17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCantonament în Grecia pentru derbiul cu Dinamo

Cantonament în Grecia pentru derbiul cu Dinamo

Din cauza vremii şi a terenurilor impracticabile, staff-ul alb-albaştrilor a decis ca Universitatea să efectueze, începând de astăzi, un stagiu de pregătire, după toate probabilităţile la Salonic.

După cele două săptămâni petrecute în Turcia, timp în care oltenii au disputat şase partide amicale, alb-albaştrii au revenit acasă, dar Craiova se află de câteva zile sub asediul zăpezii şi al ploilor, ceea ce a făcut ca terenurile de antrenament să fie improprii şedinţelor de pregătire şi meciurilor de verificare. În aceste condiţii, conducerea executivă a Universităţii a decis ieri ca lotul oltenilor să părăsească Bănia, cu destinaţia Bucureşti, unde elevii lui Wotte au ajuns aseară târziu.
Conform informaţiilor din anturajul oltenilor, în această dimineaţă, Ştiinţa ar urma să decoleze din Otopeni cu destinaţia Grecia, pentru un stagiu de pregătire pe pământ elen, acolo unde sunt temperaturi de peste 15 grade Celsius şi alte condiţii, mai bune decât în Craiova, privind desfăşurarea antrenamentelor. Detalii despre acest semicantonament grecesc nu au fost oferite de conducerea Universităţii, aseară existând chiar varianta de a se pleca în altă ţară, Italia. Totuşi, conform informaţiilor furnizate ieri după-amiază de site-ul clubului alb-albastru, Universitatea se va îndrepta în această dimineaţă, cel mai probabil, spre Salonic.
Întoarcerea delegaţiei este prevăzută pentru 18 februarie, direct la Bucureşti, unde Universitatea Craiova va susţine, pe 20 februarie, derbiul cu Dinamo, contând pentru prima etapă a returului campionatului.

Antrenamente printre nămeţi

Reveniţi miercuri la pregătiri după o minivacanţă de câteva zile, jucătorii alb-albaştri s-au antrenat cu greu pe stadionul „Ion Oblemenco“. Împărţiţi în grupuri, juveţii au făcut alergări pe pista arenei craiovene, utilizând cele două culoare deszăpezite pentru atleţi. Între timp, alături, pe terenul „Zoltan Crişan“, angajaţii clubului munceau să degajeze zăpada pentru antrenamentul programat după-amiază. Din cauza vremii şi a terenurilor devenite aproape impracticabile după ninsoarea din noaptea de miercuri spre joi, Universitatea Craiova a efectuat ieri un singur antrenament. Acesta s-a desfăşurat de dimineaţă, pe terenul „Zoltan Crişan“, iar în absenţa lui Mark Wotte şi a ajutoarelor sale şedinţa de pregătire a fost coordonată tot Corneliu Papură şi George Biţă. Antrenamentul de după-amiază a fost anulat, jucătorii fiind liberi să-şi facă bagajele pentru Grecia. Sorin Răducu, Spase Dilevski şi Ivan Paunovic, toţi cu probleme medicale încă din cantonamentul din Antalya, se antrenează alături de echipă, dar nu sunt în totalitate recuperaţi. Primul a suferit o ruptură medicală şi va fi apt sută la sută peste trei săptămâni, iar ceilalţi doi vor fi buni de joc în două-trei zile.

Prepeliţă confirmă
aşteptările

Învestit cu banderola de căpitan, Andrei Prepeliţă nu a înşelat aşteptările în Antalya, aflându-se într-o evidentă creştere de formă. „Prepe“ a jucat foarte bine în ultimele meciuri, cu Zorya Lugansk (1-1) şi Spartak Nalcik, şi speră să reuşească un meci bun şi în debutul returului, cu Dinamo, dorindu-şi o victorie istorică în „Ştefan cel Mare“. Un câştig este şi rămânerea la echipă a lui Florin Costea, omul responsabil cu golul la Craiova în lipsa altui atacant percutant. „E bine că a rămas Florin, dar era bine şi dacă se transfera pentru că veneau nişte bani importanţi la club“, comentează oficialii grupării alb-albastre. Analizând însă echipa din ultimul meci disputat în Antalya şi declaraţiile date de antrenorul Wotte la finalul stagiului de pregătire, este clar că dintre puştii Craiovei luaţi în lotul seniorilor este greu să găseşti în acest moment „plombe“ pentru echipa mare, poate doar Firţulescu fiind o soluţie la care Wotte poate apela fără rezerve.

Bulgarul Iliev, contract cu Ştiinţa

Ultima oară la Terek Grozny, coleg cu Florentin Petre şi Pancu, bulgarul Valentin Iliev a semnat ieri un contract pe un an şi jumătate cu Universitatea. Este fundaş, are 30 de ani şi 19 meciuri în naţionala Bulgariei. Între 2004 şi 2008, Iliev a jucat la CSKA Sofia, fiind doi ani căpitanul echipei. Altfel, sârbul Paunovic nu a fost încă legitimat de Universitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII