13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliştii gorjeni, favoriţi în derbiul Olteniei

Baschetbaliştii gorjeni, favoriţi în derbiul Olteniei

Energia Rovinari îşi doreşte revanşa în faţa echipei SCM-U Craiova după înfrângerea neaşteptată suferită în turul campionatului. Disputa oltenilor din Divizia A este programată astăzi, de la ora 19.00, la Târgu Jiu.

Gruparea gorjeană, aflată pe locul nouă în Divizia A, şi-a propus să nu piardă la Târgu Jiu în returul sezonului regulat, iar vizita penultimei clasate, SCM-U Craiova, nu ar trebui să le dea mari bătăi de cap baschetbaliştilor lui Theo Evans, mai ales că aceştia traversează o formă bună. „Cred că mulţi dintre jucătorii noştri sunt în formă foarte bună acum. Trim joacă din ce în ce mai bine, dar ştiţi că într-o zi s-ar putea să fie mai bun Troupe, în altă zi Andrei, la fel mă aştept să joace altă dată şi Tyner, care evoluează foarte bine. Pe parcursul campionatului va fi diferenţă de la meci la meci pentru fiecare dintre jucători“, a spus Evans. Americanul nu judecă Craiova după locul din clasament, atrăgând atenţia că oltenii au pierdut greu în ultima etapă şi dispun de un jucător foarte periculos, O’ Darien Bassett. „Ne dorim revanşa. Craiova are echipă bună. S-a văzut asta şi în prima parte a campionatului, când cei de la SCM-U au pierdut câteva jocuri la diferenţe mici, dar au şi bătut câteva echipe. Au jucători importanţi, Bassett este periculos, dacă îşi intră în joc. Băieţii sunt conştienţi că adversarul este puternic, nu sunt precum cei de la Braşov, care au pierdut mai toate meciurile. Craiova abia a pierdut în faţa celor de la Sibiu în ultimele secunde, deci au echipă destul de puternică“, a mai spus Evans.
De partea cealaltă, antrenorul craiovenilor, Paul Nicolae, a spus: „Mergem la Târgu Jiu cu dorinţă de victorie, pentru că nu avem altă variantă. Avem tot lotul valid, deşi am tras o sperietură la antrenamentul de marţi seară, când Ionuţ Albu a suferit o contuzie puternică. În plus, la antrenamentul de miercuri dimineaţă, Radovan Dragovic a acuzat unele dureri la spate, dar cred că toţi jucătorii vor fi valizi la ora partidei“.

Arbitrii din meciul cu Sibiu, suspendaţi două etape

Brigada de arbitri de la partida SCM-U Craiova – CSU Atlassib Sibiu, disputată sâmbăta trecută în Bănie şi încheiată cu victoria oaspeţilor, scor 83-80, a fost suspendată două etape. Arbitrii Stelian Bănică, Alin Faur şi Vasile Alexandru au primit calificativul de „arbitraj slab“ din partea comisarului FRB prezent la meci, deoarece au acumulat până în 59 de puncte. Bănică a primit 58 de puncte, Faur 56, iar Alexandru doar 53. După acel meci, oltenii au acuzat arbitrii că au acordat foarte uşor faulturi pentru ardeleni în momente importante ale jocului, influenţând rezultatul final.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS