch a spus că nu îşi mai poate exercita atribuţiile după ce a aflat că preşedintele comisiei, Volker Roth, a fost informat chiar de Kempter, la 17 decembrie, în legătură cu hărţuirea sexuală, dar lui nu i-a spus nimic. „Abia la 3 februarie am auzit vorbindu-se despre acest subiect. Această lipsă de comunicare este inacceptabilă şi face imposibilă pentru mine rămânerea în funcţie“, a precizat Rainer Koch. Amerell a fost mulţi ani responsabil cu delegările la diviziile inferiore şi de juniori, el putând influenţa direct cariera tinerilor arbitri, care erau promovaţi apoi în lotul de Bundesliga numai la recomandarea lui. El a calificat la postul de televiziune DSF drept „fantezii“ acuzaţiile care i se aduc, spunând că sunt „total nefondate“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS